Välkommen söta lillasyster!


Nu är hon här!

En litet tjej till vart det. Å freja hon donar med henne, ger henne täcke å pillar på henne. Tyvärr säger hon lillebror hela tiden men det är noog för att det är lättare att säga än lillasyster.

Ja jobbigt vart det. Hade värkar ändå från midnatt, kunde inte sova alls. Väntade hemma länge, men värkarna blev aldrig outhärdliga. En barnmorska tyckte dock att vi skulle komma in och kolla å ventuellt få något att sova på, så vi åkte in på eftermiddagen å lämnade Freja hos mormor. Mormor skulle ta med Freja å plugga på onsdagen å sen åka Lännakatten, så de skulle ha det bra. Tomas å jag gjorde liote ärenden på stan innan vi tog oss till förlossningen. Kände dock på mig att vi skulle bli hemskickade eftersom värkarna fortfarande var uthärdliga, å så vart det. Hem med två citodon. Så vi åkte hem för att försöka sova men väl hemma drog det igång på riktigt. Jobbigt vart det å vad jag än gjorde så blev det inte bättre. Duschade varmt, åt upp tabletterna å värmde vetekuddsr men inget hjälpte.

Efter bara två timmar efter att vi kom hem så ringde jag förlossningen å de sa åt oss att komma in igen. Å den här gången gick det undan. In i kontrollrummet men förmodligen var jag nästan helt öppen för vi fick direkt komma in på ett förlossningsrum. Efter bara ett par minuter kände jag av krystvärkar men då började det jobbiga. Sötnosen låg för högt och hade fastnat med huvudet bakåt så jag fick inte krysta, å det var INTE kul. Efter många timmar (kändes det som, var nog bara en timma) med olika ställningar och guds gåva till kvinnan (lustgas) så fick jag äntligen börja krysta. Å efter tre krystningar var hon ute.

Saga. Du ville inte ut, men när det väl var dags kom du fort. Nu sitter hon här breve Freja i pappas famn å myser. Å Freja tar väldigt väl hand om henne. Hämtar grejer till bebisen o donar. Sötnosar!

Älskar er så!

Inget än...

Klockan är nu tio över elva och jag har snart haft värkar i tolv timmar. Inga problem än så länge, de kommer var 8 minut nu. Klart hanterbara än så länge. Funderar dock på att ringa till förlossningen igen, bara för att fråga. Frejas förlosning gick mycket fortare. Då gick vattnet vid tre på natten, värkarna startade typ 5. Var inne på förlossningen vid 7 å sen kom hon tio i tre. Nu verkar det gå längre. men med Freja hade jag värkar var tredje minut ända från start utan uppehåll, det var rejält mycket jobbigare då. Nu är det klart hanterbart å jag skulle kunna sitta hemma länge till. Freja springer omkring å håller mig på bra humör. "Ont i magen?" frågar hon när jag stönar till och nu springer hon omkring med en flugsmälla å jagar flugor. Tomas e oxå hemma men han e ute just nu. Brorsan min e på väg hit med gräsklipparen så Tomas skulle röja lite i trädgården.

Hoppas det snart är dags.

Nu kom lillebror.

Snart snart...

Pratade precis med förlossningen. KLockan är nu fem i fyra och jag har haft värkar sen tolvtiden. Än så länge fullt överkomliga men jag ringde ändå. Mest för att få reda på om de har plats för mig... Å jag var så välkommen. Jag fick tom komma in på en gång, men jag vill nog gå hemma en stund. annars skickar de väl hem mig, o det vill jag inte. Freja å Tomas sover men jag kan bara inte sova. Inte nog med att värkarna kommer var fjärde-femte minut, man vet ju vad som komma skall.

Längtar!

Nehe...

Försökt sova i en timme nu, men det funkade inte. Ringde förlossningen men de svarade inte. Vet inmte riktigt vad jag ska göra nu. Tänker väl försöka vila i alla fall. Ringer om ett tag igen. Hoppas inte att det är fullt bara.

Varför finns det inget att titta på på tv klockan kvart över tre på morgonen?

Kanske kanske.

Hade värkar i sängen så jag gick upp. Men nu när jag sitter vid tv:n så är jag mest hungrig. Har tryckt i mig två mackor och funderar på att ta en glass nu. Försökte sova men det gick inte. Men nu har jag inte ont längre och då är jag ju pigg så klart. Undrar om jag ska försöka gå å lägga mig igen. Vore väl det bästa...

Go natt.

Glad midsommar!

Jaha. Sovmorgon idag då. Fast jag vaknade vid halv sju för att solen lyste men sen låg man och slumrade till halv tio. Lååång frukost och sen bara softa och vila. Känns sådär. Ovant att inte ha en liten donna som springer omkring och vill ha uppmärksamhet. Konstig känsla. För bara tre år sen så hade vi ju inte henne, men nu känns det underligt utan henne.

Var ju till barnmorkan i onsdags, och hon tyckte att det var en bra idé att bara ta det lugnt och vila över midsommar. Man kan tom säga att hon ordinerade det! Läkarens order. VILA!

Jag har faktiskt gjort liiiite nytta också. Bytt lakan (det behövdes verkligen efter alla svettiga nätter), tagit hand om blommor och skörd och gjort en minimidsommarstång! Lite midsommarkänsla måste man ju få.

Snart kommer Loppa, då blir det sill och färskpotatis, västerbottenpaj och räkor. Sen blir det jordgubbar och glass och sen chips och snacks.

Saknar F!

Ha en underbar dag alla!

Saknad!

Idag åker Freja ivåg. Upp till Jämtland över hela midsommar. Jag kommer att sakna henne sååååååå mycket. Gör det redan nu. Har inte varit ifrån henne i mer än ett dygn. Hur ska det gå?

Freja kommer att ha det bra. Hon har mormor å morfar. Stora idolen morbror Erik och min mormor o morfar. Hon kommer att få allt hon pekar på. Jag å Tomas däremot ska ta det lugnt. Vi ska sova sova sova. Spela tv-spel hos en vän sen kommer Loppa hit på midsommarafton och så ska vi småfira lite. En VÄLDIGT lugn midsommar med andra ord. Ska bara sova så man orkar med kommande prövning.

Saknar henne redan.

9 dagar kvar nu...

Räknar neråt. Men känns inte som om det är på G än... Blir säkert två veckor över tiden denna gång. Suck, bara för att Freja var snäll och kom ut tidigare. Men men.

Freja å jag var ner till Testen idag, badplatsen där jag spenderade nästan all min tonårstid. Varmt o skönt å Freja älskade det. Höll inte på att få henne därifrån. Hon bara går omkring å säger "Bada roligt" hela tiden nu. Jag har lovat att vi ska göra det oftare.

Vägde mig imorse igen och nu vägde jag 93,3 kilo. Mystiskt då jag vägde 94,1 för några dagar sen. Men jag kommer inte ihåg om det var på kvällen eller nåt. Kan ju vara så. Till nästa sommar ska jag gå ner ordentligt. Gick ju ner nästan tio kilo i höstas. Ska köra på det igen sen. Tomas har lovat mig 15000 kronor att köpa kläder för om jag fixar det. Underbart! Men ska ta det lugnt så länge jag ammar också. 

Men i höst startar nästa nerräkning. I kilon... 

10 dagar kvar nu.

Det närmar sig. Men de som trodde på i lördags hade fel. Nu får vi se om de som tror midsommar har rätt. Freja är borta över hela midsommar, så då kanske man skulle passa på. Åh, jag har aldrig varit från henne mer än ett dygn, hur ska det gå?? Hon ska med mormor och morfar upp till min mormors och morfars stuga i Jämtland. Mysigt. Själva stannar vi hemma å vilar. Vi ska inte lyfta ett finger på helamidsommar. Loppa kommer förbi å då blir det väl sill, potatis å kanske en ostpaj? Men annars ´blir det hemma å sooooova! Hoppas faktiskt att bebben väntar en vecka till så vi får vila över midsommar!

Nu hra jag å Freja fixat med blommor och grödor. Nu blir det lunch sen vila å sen kanske jag ska fixa utemöblerna. Om jag orkar.

Ikväll ska vi fixa klart muren. Bara några stenar kvar. Lägger upp bilder sen...

Hamburgarna ropar...

Kärlek!

Idag är det fyra år sedan jag sa "Ja" till Tomas i kyrkan! Fyra år sen jag bytte namn till Myhrberg. Fyra år sen... SHIT va tiden går fort! Idag blir det firande med middag å bio. Hehe vår första bröllopsdag var vi på weekend i Stockholm. Vår andra hade vi en liten Frejski. Vår tredje glämde vi bort! Å idag blir ju ingen större fest direkt. Skulle inte förvåna mig om vattnet går under bion... Men nästa år! Då du!



Sen denna bild har vi gått igenom så mycket. Några kriser så klart men mest bara underbara saker. Resor och äventyr, å så klart Freja och kommande älskling. Men även fortsättningen bjuder på mycket kärlek och äventyr. Älskar dig så TOMAS!


En annan av mina älsklingar!


Ännu en älskling, i magen alltså. Bara 14 dagar kvar nu... den kan komma när som helst! Så spännande. Mätte magen i går och den är 116 cm runt och jag väger nu 94 kilo... blä... Men snart snart tänkte jag tappa typ tio kilo på en dag ;)

LÄNGTAR!

15 dagar kvar!

Nu närmar det sig! Bara 15 dagar kvar. Hade det varit samma som med Freja så hade ungen tittat ut igår, men jag önskar nog att den väntar ett tag till i alla fall. Ska ju sjunga i kyrkan ikväll och fira bröllopsdag imorgon. Jobba halvdag på fredag och gå på konfirmation på lördag. Sen kan du komma !

Ja, det är tre  runt mig som tror att ungen kommer på lördag. Vi får se. Det vore ju skönt. E jobbigt nu. Har ont hela tiden, halsbränna, kan knappt röra mig. Orkar ingenting. Tänkte småpyssla lite idag, men även att ta det lugnt! Imorgon är det städdag... men sen firar vi 4 år som gifta! Mamma tar Frejski så vi kan åka till stan å äta middag å gå på bio. MYS! Vi ska även fira att Tomas fått nytt jobb. Han vantrivs på sitt jobb och han är trött på att jobba i Norrtälje med samma arbetsuppgifter jämt jämt. Så nu blir det husbyggen runt Uppsala. Efter semestern börjar han, då ska han till Storvreta och bygga hus. Skönt att han kommer lite närmare. Han har ju varit i Norrtälje i två år nu.

Nu säger Freja att hon e kladdig, måste hjälpa henne.

Ses!

Uppgradering?

Ja, vad händer egentligen här hemma? Vi håller på med tapetsering i vårt blivande sovrum. Dock har vi sagt att vi bara ska jobba med det när det är dåligt väder så vi har inte haft chansen att tapetsera på typ en månad nu. Skönt att vara ute vid fint väder. Men ute håller vi också på med små projekt. Tomas håller på med parkeringen och trappor. Och jag... jag bara går och är. Finns inte så mycket jag klarar av just nu. Kan inte rensa, gräva eller bära tunga stenar. Men jag fixar med det dagliga. Städar huset och klipper gräsmattan å sånt. Å tar hand om Freja så klart!

Önskar att jag var mer pysslig. Ska ta tag i det och börja pyssla mera. Önskar att jag var mer händig. Vill sy "utemadrasser" som jag såg på Äntligen hemma i tisdags. Vill fixa segeltyget över utemöblerna. Vill fixa kuddarna till båten... Nåja, en dag kasnke... Jag å Freja håller på att samla ihop glasspinnar som vi ska sätta ner i landet så man har koll. Att samla glasspinnar e nåt jag klarar av!

Mmmm älskar glass...

Bara tre veckor kvar nu... Eller en... eller fem... suck.

Längtar!

Mysiga dagar med sjuk familj!

Ja, tomas va hemma måndag tisdag med feber och hosta. Men vi tog oss in till stan båda dagarna och bara gick och myste! Var till slottsparken och linneträdgården, Ulva Kvarn och bara shoppade runt lite. Mysigt. Loppa följde med ena dagen också, underbart!

Men idag blev det bara jag å Frejski. Men vi var tvugna att återigen åka in till stan då jag skulle till barnmorskan, kanske för sista gången innan det är dags! Om denna lilla behagar vara lika snabb som F så kommer den på tisdag!!!! LÄNGTAR!

Det mesta såg i alla fall bra ut hos barnmorskan. Det enda var att jag måste börja ta det lite lugnt nu. Har börjat känna mig snurrig och svimfärdig och hon sa att det hade att göra med att bebben lägger sig tillrätta nu. Den ligger mot en massa nervtrådar som gör att man kan bli illamående och svimfärdig och det enda som hjälper är att lägga sig ner. Så det får bli så! Har ju gått mycket i två dagar nu och det var väl lite dumt, men myyyysigt!

Idag blir det i alla fall lugnt. Ska småfixa lite bara. imorgon blir det storstäd av huset och på fredag ska jag ha "Freja dag". På kvällen blir det personalfest! I helgen ska jag sjunga i Knutby, "Allsång i Gammelgården", ska bli skoj. Annars blir det väl vila och lite småjobb. Nu håller vi oss hemma.


Längtar såååå tills du kommer ut älskling. Kom snart!

Sommar!

Ja sommaren har slagit till ordentligt, och det är väl bara jag som ösnkar liiite svalare väder. Har ooont i huvvet och känner mig sååå trött. Fötterna värker och hela jag känner mig som en svullen ballong. Men jag har varit så duktig idag. Har varit till Almunge och övat inför musikkväll, sen hem och städa. Det enda jag har kvar är att dammsuga och torka golven nere. Sen måste jag klippa gräsmattan klart. Började igår men fick sååå ont i fötterna. Och sent blev det med. Men det är inte mycket kvar det gör jag på en halvtimme eller nåt. Freja sover nu å jag vilar mig. Funderar på att dra till svärfar när hon vaknar och sen hem igen för att avsluta mina projekt. Ingen brådska eller hur?

Bara fyra veckor kvar idag! Tiden rinner ifrån mig. Alla bebikläder är tvättade nu, och det mesta e klart. Har tom. börjat packa BB-väskan. Bebin kan ju faktiskt komma om två veckor, om inte tidigare. å se, Freja var 16 dagar för tidigt... det blir... (går å kollar almanackan...) den 15 juni! Meh, shiiit! Å då ska jag in till stan med bilen å träffa Loppis... Hehe kanske det är dags då vännen? Hade ju förvärkar hela dagen sist vi va inne... Wow 15 juni... Kanske morbror får rätt som tror den 19...

Äsch, det är väl lika bra att räkna med den 1 juli, eller kanske tom. två veckor efter. Mormor kanske har rätt med den 13 juli...

Blä, en hel månad extra.

Nu blir det isvatten i soffan...

Efterlängtade bilder...

Uppgradering av bilder. Just nu håller vi mest på i trädgården.  

Tomas mexikanska mur!


Mitt fina miniväxthus!

Myyyyys!

Sitter vid datorn och softar. Har gett mig Faen på att jag ska vila varje dag. Frejski somnade lugnt efter att ha lekt med alla sina kamrater hela förmiddagen så nu e de lugnt. Håller fortfarande på att tvätta till bebben, men den sköter sig själv mest. Snart e allt fixat för bebben. Ska köpa en ny mjuklift till vagenen för den såg för äcklig ut trots tvätt, sen e vagnen klar. Bilstolen e genomgådd och tvättad, ska bara sättas in, men sån brådska e de väl ändå inte? BB-väskan tänkte jag fixa idag, tänker inte vara lika oförberedd som när Freja kom. Då va typ INGET redo. Men det är ju 4 veckor kvar imorgon så jag har väl lite tid på mig. Men vissa tror ju på den 19 juni å de e ju snart...

Hum vad göra nu då? E så ovan vid att bara sitta å vila. Finns ju inget på tv... Finns ju aldrig nåt på tv... Jo, ikväll e de Poirot. Tomas och jag ser alltid på det. Jag vet, de e lite pensionär över det, men det är skoj!

Ha det bäst alla!

Vad göra nu då?

Jaha, dag 2 av mammaledighetn här. Bara 14 månader kvar... Nej, jag har fullt upp att göra hela tiden. Var in till stan igår och lämna in bilen på rostskydd, sen träffa jag Loppa och vi handlade på IKEA, babyland och ica mm. Tyvärr var jag inte så trevligt sällskap då jag hade fruktansvärde förvärkar heeeela tiden. De lugnade inte ner sig förrän jag kom hem och la mig på soffan och halvslumrade. Sen var jag på APT med jobbet. Hehe på min första lediga dag... Ska faktiskt tillbaka en dag till. Fredagen den 18 från 9-14 är det utvärdering. Lovade att dyka upp om vi inte e på BB...

Ja nu är det många som lägger bud på när bebben ska dyka upp och vilket kön det är. Det verkar som om de flesta tror på en kille. Mest för att jag mår så annorlunda nu jämfört med Frejski. Några går på bebbens låga hjärtljud också. Men dagen D är mest intressant. Några tror den 19 juni, eftersom min kusin ska ha fest då och när Freja föddes så skulle vi också dit på fest. Andra tror den 20 juni, för då fyller min morbror år. De flesta tror midsommar men mormor önskar den 13 JULI eftersom min gammelmorfar fyllde den dagen, och Tomas fyller på min gammelmormors dag å vi bor i deras hus. Tja, jag hoppas nog mest på innan dess i alla fall. Men jag lovar att jag kommer att gå över denna gång eftersom jag mår så illa.

Nåja, idag har jag kollat igenom barnkläder, leksaker, barnvagn, bilstol, skötbord mm. Den tredje tvätten med bebigrejer går just nu å Freja sover en stund. Jag längtar nå sjukt nu. Ska fixa med bb-väska och sätta ihop alla bebigrejer oxå. Kommer nog att ta mestadelen av morgondagen med...

Imorgon ska Freja till sin fröken Annica på avslutningsfest, å jag e oxå bjuden. MYS! Å på torsdag ska jag till Almunge och sjunga lite till nästa vecka. Ska sjunga i kyrkan då. Sen på fredag sticker vi till Strängnäs för att se hur Jenny å Mathias bor nu när de har flyttat. Kanske ska vi till en annan nyflyttad sen på söndagen, få se...

Så veckan e fullbokad. Å nu ska jag kolla om Freja har lust att vakna...

Ha det bäst alla!

RSS 2.0