Dukandieten?

Är visst en diet som är poppis i Frankrike. Ingenting jag funderar på just nu eftersom jag ammar men kanske till våren. Någon som har testat eller hört något om den? Man ska visst äta mycket proteiner. I början BARA proteiner å sen börjar man varva med grönsaker. Sen när man nått sin slutvikt så ska man äta bara proteiner en dag i veckan. Undrar om det är så bra för kroppen? Ska nog fråga lillebror om saken...

Idag fick Freja vara hemma igen. Hon va hemma i tisdags men igår gick hon på förskolan. Men hon var visst fortfarande lös i magen å så åt hon inte så mycket... Så jag har henne hemma idag med. Men hon verkar må fint. Slickar nästan upp maten som är kvar i kastrullen, så äter gör hon. Men hon får nog vara hemma ikväll när det är bad. Eventuellt kanske bara jag å Saga kan åka.

Jaha, nu är helgen fullbokad igen då. Imorgon åker vi till Frejas farbror Peter med familj å sover kvar! NICE! Sen på lördag ska vi ha spelkväll med Rickard å Fia å LillTindra. Sen på söndag blir det en heldag med farfar. Å jag hörde någonstans att det blir vintertid i helgen! Det måste jag kolla upp...

Ha det bäst!

PS. Nu vill Frejski ha mer mat fast det är slut. Så magsjuk var hon... DS.

Magsjuka!

Ja, igår var det Freja men idag e de jag... Freja verkar pigg idag så jag hoppas det går över lika fort på mig... Blir en lugn dag idag med då...

Igår tog vi det också lugnt. Tog hand om barnen å plocka lite i hallen där uppe. Ska börja med julstädningen så smått nu. Jag har alltid julstädning i november å det e bara en vecka kvar dit! Sjukt vad tiden går! Har också börjat fixa med julklappar å jag har redan 6 klara! Tomas å jag har bestämt att köpa vår julklapp gemensamt efter jul men jag köper nog åt litet till honom ändå...

Var på möte igår kväll. Det handlade om Lustigkullens framtid. Alltså Frejas förskola å mitt jobb! Inte så många föräldrar var intresserade... Typiskt... Konstigt att politikerna inte intresserar sig om inte ens föräldrarna gör det... I alla fall ska det göras en utredning nu som kommer att ta tre månader å sen får vi se. Hon kunde lova någon sorts förbättring men om det blir ny förskola eller tillbyggnad det vågade hon inte säga. Det lät som om det blir en ny förskola å de e väl bra. Synd också på ett sätt, för huset har sin charm å historia, men det är ju inte gjort för barn... Nåja, det kommer att ta sin lilla tid så vi får se om det har dragit igång när jag börjar jobba i augusti.

Idag fyller mamma år med. GRATTIS MAMMA! DU ÄR BÄST!

Nu lite bilder från igår...


Vi har fixat lite i Frejas hall eftersom den var så tråkig. Nu har det blivit en utställning med några av Frejas finaste kreationer. Sen har jag målat skyltar till tjejernas dörrar. Gudinnan Freja bodde i Folkvang å gudinnan Saga i Sökkvabäck.


Fatta att Saga blir 4 månader på fredag å Freja är nu 2,5 år! Jag tror att tiden går fortare när man har barn...

Ha det bäst!

oktober i bilder...



Först har vi en pysselglad tjej. Sen söta Saga som leker med Frejas ballong. Å sen vårt fina nya sovrum. Love it! Mörkt å mysigt...

Nu ska jag åka å hämta min underbara älskling! Puss!

Stolt!

Jag bara måste säga det. Jag är så stolt över min Freja! Jag förundras varje dag över hennes påhittighet å fantasi. Hon är vansinnigt duktig på allt! Hon satt å ritade häromdagen, spöken var det. Perfekt så här i allahelgona-tider. Å det såg verkligen ut som spöken! Med ögon, näsa å mun på rätt ställen! Hon sitter också och "lekskriver". Och hon kan ALLA bokstäver! Helt otroligt! Undrar om det beror på att hon är otroligt begåvad eller om det är jag som pedagog som bara är bra på att lära henne sådana saker. Hon kan ju även alla färger, några former och kan räkna till tjugo. Hon har tom börjat räkna upp till 30...


MIN ÄLSKLING!

Ny vecka igen då.

Å den börjar med pyssel med Loppa! Ska bli så skoj. Jag önskar att jag var mer pysslig, men nu ska jag försöka. Har börjat med korsstygn lite smått. Ska nog försöka sticka någon dag, men börjar lite lugnt. Kul ska det bli i alla fall. Lägger väl ut lite bilder sen. Ska lägga ut bilder på vårt nya sovrum sen också.


Sen ska vi på sminkparty hos Rickard å Fia. Det roligaste med det är att prova nya färger, typ grön ögonskugga å sånt. Längtar!

Annars i veckan blir det väl kör, kyrkis, bad, träning, rensning av vind, kyrkonämnd mm. Å i helgen ska vi åka med eckeröbåten å fira mamma å mormor som fyller år. Mmmm viltbord... 

Men nu sitter jag å väntar på att F å S ska vakna snart. 

Love!  

Fredag!

Ja, fast man är hemma varje dag så är det nåt speciellt med fredagar. Jag å älsklingarna har trevligt på kyrkis å Tomas kommer hem redan efter lunch! Älskar det! Idag ska vi in till stan efter lunch. Kolla i affärer å bara mysa som familj. Vi ska inte ens köpa nåt speciellt utan ska bara kolla runt lite. Love it!

Just nu sitter jag ensam å äter frukost. Ska ta å hämta ner F snart. Men ingen brådska, det är fredag!

Love Ya!

Walking in the air

Håller på å spelar lite gitarr just nu. Har städat hela huset å sen ätit lunch men det är lite tid kvar innan jag ska hämta F på förskolan så jag satte mig med guran en stund. Funderar skarpt på att lämna in guran på reparation, den skorrar så illa...

Nåja, jag tränar på "Walking in the air", en jättefin låt från Irland som jag kommer ihåg sen jag var liten. Då såg jag en film om en snögubbe som tog med sig en pojke på en flygtur. Jättefin film å vacker låt. Funderar också på andra fina låtar som jag kan spela.

Funderar på hur jag ska gå vidare med musiken. Kanske jag ska börja i en mer avancerad kör. Kanske jag kan börja spela mot betalning på bröllop å dop mm. Eller bara skaffa mig en sångpedagog. Å en gitarrlärare! Men det är dyrt å jag vet ju inte än vad jag ska göra med det. Jag vill bli bättre, avancera, men varför? Jag vill inte bli kändis, å jag tror inte att jag kan det heller. Det räcker gott å väl att bara sjunga å spela hemma, men jag vill ändå bli bättre. Å andra sidan så blir jag väl bättre hela tiden, övning ger färdighet!

Vet bara inte vad mitt mål är med musiken...


Nu ska jag spela "dust in the wind". Om ni kan någon bra låt så kommentera gärna.

Tack!

Ny teknik

Testar en ny morgonrutin. Innan satt vi oss vid tv:n å kollade på barnkanalerna, men det slutade alltid med bråk. Då sitter F med nappen å kollar tv istället för att äta frukost. Jag tyckte att jag bara tjatade å tjatade. "Ät upp nu" " skylda dig" "vi måste klä på dig". Inge roligt.

Nu sitter vi vid köksbordet å lyssnar på radio istället. Mys! Å F har redan ätit en hel macka utan tjat. SUCCÉ!!! Detta gör vi om!

Igår var jag å S till distriktssköterskan. Hon växer som hon ska donnan. Passade på att fråga om F å hennes snarkningar. Men sköterskan trodda att hon har stora halsmandlar precis som jag hade, å de tar de inte bort förrän hon blir i tonåren. Så de e bara att vänta.

Idag blir det kyrkis med lillan. Mys! Har inte varit där på länge pga sjukdomar å annat. Men idag blir det av.

Träningen går åt skogen! Skulle ha börjat träna denna vecka igen men jag har inte kännt mig på topp. Ont i halsen, harklig å hostig. Vill ju inte bli värre så det har inte blivit nån joggning än... Suck, jag blir så srg. Hatar när jag har lovat mig sjäöv något som inte blir av...

Nu ska jag göra iordning Freja inför förskolan. Utflykt idag!

Jippie!

Kollade runt lite på olika nätsidor. Hamnade på en viktsida där jag har varit in förut å kollat mitt BMI. Kollade idag igen o jag har redan hamnat på "Övervikt", tidigare var jag på "fetma". Ok, övervikt kanske inte låter så bra men det känns ju bättre att vara överviktig än att vara fet.


Har ju varit sjuk några dagar. Hemskt. Jag är sällan sjuk så jag ska väl inte klaga men fy vad det är jobbigt. Om inte Tomas också hade varit hemma sjuk å hjälpt till med barnen vet jag inte vad jag skulle ha gjort. Tycker sååå synd om Freja. Men idag känner jag mig bättre. Ingen feber å ingen värk. Däremot har jag fortfarande ont i halsen men inte på långa vägar så som det har varit. Tackar gudarna för det för idag ska vi till Strängnäs på¨marknad! ÄLSKAR MARKNADER! Det är en av de bästa sakerna med hösten. 

Har ännu inte bestämt mig flr vad denna blogg ska handla om. Min viktnedgång? Renoveringen? Barnen? Eller bara om mina tankar å känslor? Nåja, det blir lite snurrigt men det får ni tåla. Kanske någon vänlig själ kan hjälpa mig att göra om min blogg så jag kan sätta in mina små inlägg under respektive rubrik?

Ha det bäst! 

Sjukstuga.

Ja alla är vi hemma idag. Tomas har varit halvdålig några dagar så jag tvingade honom att stanna hemma idag. Själv mådde jag bra igår men i morse hade jag ont i halsen å nu har jag även ont i huvudet å feber. Inte så hög dock, 37,4, men jag brukar ha en temp på typ 36,5 så det känns som feber. Ont i hela kroppen har jag.

Freja sov dåligt inatt å hostade mycket. Jag frågade henne imorse å hon sa att hon hade ont i halsen å så åt hon inte frukost som hon brukar. Men sen under dagen har hon varit sigs jälv å jag får så dåligt samvete när hon bara fått vara inne hela dagen. Som tur är så är hon inte så jätteintresserad av tv så hon har lekt mycket själv på sitt rum å i vardagsrummet. (Vilket gör att huset ser ut som en krigszon...) Nu är hon å Tomas å köper mat eftersom ingen orkar laga mat. Sallad får det bli.

Skulle vara så gott med en kall glass just nu men jag har varit duktig. När F å T tog varsin glass så tog jag en djupfryst banan med kakao på. Ganska gott faktiskt.

Nu hoppas jag att jag känner mig lite bättre imorgon för vi ska träffa en arkitekt å prata om utbyggnaden av huset. Mår vi alla ok så åker vi till Stockholm tidigare å går på någon sorts galleria, typ Kista eller Arlanda stad.

Hoppas verkligen att det går över snart. Skulle ju ha joggat ikväll men känner att det nog är bäst att vila nu. Det blir nog ingen joggning denna vecka å jag som har lovat mig själv att jogga minst en gång i veckan. Nåja, det får bli två gånger nästa vecka i stället...

Ha det bäst!

Jahapp då var det avklarat då.

Nu e alla utom Tomas döpta i familjen... Skönt att ha det gjort å kul var det också. Tack alla som var med å tack för alla underbara presenter till Saga å till Freja med. Å tack alla som tycker att jag sjöng fint!

Funderar starkt på att börja sälja mig som sångerska. Kan sjunga lite på dop å sånt. Jag älskar att sjunga och tycker verkligen om när andra tycker att jag sjunger fint. Själv vet jag inte, tycker väl inte att det låter illa men tror inte att jag skulle komma vidare i idol. Många tycker att jag ska medverka i idol men det är inget jag vill. Jag vill inte bli kändis. Vill inte bli nedkastad av en hemsk jury. Vill bara gå runt å sjunga lite då å då.

Fast det vore ju skoj å se hur långt man kan komma...

Nej, jag tänker inte sjunga i idol!

Idag blev det en underbar dag på stan med kära Loppis! Vi gick å pratade drömmar å pyssel, ska ha pysselkväll. Önskar att jag var mer pysslig. Men när jag har lite ledig tid så sätter jag mig vid gitarren! Nåja, kanske man kan ha lite pysseldagar på måndagarna när Freja är hemma. Hon älskar ju att måla å klippa.

Helgen närmar sig drastiskt. Längtar till marknad å trevliga människor. Det värsta med marknader är allt marknadsgodis!

På tal om det så går det DÅLIGT! Skulle ha joggat igår men fick inte sova under natten (å inte inatt heller) så jag var sååå trött å bara vilade framför tv:n. Tror att vi håller på att bli sjuka allihopa för vi gick å la oss vid NIO! Men skönt var det, fast jag inte fick nån sömn inatt heller.

Nu kom Frejski hem. Hon fick åka med sin mormors förskolebuss till stan efter förskolan. Kul!

Nu ska jag ta emot de å börja med maten!

Love u

RSS 2.0