Dåligt gjort i helgen!

Gick upp nästan två kilo över elgen. Nu liger jag ett halvt kilo över mitt mål! INTE BRA! Men kul helg var det men liiite öfr mycket av det goda... Nåja, på´t igen bá.

Har testat stegräknaren men insåg att den inte räknade alla mina steg. Det är väl inte möjligt att bara gå 300 steg en dag? Tror att det var mina alltför stora byxor som var boven i dramat. Men idag har jag gympabyxor och jag har redan gått 1670 steg. Vet att det inte är så mycket men jag har inte rört mig allt för mycket idag. Blir inte mycket till promenixer med Freja hemma, och så har jag grävt upp en stubbe vilket gjorde mig svettig men noll steg... Undrar om man kan räkna om aktiviteter i steg? Ska kolla upp det.

Nej nu blir det INGET slarvande fram till kryssningen den 24 september! Då blir det festa av ! Har lovat mig själv ett glas vin och en drink, men inte mer eftersom jag ska amma Saga dagen efter.

Längtar!

Blev en bild på min älskling istället för en bild på mig!

Så söt å gó e hon!

Testing testing

Jag testar min nya stegräknare som kom igår. Jag har städat hela husetoch klockan är snart halv ett, men jag har bara fått ihop mindre än 700 steg! Usch, va jag e dålig.

Har också insett varför det är så enkelt att gå ner i vikt... Måste vara Sga som suger ur mig allt. Hehe det finns många positiva saker med att amma!

Vägde mig imorse igen. Borde väl inte väga mig varje dag, men vågen skriker efter mig! Å nu vägde jag 84,1! Hurra! Jag går ner mer än ett kilo i veckan å du fuskar jag ganska ofta. Igår vart det en bit mörk choklad och påmötet en bit skitgod hallonkaka! Måste få i mig socker om jag ska kunna klara av ett helt möte på två timmar om ekonomi å sånt i kyrkan...

Efter lunchen ska jag ta en kort promenad innan jag hämtar Freja, bara för att få lite flera steg...


Snart så...

Vilar...

Jag har ont i huvudet å hostar diag. Eller, jag har gjort det ett tag en idag fick jag sååååån huvudvärk. SDkulle ta en långpromenix men tji fick jag. Å det regnar så så skoj hade det ju inte varit heller. Men jag vilar diag så tar jag igen det en annan dag.

Beställde en stegr'knare igår. Hoppas den kommer snart. Vill försöka gå tiotusen steg om dagen. Får se vad jag får ihop normalt först så ska vi se. Blir nog inte så många steg.

Nu ska jag äta lunch.
Ha de bäst!

Enkelt!

Jaha var det inte svårare att gå ner i vikt. Tror att det bara är så här enkelt nu i början, å de kanske e bra det. Tar det lugnt nu i starten. Men har nästan gått er ett kilo mer än mitt mål. Målet är minus ett kilo i veckan, men nu funderar jag på att öka målet... Men men bättre att ta det lugnt å se resultat. Kul är det i alla fall.

Startade på 87,9 kilo för två veckor sen, å nu står vågen på 85,1. Veckans mål var 86 kilo :)

Men jag fortsätter. Följer ISO dieten men inte så noga. Igår t.ex. gjorde Tomas mat med grädde i. Jag åt bara grytan, inget ris å massor av tomater. Gott! Jag tror att det räcker med att sluta med godsaker å äta regelbundet å ofta. Får ju säga att jag verkligen inte svälter mig, äter nog mera än i somras. Men mycket nyttigare! Dracka fan cola varje dag ett tag, men bara för att alla andra drack öl å vin. Ska inte jag få dricka nåt gott då? Nåja, nu är det slut på det roliga.

men på helgerna är det inte så noga. Åt ute på restaurang i fredags. Afrikanskt! Kan gott rekommenderas! Gick till Messob, en restaurang nära bowlaget. Vi fick in en STOR tallrik med mat som vi alla skulle äta ifrån. Fick med nå pankaksliknande bröd som man skulle äte med, med fingrarna. Kladdigt blev det men kul var det. Å freja var nöjd med att få äta med fingrarna för en gångs skull!

Skittrevlig personal förresten.

Nu ska jag fortsätta med storröj, skulle kratta upp äpplen idag men det regnar så det får bli en annan gång.

 Ha det bäst!


Usch, vad man ser ut... Men snart så!

Trött å förkyld

Fick inte sova så mycket inatt. Saga har hållit i gång. Vill inte sova någon annastans utom på mig, å då kan ju inte jag sova ordentligt. Men nu har jag ordnat hennes säng så inatt ska jag prova ha henne i hennes egna säng bredvid mg. Hoppas det fungerar bra. Hon har varit kinkig hela dagen med, hon kanske är förkyld som jag...

Men jag har i alla fall städat hela huset, fast det inte syns nu när Freja har dragit fram allt igen. Hon leker så fint med Saga just nu. Mina älsklingar.

Väntar på Tomas, sen blir det en långdusch innan vi åker till kusinen som fyller år idag. Min kusin alltså.

Å dieten går bra. Har hållit mitt mål. Det är ju inget jättemål direkt men det känns så bra när man kan hålla det utan problem. Har tom gått ner mer än mitt mål trots att jag fuskar jämt. Ikväll blir det fusk på kalaset till exempel. Imorgon blir det fusk för då ska vi på middag i stan. På lördag blir det namnfest å kräftskiva så då blir det fusk... Men man måste ju få lev också... Eller hur?

Jag hade fan redan tröttnat på dieten annars...

Ha det bäst!

Första dagen...

...å jag som skulle få så mycket gjort idag. Freja är på dagis å det var verkligen inga problem att lämna henne där. Å nu sitter jag här, skulle ha hållit på i trädgården, men jag har visst blivit lite förkyld. Snuvig å har ont i huvudet å halsen så jag tänkte faktiskt vila nu när jag har chansen. Har tränat på några låtar jag ska spela på brorsans dotters namnfest i helgen. Har också tvättat en tvätt å diskat en disk. Så liiite har jag allt fått gjort. Måste fixa till Sagas dop med, men det är väl ingen brådska med det...

Känns konstigt tt vara utan Freja. Har ju haft henne hemma hela sommaren. Plötsligt vart det väldigt tyst å lugnt. Skönt när man har ont i huvudet. Men det ska bli skoj att hämta henne sen å fråga vad hon har gjort.

I kväll kommer ett par vänner över å ska hjälpa Tomas med veden. Vi hjälpte de igår. Så skönt när man kan göra så. Allt går lättare, fortare å blir mycket roligare.

Men nu tänker jag vila en stund medan lillan sover.

Ha det bäst!


Nu börjas det!

Tomas å jag har slagit vad.

Om jag kan gå ner i vikt till 63 kilo till nästa sommar så ska jag få 15 000 kronor att köpa nya kläder för. Så nu jävlar! Själv ska han också gå ner men jag kan inte bestämma mig för hur mycket. Är 75 kilo för lite? Han är ju kort, så jag tror att det är bra. Han har inte så långt men jag har nästan 25 kilo! Men jag har tänkt ta det lugnt. Äta ordentligare, mindre godis, socker å läsk. Röra mig mera, men jag tänkte inte ta i så hårt. Ska gå på mamma-barn gym en gång i veckan men det börjar inte förrän om flera veckor. Promenader med barnvagnen å kanske jogga nån gång i veckan. För jag har räknat ut att ett kilo i veckan räcker. Så jag börjar nu!

Nja jag har tjuvstartat lite. Började med ISO-dieten i måndags. Gick på den förra hösten å tappa nästan tio kilo innan jag blev gravid igen. Men man ska ära mycket ägg å det verkar som om Saga får utslag av det. Nåja, jag kan ju äta deras middagar å så.

Men ikväll blir det ingen bantning. Ikväll blir det kräftfest!

OOOps nu vaknade Saga.

Ses!

Tillbaka till vardagen!

Tomas jobbar sin första dag på sitt nya jobb idag. Hoppas det går bra. Idag var det också första dagen efter semestern för oss, eftersom vi har varit dåliga med rutinerna över sommaren-. Nu blir det läggdags vid åtta igen. Ingen läsk eller godis på vardagen. Skönt faktiskt.

Dåligt väder idag så det blev inget gjort ute. Men jag har rensat Frejas kläder (fy vad hon har vuxit över sommaren), hallen uppe, garderoberna i hallen nere och kallförrådet. Så lite har jag hunnit med. Har även bokat kyrkan för dop den 3 oktober och fixat försäkring på Saga. Nu softar jag med Saga, Freja leker i hörnet och vu funderar på middag. Sen efter middagen ska vi å fira Alvar som fyller 2 år idag!

Imorgon ska vi hälsa på på förskolan å sen ska vi äga lillan. Har inte vägt henne på fyra veckor s¨det ska bli intressant å se vad hon väger. På onsdag åker vi tjejer med min mamma å bror till Åland där vi stannar en natt. I helgen vankas det kräftor hos mamma! Mmmm gott!

Det märks att sommaren är slut, nu eman bokad varje helg. Kräftkalas på kräftkalas, namngivning, dop och Grönan. Men som sagt skönt med rutiner. Å Freja ska börja gå på förskolan nästa vecka. Hon har längtat så!

Underbar sommar har vi haft ändå, å inte är den slut på långa vägar!

Men var kommer alla jäkla flugor ifrån?????

Dessa barn...

Ja, vad skulle man göra utan de? De gör livet roligare, mer spännande och fantastiskare. Ingen dag utan skratt, skrik eller äventyr.

I förrgår fick Freja för sig att leka elektriker. Hon hittade spikar och stoppade in de i ett hål i väggen! I ett vägguttag! Mitt hjärta hoppade över ett slag. Jag höll på att laga mat, Saga var arg för att jag inte kunde ta upp henne å Tomas höll på med verktygsboden. Plötsligt hör jag ett skrik å jag tror att Freja har ramlat. Hon står i trappen och säger att hon gjorde sig illa på en spik. Jag går in i vårt kommande sovrum och där står det en spik ut från väggen. Freja varjätteledsen men när vi kom ner för trappan så var hon sig själv igen. Vi ringde till sjukvårdsupplysningen och de ville att hon skulle komma in för ett ekg. De hittade inga fel och de trodde inte att hon hade fått en stöt eftersom uttaget är jordat så hon fick komma hem igen ganska snart.

Ja, vad skulle man göra utan dessa underbara härliga människor. Nu ska jag ta upp Saga å trösta henne, hon vill inte ligga ensam i babysittern just nu.

Ha det bäst!

"En borde inte sova"

Men det borde jag. Sova alltså, nu nä barnen sussar. Men det är så skönt att bara softa en stund utan barn. Och snart vaknar Saga igen å vill ha mat, så det är typ ingen idé att gå å lägga sig nu. Freja kallar Saga för Soja, så det blir hennes smeknamn. Annars har jag försökt hitta nåt gulligt smeknamn på henne men utan framgång. Men Soja e ju sött.

Har kollat på nätet efter vem Saga var. Hon va gudinna över seende och historia. Jag måste ju tatuera in något som symboliserar henne eftersom jag har Frejas smycke i nacken. Rättvist ska det vara!

Medan jag läste om Saga så hittade jag vad Sagas och Frejas hus hette. Jag tänkte göra skyltar å sätta på deras dörrar. Sagas hus hette "Sökkvabäck" och Frejas "Folkvang".

Men vi har ju lite annat att göra. Håller på med Tomas redskapsbod just nu. Skönt för då kan man rensa ut lite ställen överallt där Tomas verktyg ligger. Å de ligger överallt! I hallgarderoben, i kallförrådet och ute i garaget.

Det finns alltid att göra.



RSS 2.0