Gott nytt år!!!

Jaha så var det snrt slut på det underbara året 2008. Om jag tittar tillbaka så var det ett bra år, bara för att mitt underbara urgulliga barn kom till världen. Mmmm. Sen hände de vl inte så mycket mera än att jag till fulllo koncentrerade mig på henne. Men ett bra år har det varit.

Idag har jag fixat soffan, bytt överdrag alltså. Enklare än jag trodde, men nu e sofan vit.  får se hur länge den är vit...



Ja och nu när Frejski kryper omkring så gör hon bara bus...


Hehe sötnosan...
Ha en bra dag å en mysig nyårsafton önskar familjen Myhrberg!

BLÄ!

Usch vilken jul...

Det började bra (?) med att bilen gick sönder på väg till svärfar... Jag fick åka med Danne tillbaka hem och hämta mina pärons bil (TACK FÖR DET) å sen tillbaka igen. Sen tillbaka till morsan å farsan igen för att fira jul. Sen till svärfar IGEN för att umgås lit med Jenny å Mathias som e ute där å firar jul. Sen äntligen hem... bara för att märka att nycklarna ligger kvar i bilfdan ute hos svärfar... så det var bara att åka tillbaka igen mitt i natten. Ska tillägga att det är ca 4 mil till svärfar... Mitt i allt detta börjar jag å Tomas bråka, inte så konstigt kanske eller? Tur att flickstackarn sov i baksätet och märkte ingentng av allt farande fram å tillbaka.

Freja hade i alla fall en superbra dag. Först till farfar å äta god mat å sova en stund på dagen efter en lekstund med lillkusin Tindra. Sen till mormor å morfar för mer god mat,mer sömn, Kalle Anka och uppmärksamhet. Och julklappar. Hon öppnade en men ville sen inte öppna flera. Den första var ju rolig och sen förstod hon nog inte att hon skulle få öppna flera. När hon väl fattade att alla julklappar skulle öppnas så var det bara roligt att öppna de. Vi har inte ens hunnit leka med alla julklappar än.

Igår (juldagen) var vi till Frejas mormor och morfar för ännu mera god mat och morbror Micke och Carin. Sen idag har vi varit både till farfar och till gammelmormor för ännu mera god mat å ännu mer uppmärksamhet. Så Freja har i alla fall haft det bra!

Imorgon ska hon vara hos sin mormor medan vi åker till stan å letar ny bil. Vi ska fixa bilen men Tomas vill byta in den mot en annan. Kanske en Volvo eller Saab? Vad tycker ni? I alla fall så ville mormor umgås med Freja och eftersom hon inte behövs i stan så sa vi att det var ok. Sen skulle brorsan följa med så vi har bytt barn bara för imorgon... Hehe

Hoppas på en bättre jul nästa år...

1 minut före dopparedan...

Snart e d jul. Skulle bara säga att vi just nu firar lilla julafton (igen) tillsammans med bröderna Pettersson. Bara drickar-klappar, hehe... Fia med hutt å beerbong. Det blir ett kult nytt år...

Ja å så har Freja idag krupit för första riktiga gången! Hon har tagit nåt steg och hon har lixom hasat fram på rumpan men idag tog hon sig verkligen framåt. Men endast om vi lockade med nappen, inte om mamma eller pappa lockade på henne. Hon e ju rolig... Kul att hon gjorde det när vi var hos min morbror Pelle så att släktingarna fick vara med. Och hur trött hon än var när vi åkte därifrån en timme efter hennes sovstund så somnade hon inte i bilen som tog typ en halvtimme i alla fall. Int heller somna hon på ett tag i sängen utan hon låg och lekte för sig själv. Så skönt att hon somnar ensam i alla fall.

God jul på er alla.

Det lider mot jul...





Nu är granen klädd! Vad fin den blev. Freja har haft jättekul, kulorna är ju så fina att titta på. Sen fick hon ju leka lite med pappa också. Lyckan är gjord!

Boooring...

Varför sover hon som bäst när jag bara vill gulla o leka med henne???? Jag har sååå tråkigt

Åh nu börjar "VÄNNER"!

Dan före dan!!!

Usch igår blev jag tokig på datorn. Den fungerade inte... och Freja sov i FYRA TIMMAR på dagen så jag hade astråkigt. INGET att göra. Inget bra på tv... Sen kom jag på en massa saker som jag hade kunnat göra men då var det försent.


Men i helgen har vi haft det bra. Jenny och Mathias kom förbi med Tindra i lördags. Tindra och Freja leker ju så bra så det var jätteskoj. De ska fira jul ute hos Tage så vi kommer att ses mera. Sen ska det nya året firas hos de i Strängnäs.

Jag hade konsert både lördag å söndag. Det gick väl bra antar jag. Inga större fel...

Jag har visst vunnit  "veckans blogg". Hehe jag undrar vad jag tävlade mot... Tycker inte att jag är värd att vinna den, skriver ju inte för någon annans skull, mest för min egen. Men det är alltid kul att vinna så jag klagar inte.

Nu ska Freja få bada sen ska vi leka lite. När hon sen sover ska jag dammsuga och torka golv nere, sen ska jag duscha. När Tomas kommer hem ska granen kläs å i kväll ska vi till morbror Pelle på julgröt. Kul!

Kramar!

4 dagar kvar...

Åh det närmar sig.

Igår firade vi lilla julafton med Loppis å Danne. Vi åt god mat, svullade i chips och öppnade lite klappar. Freja hade ju kul i alla fall.


När snuttan gått å lagt sig så kollades det på film å käkade onyttigheter... å mer av den varan lär det bli en vecka...


Tur att gudmor sov över så att Freja hann leka lite mer med henne.


Nu ska jag göra mig iordning för konserten i Faringe kyrka. Ska bli skoj.
Ha det!

Lilla julafton!

Nu sover lillan. Hon var så grinig så jag la henne lite tidigare än vanligt. Det är nog tanden som spökar... Tur att hon sover hela nätterna nu för tiden! Jag tänkte ta det lugnt nu när hon sover. Tänkte färga håret. Vi får se hur det blir. Jag har aldrig färgat håret förut, bara blonderat det... Men nu har Tomas valt färg så vi får väl se hur det blir. Kanske jag måste ha tomteluva under konserterna i helgen...

Idag e det lilla julafton. Loppa kommer hit i eftermidag så ska vi fira våran jul. Lilla julafton kallar vi det. Vi ska öppna våra julklappar till varandra, äta god mat å bara mysa. Ingen julmat blir det dock, vi tänkte att det räcker nog med det hela nästa vecka, så det blir fajitas, det är ju såå gött. Jag ÄLSKAR kyckling, skulle kunna äta  det var dag. Mmmm

God lilla jul på er!


Dan före dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan...

Shit va jag har varit duktig nu! Har städat hela huset. Mmm så skönt när det är gjort. Man får samma känsla när man tränar. Skitjobbigt innan, lite jobbigt under, men åh en sån härlig känsla när det är gjort! I eftermiddag ska vi bara leka lite å ikväll ska jag på kör igen. Mycket sjungande så här före jul. Konsert både på lördag å på söndag. På lördag är det i Faringe kl 18 å på söndag är det i Knutby kl 18. Jag tycker om det!

Jag ska sjunga en duett på söndag med Anna från kören. Hon har aldrig sjungit för publik förr och hon e jättenervös. Jag kommer inte ihåg hur det kändes att vara så nervös. Jag har ju sjungit inför folk sen jag gick i trean å sen gick jag ju musikgymnasium och då fick man sjung minsann. Två lektioner i veckan hade jag sånglektion och en gång i veckan (tre timmars lektion!) hade vi enemble. Sen hade jag gitarrlektioner och gehörslektioner, rytmlektioner och musikhistoria. Konstigt att man inte tröttnade. Men efter allt detta så blir ja kapt nervös längre. Jg v atjagtesjugero Carola, och ofta blir det fel. Men jag älskar att sjunga och jag hoppas inte att det låter alldeles fördjävligt. I så fall får ni säga det...

Nej nu blir jag förbannad på min dator. Hon vägrar att skriva varannan bokstav. Så då vet ni varför det blir fel ibland.

Igår var jag till Uppsala med svärfar. Han har ju svårt att ta sig någonstans, så jag tyckte att jag kunde ställa upp så att han kunde köpa några klappar å julmat. Veckans goda gärning gjord. Nu borde jag få många bra julklappar. Det ultimata vore en nylonsträngad Levinare... Man får väl önska?

9 dagar kvar...

Varför stressa? Hatar folk som stressar upp sig för ingenting. Så onödigt. Vad bra kommer av att stressa? Det är inte kul att gå på stan nu på eftermiddagarna eller på helgerna. En massa människor som julhandlar, stressar kring för att de inte vet vad de ska köpa. Jag e klar för länge sen. Det är så skönt när man är klar med julklapparna innan december startar. Sen kan jag bara njuta av hela december. Det går ju så fort, särskilt december bara springer iväg.

Nu ska jag tyvärr in till stan både imorgon och på onsdag. Men det är på dagarn så jag ber för att det inte kommer att vara så mycket människor ute då. Imogon ska jag in och köpa tak så att köket får ett helt tak,sen ska jag förbi IKEA och byta en lampa som vi köpt. Sen på onsdag lovade jag att ta med mig svärfar in till stan. Han kommer ju ingenstans stackarn. Men snälla jag ger gärna bort en av mina dagar till honom. Hihi.
Det är lampan över bordet som ska bytas.

Nu har jag ordnat Frejas säng så att hon inte kan ramla ur. Hon har ju börjat dra sig upp på knä nu och när som helst kommer hon upp på fötterna och då kan hon ju ramla ur sängen. Men inte nu. Jag är så nöjd att jag fixade det. Är lika fingerfärdig som en flodhäst. Jag är så opraktiskt så att det är läskigt. Tur att jag gifte mig med en praktiker... Nu sover donnan och jag vilar mig lite. Gick faktiskt en promenad idag. Har inte gjort det på flera veckor då jag har hostat så. Jag hostar än men var tvungen att gå ut i solen en stund. Tog mig fram till Solvalla affären idag, det är väl tre kilometer i alla fall. Undrar om jag ska börja gå dit varje dag. Det vore fan så behövligt...

Ska till jobbet ikväll. Det är julklappsdelning. Vi utgår från namnet på dagiset; LUSTIGKULLEN, när vi köper julklappar. Första året handlades det klappar på L sen på U osv. Nu har vi kommit till K. Jag har alltid köpt något snuskigt... Alla tycker att det är urkul så det är ju synd att sluta med en tradition. Första året jag var med var det I, då köpte jag Isbitar som såg ut som snoppar. Förra året var det G, då blev det godissnoppar och godisbröst. Nu är det dags för K, gisa vad det blev? Hehe.

Undrar vad jag får? En Kryssning som mina föräldrar gjorde vore inte så dumt...

11 nätter före jul!

Japp så var det lucia. Tänk vad tiden rusar iväg. Och alldeles särskilt idag då vi har haft massor att göra, inte en stilla sekund.

Allt böjade med att finaste F vaknade tio i 7. Vi skulle upp 7 så det var ju rätt bra. Frukost med julgröt och gott vörtbröd innan vi for till Arlanda för att hämta päronen som kom hem från lyxkryssningen i Karibbien. Efter en väldigt jobbig resa hem där de berättade om veckorna och om det vackra vädret och all underbar mat, och på detta en massa härliga bilder från alla paradisöar. Saint Thomas, Puerto Rico mm, så for vi in till staden och hämtade vårt matsalsbord som kommit. For även förbi IKEA och hämtade en lampa som vi sett ut. Sen förbi Ica för att handla grejer då vi bjöd hem mina föräldrar och bror plus tjej på middag. Hem och börja göra i ordning mat medan Tomas svor över bords- och stolsdelar som inte satt som de skulle... Men sen en härlig middag (får man säga det om sin egen mat?) mysigt umgänge och en überglad Frejski som vinkade till allt och alla. Och nu har ungen gått och lagt sig och jag sitter vid datorn med et glas vin medan Tomas svär över nästa projekt. (Lampan)

Livet e härligt... om man bara känner efter.

Härlig lucia på er!
 

Lucia-tjuvstart

Jaha då e de snart lucia då. I efteermiddag ska vi förbi på jobbet o visa upp oss, och så ska vi titta på de urgulliga barnens luciatåg. Det är ju så sött. Alltid någon som får syn på sin farmor och springer iväg. Alltid någon som blir rädd för alla som står å glor å måste bäras. Alltid några som står längst fram å nästan skriker istället för att sjunga. Alltid några som bara står å tittar storögt på publiken. Man kan ju inte annat än le åt dem...

Imorgon ska vi lussa för min farmor å farfar hade jag tänkt. Tänkte överraska de så de vore tråkigt om de inte vore hemma, men då kan man ju alltid dra till stan, skulle behöva handla också.

Sen är det den riktiga luciadagen å då kommer mina päron hem. Jag å Frejski ska åka å hämta de på morgonen. Tänkte ta med henne så att pappa får sova åtminstone en morgon i veckan. Själv får man ju knappt sova alls nu för tiden. Förbannade tänder, kan inte alla komma på en gång?

Men hon har varit en ängel idag. Jag städade hela nedervåningen medan hon lekte imorse. I flera timmar lekte hon själv. Det är ju fantastiskt. Jag hade städat klart redan vid 10. Skönt. Sen lekte vi å sen fick vi lunch. Nu sover hon å jag passar på att softa lite. Skönt att de sover ca tre timmar under dagarna så man får vila lite.

P å torsdagar brukar ja å Freja åka å bada men idag ska jag sjunga i Faringe, så pappa får ställa upp. Men de beror på hur hn känner sig när han kommer hem. Han har varit iktigt trött på kvällarna nu ett tag. Inte mycket blir gjort på kvällarna.

13 dagar kvar!

Nedräkning!

Usch vad jag är trött på att gå hemma.Men vad ska man göra? Tänkte åka till staden idag å gå på gympan som jag har missat i två veckorpga hosta å förkylning. Men Frejas tänder e på väg nu, så älsklingen vaknade med 38,9 graders feber. Inte roligt. Och hon har inte varit rolig idag heller. Men det är klart att det gör ont och så har hon feber. Hade jag haft så mycket feber så hade jag legat i sängen hela dagen. Men små bebisar kan ha ganska hög feber utan fara. Men vi blev hemma idag också. Men ikväll blir det kör i alla fall.

Igår fixade vi i matsalen så den är i princip klar nu. Vi har ju beställt bordet å det kommer om 1-3 veckor. Men nu e de bara att ställa in det. Ska bli så skönt med ett matsalsbord. LÄNGTAR!

Får se om vi kommer iväg till kyrkis imorgon. Om Frejski fortfarande har feber å är grinig så e vi hemma. Det positiva är att man hinner med mycket här hemma. Har gjort julgodis idag igen, men nu tänker jag bara softa ett tag.

Å december går så himla fort,redan den 9,snart e d lucia. Å Idag fyller Tobbe år. GRATTIS! Stora karlen.. hehe

Bara 15 dagar kvar....

Nyårslöfte

Efter en mysig dag hemma hos Jenny, Mathias å gulliga Tindra med god mat, trevligt umgänge och roliga lekar för Freja så var jag å Tomas igår på OD. Vi lämnade Frejski hemma hos snälla gudmor Loppa. Vi hade lite ångest över detta då Freja håller på att få en tand och var grinig och hade feber. Men det gick bra och vi fick en trevlig kväll med David Batra och Roger Pontare.

Nu sitter jag och funderar på hur jag ska göra. Vill ha ett bra nyårslöfte i år. Inte det gamla vanliga. "Jag ska börja jogga." "Jag ska börja äta rätt." "Jag ska gå ner i vikt." Neji år ska jag ha något bra. Som att inte ljuga. Ni vet hur det är, någon frågar om jag vill koma hem tilldemen man villlixom inte egentligen. Då säger man något fånigtsom jag är sjuk eller jag har så mycket. Nej nu ska jag säga som jag verkligen tycker. Inga små vita lögner längr. Så nu bör ni akta er. Ja jag säger ju sanningen till de allra flesta men vissa... ni bör akta er som sagt... eh skrivet...

Var inte det ett bra löfte?

Bilder från helgen:

Nej fy!

Phu vad jag känner mig deppig. Har varit sjuk länge, har inte lämnat huset på snart två veckor. Är trött på att vara ensam,sjuk, pank... Men ja så är det väl. Man måste vara nere för att veta hur bra man har det när man är uppe! Eller hur?

Nej, idag stannade vi hemma också. Men eventuellt ska vi in till stan och köpa ett matbord i eftermiddag!! Hoppas hoppas! Sen imorgon ska vi till Strängnäs å fira lilla Tindra som fyllt år. Bröderna P ska nog med också, eller i alla fall storebror P. Ni vet vad som gäller med de... Hehehe. Man vet aldrig, de vet nog inte vad planering är. Impulsiva, kan man nog säga. Jag är tvärtom, planerar ALLT! Tomas skrattar åt mig å mina scheman. Mina dagar och veckor är uppspaltade med saker att göra. Exempel. En vanlig dag:

8:00 Frukost
9:00 Någon sorts verksamhet med Freja
11:00 Lunch följt av en promenad och sen sover Freja gott i ungefär tre timmar. Under tiden städar eller vilar jag.
ca. 15:00 Efter Frejas sovstund äter vi mellis.
17:00 Middag
19:30 Välling följt av sängdags

Eller en vanlig vecka:

Måndag: Städa
Tisdag: Gympa och träffa någon på stan
Onsdag: Kyrkis
Torsdag: Städa och bad
Fredag: Kyrkis å fredagsmys

Jag är verkligen inte impulsiv. Tur att Tomas är det då. Han står för det impulsiva jag planerar.

Men det blir inte kul för Tomas om han stör min planering. Stackarn vad han får utstå när min planering förstörs. Jag är nog lite som Monica i vänner...

Å då är Tomas som Chandler?

Så trött...

Jag är sååå trött på att gå hemma. Jag å Freja har inte varit på någon verksamhet på två veckor nu. Idag tänkte jag gå¨på kyrkis trots mitt hostande, men imorse hostade Freja å var så grinig så vi struntade i det. Så det blir nog oinget bad imorgon heller... Men kanske att vi kan gå på kyrkis på fredag.

Ja har vari förkyld i över en vecka nu, varför släpper det inte? Har ont i huvudet till och från annars mår jag bra. Det är det eviga hostandet som stör. Känns som om det sitter något å retar i halsen. Fundear starkt på att köra ner toaborsten i halsen...

Nej jag ska försöka vara duktig idag. Har redan städa hela övervåningen. Ska torka golven nu,sen tänker jag softa medan tossan sover...


O fy sicken helg!

Jopp så har man varit fuller igen då. Saknar det INTE! Förstår lixom inte tjusningen med det hela. Beräknade totalt fel,trodde att jag skulle klara av att dricka som de som dricker typ varje helg.Hmmm nej! Efter fyra burkar gin å några glas vin gick jag å lade mig. Å då hade jag druckit långsamt och ätit massor av mat till det! Å fy så ont i huvudet jag hade dagen efter. Men så var det gjort, nu behöver jag inte dricka mer i år. Men kul hade vi. Söta Linda från Västerås va här å Tobbe kom förbi. Vi spelade Buzz halva natten å snackade en massa skit, som man ju gör. Kul var det. Sen på lördagen kom Linda tillbaka, denna gång med morsan sin. Å sen tittade gulliga Stampe förbi me. Vi spelade igen hela ntten å hade skoj. Kul va det! Freja hade däremot inte skoj. Hon sov inte bra på nätterna, men förmodligen för att hon hörde hur vi satt här nere å hade skoj, för sen på söndag när det bara va ja å Tomas så sov hon lungt. Klartman inte vill sova när det händer grejer å edt är roliga människor här.

Men fy jag å Freja har hostat nu i över en vecka. Å jag vet inte hur det vart i lördags, jag var nog inte bara bakis. Men det är svårt att veta var bakfyllan slutar å var förkylningen börjar... I alla fall var jag slut hela söndagen, orkade INGENTING! Å imorse hade jag feber med... Hela dagen har jag försökt vila ut men et är inte lätt me en bebis som vill att det händer grejer hela tiden. Men jag har varit hos mamma å lånat hennes badkar. Mmmm skönt!

Nu ska jag ta hand om Frejski en stund sen tänker jag vila i soffan om hon tillåter det...


Oroa er inte den är inte öppen. Och jag hoppas innerligt att det bara är färgerna som hon tycker om...
Kalas!

RSS 2.0