Home alone...

Ännu en vecka jobbandes i värmen... Synd, men samtisigt skönt då vi kan göra lite som vi vill på jobbet! Vi behöver ointe vara inne hela dagebn men om vi vill så är det bara att knata in. Underbart. Sörjer för all satar som sitter vid sina skrivbord under dessa dagar...

Men igår var en dålig dag... Stängde igår, men jag trodde att jag skulle få gå vid fem då jag bara hade ett arn kvar som skulle gå klockan fem... Klockan tjugo i sex gick hon... Förstår att man kan vara sen ibland, men det är ju inte så svårt att ringa då då, eler säga förlåt för att man var sen för den delen. Fick utskällning också av en förälder. Visst, det var fel av oss, men ibland är det inte så lätt att se alla barn. Det är inte så kul med utskällning. Men jag försöker verkligen se till alla barn! Men som sagt det är inte lätt. Särskilt när det är så pass många barn, å röknar för den delen. Man tror lixom att de har koll, men egentligen ska man inte lita på det... Ja ja. jag får ta det som konstukriv kritik... Hehe

Ensam hemma just nu. Mina älsklingar är på väg hem från Furuvik. Jag hade gärna följt med, men jag jobbar ju. Men Tomas, hans syrra med man å barnbarn å Frejas farfar verkar ha haft det skoj i alla fall. Bilder kommer nog senare, jag vet inte om det är tagna några bilder.

Nej nu ska jag softa ett tag i soffan, måste ta vara på den ensamstund man får ;)

Det är inte lätt...

Bej det är det verkligen inte, med en liten tjej som HELA TIDEN stänger av datorn. Hon har hållit på så länge, nyhetens behag har ännu inte lagt sig. Men den gör väl det så småningom... om typ 10 år! Men det är väl lite charmigt också...

I helgen ska jag vara klar med haöva huset, annars blir jag... eh... lessen? Vore skönt att åtminstone ha halva huset avklarat, då kanske man känner sig lite nöjd med sig själv. Känner mig lite missnöjd med att det tagit sån tid, men jaja vad ska man göra? Håller på för fullt med parkeringen också, å staket å vedbod... Hm, kanske man skulle bli klar medett projekt först? Säg det till Tomas!

Har fredagsmys med Freja, karlen e på äventyr med jobbet. Snart åker läsken o ostbågarna fram.

Sen har ju Michael Jackson dött också, måste väl skriva nåt om det. Men vad? Han var inte en stor idol till mig å utan att tala illa om de döda kan jag bara säga att han gjorde bra musik... Resten ska jag ha osagt... Men det är aldrig kul när folk dör unga.

RIP Michael


Upprop

Det märks att jobbet har börjat nu... Hinner inte alls sitta vid datorn hela dagarna, men det var väl bra? Dumt att sitta inne i mörker under vår vackra sommar. Men jag har varit inne idag på förmiddagen å möblerat då vi ska fixa en helt ny avdelning på jobbet. Kul, men så mycket jobb.

Å vad är det för värld vi lever i? Det finns regler för hur länge en hund får vara ensam hemma, det finns regler för hur stor plats en höna ska ha att leva på, det finns regler för hur många hästar man får ha i samma hage.Men det finns INGA regler på hur många ungar man kan trycka in på en avdelning, det finns INGEN regel på hur mycket de ska få vara på dagis, det finns INGEN regel för hur många barn som en fröken ska kunna ta hand om! Är det rimligt att en tjej ska ta hand om 17 småbarn??? Tror inte det!

Gör uppror barn! Ge dem!

Tick tack!

Ja, klockan den går, å tiden bara flyger. Har knappt hunnit med hälften av allt jag ville göra idag. Men jag har i allafall hunnit leka å bada med Freja, hälsat på min stackars gipsade mamma, målat lite på huset å fikat med vänner... Oj, jag hann med mer än jag trodde. Men det är mycket att göra. Huset e inte ens halvmålat, ändå känns det som om jag målar jämt. Ok, kanske inte jämt men när det är bra väder å Freja sover då målar jag nästan alltid! Tomas klipper gräsmattan just nu, å han har mycket att göra han också. Han har jobbat på här hemma med vedbod å parkeringen. ÅÅÅÅH det blir så bra när det är klart!
Å snart är det midsommar! Härligt, synd bara att sommaren verkar vänta på sig. Det är redan midsommar å inte ett enda dopp i havet än! Men snart  är båten kirrad så då blir det åka av! Längtar sååå!

Och det funkar så bra på jobbet. Nu är det som om jag aldrigvar borta! Alla barn har vant sig vid att jag e tillbaka nu, å de e ju alltid bra. Jag saknar de sååå. Jag trodde faktiskt att jag inte saknade Freja men gud så skoj det är att komma hem å få gosa lite med henne! Snuttfian min!

Men vilket humör hon har! Bara skriker när hon inte får som hon vill å krånglar sig å ormar sig. Fattar inte varifrån det kommer! Förmodligen Tomas... men å andra sidan säger mamma att hennes brorsa var likadan om inte värre... Men det är väl skoj att de har en egen vilja? Bara de inte var så envisa...

Harkel hrrm

Jaha fortfarande har jag problem med rösten... den typ finns inte! Å jag som ska sjunga i Gammelgården i Knutby imorgon! Jag vill verkligen, men varje försök att sjunga låter som ... som... som Tomas när han sjunger. Hehe. Skämt åsido så har jag fösök ALLT! Jag har druckit temed honung, varm mjölk med honung (inte gott) å jag har tagit en tesked med honung. Jag har gurglat i varmt saltvatten (blä) å jag har halsat slemlösande hostmedicn. Jag har käkat glass, halstabletter å fisherman´s friend... Det enda som finns kvar är att gurgla i whiskey å det försökte jag förra gången när jag hade tappat rösten å de funkade inte alls. Å whiskey som e sååå äckligt. Men om jsag fortfarande inte låter bra ikväll ska jag fan ta å prova. Jag hade provat nu, men jag är ensam hemma me Freja å om grannarna kommer så blir det väl soc nästa... hehe

på tal om Freja så ska ju hon börja på dagis snart å jag vet inte vad jag tycker om det.

Å ena sidan så vill både jag å Tomas jobba, jag ska gå ner i tid å Freja kommer förmodligen att ÄLSKA dagis... men å andra sidan så vill jag egentligen att hon ska få vara hemma lite längre. Fast hon hatar verkligen att vara hemma... bara gnäller å klänger i benen. Är man någon annastans så går det bra, men hemma ensam med mamma eller pappa är inte skoj!

Snacka om "mixed feelings"...

Massflykt hemifrån!

Ja det märks verkligen att man har börjat jobba nu, man sitter INTE vid datorn så mycket som jag gjorde förr... Men men det är skönt att va tillbaka på jobbet igen. Men det känns verkligen inte som sommar nu, å inte att det är midsommar nästa vecka... Känns mer som maj eller nåt... Men  det blir väl bättre snart.

Å mamma har gjort sin operation igen nu. Det gick bättre än förra gången, så nu hoppas vi på bättre resultat. Hon kom hem igår så jag tänkte åka upp en stund efter middagen å hälsa på.

På tal om igår så hade vi besök igår... En liten kaja som inte kunde flyga än, en unge sonm nog hade försökt flyga hemifrån. Vi räddade stackaren från katterna men sen var vi väldigt rådvilla. Vad skulle vi göra av stackarn??? Efter många om å men å funderingar så satte jag honom vid den stora björken hos grannen å sen höll jag katterna på den andra sidan av huset. Han var borta sen när jag kolla så jag hoppas på det bästa. Han var ju för söt...

Observera katten i bakgrunden å min bekymrade min.

Som om det inte var nog med det så räddade en jobbarkompis en likadan liten fågel idag på jobbet. Barnen var sååå oroliga. De trodde att en katt skulle komma å äta upp den så vi satte honom (henne?) uppe på brandstegen på en filt. Han satt fortfarande kvar när jag gick hem men vi hoppas på att han kommer iväg snart... Verkar vaa en massflykt från hemmen...

Nu blir det kyckling till middag å sen ska vi nog hälsa på mormor innan jag tänkte sätta mig ner med ett vinglas... Mmmmm, nästan tur att det regnar för annars hade jag haft dåligt samvete om jag inte målar... Hehe, det är bra med regn ibland!


Flygplansdop!

Nu finns det ett flygplan däruppe någonstans som heter Freja! Döpt efter MIN älskling! Morfar (min pappa) Har döpt ett flyglan efter henne å just idag är det uppe å flyger för första gången. Sååååå coooolt!Idag ska vi till Knutbyparken å kolla å lyssna på Barbados å Arvingarna. Själv tycker jag inte så mycket om dansband men det ska bli skoj 'ändå. Mitt lilla "flygplan" ska vara hos mormor å morfar då, om hon nu inte är sjuk. Hon har inte varit sig själv idag... Men om hon verkar frisk så blir det så, annars e jag hemma med henne. Mormor vill ju inte bli sjuk då hon ska opereras på tisdag...

Å första jobbveckan gick bra. Nästa vecka ska jag vara med de större barnen, skönt med lite omväxling. Men jag längtar till i höst när jag ska få börja jobba "på riktigt" med en egen barngrupp å med någon aktivitet. Nu är det mest myspys å lek, men det är ju mysigt det med :)

Ha det bäst!

Jobbar!

Jobbar för fullt nu. Har haft två lååånga daar, från 9-18 idag å 7.30-17 idag! Sen igår kväll så var jag på kyrkofullmäktige å idag är det kör ikväll. Får ju knappt träffa tjejen nu för tiden!½ Men det är inte under så lång tid detta gäller. Ska ju jobba heltid hela sommaren, men snart är det helg, sen är det midsommar, sen har jag lite ledigt å sen i höst går jag ner i tid till 75 procent. Ska bli sååå skönt.

Tycker om att jobba igen. Barnen tjatar om var Freja är å om jag ska jobba imorgon å nästa vecka osv osv... ÅÅÅÅÅ sötisar. EDe ville att jag ALLTID skulle jobba! Jobbigt, men det betyder väl att de tycker om mig! Å de e bra betyg!

Blir så lycklig avatt jobba med barn. Man blir nästan hela tiden bra bemött, kramar, gos å uppmuntran! Men de är klart, mycket tjaj blir det ju!

Nej, nu kommer lilla sötisen å vill umgås.

Hej hej

RSS 2.0