1:a Advent!

Åh va härligt. Nu kommer det roliga, den bästa månaden på heeeela långa året! DECEMBER! Love it! Å så härligt med all snö!! Allt blir så ljust å vackert. Snön glittrar som diamanter, mmm underbart!

Glöggfesten igår blev en hit. Vi åt god mat, julgodis, goda drinkar å snacks. Så nu börjar svullandet me... Jag ska hålla vikten nu över jul för jag tänker då inte banta på julen! Sen efter nyår så kör vi igen.

Å nu har mamma å pappa kommit hem me så vi ska snart dit på lite fika. Då får vi nog se massa fina bilder. Kul!

I veckan blir det som vanligt. Förskola för Freja. Träffa Loppis imorgon. Kyrkis, städning å inhandla de sista julklapparna. Till Strängnäs på fredag för firande av Tindris. Sen OD på  söndag. LÄNGTAR! undrar vilka som är hemliga gäster i år? Brukar vara en musiker å en komiker. Har ingen aning vem det kan bli, brukar vara nån som har varit på tapeten under året. Kanske någon från "så mycket bättre". Hoppas det. DiLeva vore häftigt. Hehe.

Nu ska jag plocka undan lite å sen ska vi till mamma å pappa. Myskväll ikväll sen.

Ha det bäst!

Trött...

Saga har verkligen inte varit rolig de senaste nätterna. Gnällig å kinkig. Hon har inte velat sova i sin egen säng utan hon har svit brevid mig i tre nätter vilket gör att jag inte kan sova ordentligt. Dessutom somnade jag sittandes med henne när hon ammade så jag har sjukt ont i rygg å armar. Nåja, hoppas det går över snart.

Freja å jag har börjat pynta å baka till helgen. Vi ska ha glöggfest å då vill man ju ha lite pynt uppe. Har oxå bakat pepparkakor å smörkola. Ska göra knäck också idag. Längtar!

Nu kommer den! VINTERN! Jag älskar vintern! Snön gör världen så ljusare, vackrare. Visst är det kallt men klä på er! Visst e de jobbigt att skotta men inte som att klippa gräsmattan/kratta/rensa rabatter i ett moln av myggor och bromsar! Vintern är bäst! Å julen är underbar! December är den bästa månaden på heeela året! Den går så fort eftersom man bara gör masa roliga saker. Lucia, åka skidor, pyssla, advent, pynta, skridksor, pulka, snögubbar, myskvällar, JUL!

Nu ska jag väcka mina älsklingar för frukosten!

Love

Usha mig!

Va dåligt det går med bantninen då! Har gått ner nio kilo sen augusti men inte alls ett kilo i veckan som var tänkt... Nåja, det är väl bra det lilla då. På´t igen bá. Idag skulle jag ha joggat men har så ont i magen så jag tyar inte.

Ska försöka jogga minst en gång i veckan så man har lite kondis till sommaren. Ska försöka springa lite orientering i sommar. Vart inge av me det denna sommar...

Det är faktiskt rätt mysigt med orientering. Mysigt att springa i skogen, skönt att få använda hjärnan lite, härligt att få tävla lite mot andra. Sen kan man alltid skylla på att man sprang vilse eller nåt. Kommer ihåg en gång när jag va yngre å sprang bort mig ordentligt. Jag blötte ner kartan å gick mot mål. Sa att jag hade ramlat med kartan i ån... Hehe, man får inte vara dum. Gick ju inte att läsa den alls...

Å trött e jag fortfarande efter lördagens bravader... Å Saga e krånglig på nätterna nu. Ska typ ammas varannan timma nu... Men det går ju över. Snart är hon stora tjejen. Man får ta vara på tiden ordentligt.

Ha det, nu ska jag hjälpa Tomas med hallen uppe.

Gomorron!

Klockan är halv nio på morgonen å jag har redan vart uppe i över 6 timmar!!! Stod å köa med kören för att få tag på OD-biljetter. Rätt mysigt faktiskt att stå där. Trevklige sällskap, skojiga samtal, varm choklad å godis. Synd bara att det ska vara så attans tidigt. Men det e lite grejen med OD, att få köa för de. Stod förra året med. Får s ehur det blir med nästa år.

Det blir femte året i rad som jag går på OD. Jag tycker att de e skitmysigt. Å så har jag fått med Tomas de senaste gångerna. Han trodde nog inte att han skulle gilla det, men det blir tredje året för honom. Å förra året var Loppa med å i år tar hon med sig sin mamma. Vi blir fler å fler... Skoj!

Nu tänker jag bara softa heeela dagen. E lite trött efter nattens köande, men jag är ensam hemma med älsklingarna eftersom Tomas e å hjälper en kille med ett garage. Hoppas han kommer hem rätt så tidigt i alla fall. Men Freja blir väl nöjd om hon får glo på dumburken en hel dag. Ska kanske försöka ta oss ut en stund också. Får se hur trött jag är senare.

Nu e de frukost för lillan som gäller.

Ha det bäst!

Städdag...

... å jag vill inte egentligen. Men  det är så skönt när det är gjort så de e bara att starta. Men inte nu. Äter frukost å sk snart väcka min lilla sötnos! Sen skickar jag henne till förskolan.

Å jag har redan börjat fundera på nyårslöften! Tisigt jag vet men kom å tänka på det igår. Varför inte ha ett nyårslöfte som gör mig glad? Jag tror att mitt nyårslöfte ska bli att vara positivt hela tiden. Inte för att jag tror att det blir bättre när man är positiv men jag tor nog att livet blir lite roligare.

Nu ska jag väcka Frejski!

Ha det bäst!

Fars dag!

Ja idag har vi firat alla våra pappor. Först Tomas, sen till svärfar å sen till min pappa! Grattis alla pappor! Å nu håller Tomas på å reniverar i hallen där uppe. Bilder kommer. Å Freja har hjälpt till oxå.

Ny vecka imorgon. Det närmar sig med stormsteg... julen alltså. Imrgon ska jag köpa in de sista julklapparna å julpyssla lite. Ska julstäda det sista i veckan oxå. Å på tisdag ska ja skjutsa mamma å pappa till flyget. De ska till Thailand (igen)... Jag vill meeee! Men jag får vackert vänta. Ska till Legoland i sommar med Tomas syster mm. å sen ska vi med mamma till cypern... Mmmm längtar! Men just nu längtar jag till julen! inte långt kvar nu. Bara en månad till lucia faktiskt.

Mmmmm I´m loving it!

Snö!!!

Ja va underbart de e med snö. Hatar bara detta blask som är just nu. Hoppas det blir kallare snart så att vi får en sån där vit gnistrande jul.

Freja fick vara hemma idag. Mest för att jag inte vill köra på vägen idag, har varit nära diket några gånger... Men så är hon lite förkyld me. Det är vi alla, så de blir nog inge bad ikväll.

vi har börjat med renoveringen uppe i hallen å lilla toaletten nu. Vi har än bara rivit upp golv å grderober men vi tänkte börja lite smått. Hoppaspå att vara klaara till våren.

Vikten går väl så där. Har verkligen fastnat på 80... >Men ja e inte orolig. Försöker röra på mig varje dag bara. Jogga en gång i veckan minst.

Nu blir de lunch me älsklingarna. Saga e väldigt grinig idag, hon va de inatt me. Undrar om de e tänder på g...

Ha det bäst!

Ny vecka.

och idag har vi inte gjort mycket nytta. Jag har i och för sig tvättat och julstädat i hallen men annars har det mest blivit vila vid tvn. Jag får lite dåligt samvete över att Freja sitter vid tvn en hel dag en jag är bara så trött idag. Freja har växtvärk på nätterna å jag tror att Saga växer mycket nu för hon ska ha mat tre gånger på natten. Inte mycket sömn alltså. Men det är väl därför man är mammaledig.

Annars i veckan är det möten å julstädning. Trist men det måste göras, för snart är det jul! Vill bli klar med julstädningen i nästa vecka så jag hinner pynta å baka inför 1 advent då vi ska ha glöggfest med några vänner. De kommer redan på fredagen, å då vill jag vara klar med pyntningen o sånt.

Längtar så!

Love!

Åldersnoja!

Jag har lovat mig själv att aldrig bli nojig över ålder. Men det är jag nu. Inte över min egen men över Frejas! Hon e ju nästan vuxen nu! Hon pratar rent, klär på sig själv och har en alldeles egen vilja å personlighet. Man märker hur fort tiden går på barnen, de växer sååå fort.

Å Saga växer oxå så det knakar. Igår fick hon provsmaka potatis, å det verkar som om hon gillade det. Hon smakade ordentligt med tungan, liksom vispade runt med tungan i röran. Hon visste nog inte riktigt vad hon skulle göra med det, men hon svalde allt. Flera skedar. Frejski fick också mata lite. Om Saga är som Freja så kommer hon att älska mat å sluka allt som hamnar i munnen. Freja slutade ju med både bröstet å vällingen när hon var 6 månader, för att hon älskade att äta maten. Å Saga är 4 månader nu. Jag kanske bara har 2 månader kvar av amning... snyft. Kanske jag aldrig mer får amma igen. Å det är verkligen det mysigaste.

Nåja, tänk positivt. Huset är alldeles nystädat. Freja är på förskolan å leker av sig. Tomas e ledig imorgon så vi ska till Nickis och sen shoppa en hel dag. Snart är det jul!

Ja julen närmar sig, det är redan november. Jag ska julstäda huset å inhandla julklappar innan december kommer. Så skönt att bara njuta av december å förhoppningsvis snön. Jag har redan julstädat nästan hela överåningen så det e inte så mycket kvar. Å 9 klappar är inhandlade... skööönt.

Men lite sorg är det i huset. Våran svarta katt Oja är försvunnen. Hon har varit borta sen  fredags å redan i lördags insåg vi att nåt var fel då hon inte stod i dörren å väntade när vi kom  hem... Vi skaffade henne när vi flyttade hemifrån tillsammans till Gimo för 9 (!) år sen. Hon har varit med om mycket... Hon har varit kidnappad å blivit sparkad av fyllon, hon har fått två kullar på 10 kattungar tillsammans, hon har kelat med oss oräkneliga gånger. Hur ska jag kunna sova utan henne på huvudkudden ovanför mitt huvud? Ska jag aldrig få vakna mitt i natten å känna henne ovanför mig? Aldrig höra henne "purra" som bara hon gör?

RIP OJA!


Vi kommer sakna dig sååå!

Love Thess

Höstlov!

Idag har vi varit på Sydpoolen i Södertälje med Jenny, Tindra, Anneli å Jessica. Så himla skoj! Freja å Tindra tyckte att det var superroligt! Tom. Saga var nöjd. Efteråt åt vi god mat å sen pkte vi hem. Vi har inte träffat Tomas sen i söndags eftersom vi sov över hos Tindra i natt. Freja saknar sin pappa!

Vi hade också en shopping dag igår med Loppa. Köpte kläder, julsaker å llite julklappar! Imorgon tänkte vi ta det lugnt. Åka på kyrkis på förmiddagen å sen på Halloweenfest på förskolan. Men på torsdag får nog Frega gå på förskolan så jag kan städa. Å på fredag hittar vi nog också på nåt skoj. Kanske Nickis.

Helgen blir nog lugn. Kanske bf (barnfritt) på fredag kväll. Middag å bio kanske. Halloweenfest på lördag. NICE!

Inte långt till jul nu. längtar!


RSS 2.0