Gott nytt år!

Jag hoppas verkligen att nästa år blir som ni vill och önskar. Jag hoppas att mitt år blir bra och som jag önskar.

Jag önskar att Tomas 30 årsfest blir en hit. Jag önskar att snön håller sig kvar i alla fall till mars. Sen blir det vår i april och på Frejas 2 årsdag kan vi sitta ute i vårsolen och fika. Jag hoppas på en fin sommar och jag önskar att nästa barn har lika bråttom att komma ut som Freja. Vore ju skönt om barnet kom i början av juni istället för till midsommar. Men det går ju inte att göra nåt åt. Hoppas på en underbar sommar med många små utflykter. Vi ska hålla oss hemm i Sverige nästa år eftersom vi får en liten till. Men det finns mycke kul att göra i Sverige. Djurparker är alltid en hit, vi har varit på 4 olika i somras! Kanske en familjekryssning och fjällenresa? vi får se.

Så har jag några nyårslöften då? Typ samma gamla vanliga. Sluta vräka i mig godis, nu i julhelgen har det inte varit nådigt, godis varje dag! Utan undantag! Men efter imorgon så blir det bara helgerna. Mest för Frejas skull faktiskt. Efter att ungen behagat sig ut ska jag ta tag i vikten. Inte så noga i början eftersom jag tänkte amma men röra på mig, äta bättre, kanske börja på dieten igen. Men jag vet inte om det är så bra när man ammar, får kolla upp det.

Vi har börjat med renoveringen igen. Håller på lite smått med sista sovrummet. Fixar elen och drar nya kablar. Så skönt att ha en karl som kan sånt! Jag bara gör som han säger. Vi vill vara klara med kök och sista sovrummet till sommaren. Sen ska vi hålla på ute. Fixa klart redskapsboden och rensa ur garaget. Fixa rabatter och träd. Jå sånt ni vet.

Nu längatr jag till imrogon. Och till midsommar. Men inte för snapsens skull...

Julen varar väl till påska?

Jaha så var den julen över! Skönt faktiskt, nu kan man bara slappna av och softa! INTE! Har ju en karl som behagar fylla trettio snart! Men det blir inte så stort. Tänker inte jobba ihjäl mig! Men skoj ska det bli i alla fall!

Julafton blev en succé. Det enda som jag vart besviken på var att jag inte kom i min fina julklänning. Men det är väl så det ska vara nu. Har faktiskt börjat använda gravidbyxorna redan. Kommer inte i mina andra jeans. De var ju lite tajta redan innan, nu går de inte att knäppa! Å älskar att vara gravid, enda gången man kärleksfullt smeker sin växande mage! Hehe.

Ja ja tillbaka till julen. Vi började fixa maten redan vid elva. Till Kalle kom alla och sen efter det var det dags för maten. Alla åt så de nästan sprack. Det var urtrevligt och jag tror att alla var nöjda med maten! Jag tyckte i alla fall att det var gott. Sen kom jultomten förbi och då blevdet fart på Frejski. Först såg hon tomten genom fönstret och då var det skoj, men när tomten kom in vart han lite läskig. Hon satt i mitt knä hela tiden och när jag ställde ner henne så hoppade hon genast upp i närmast lediga knä. Hehe, men hon tog emot klapparna av honom. Sen började öppningen. Det tog sin lilla tid. Hon ville ju leka med allt på en gång! Men dockan från oss var nog det bästa. Hon slog på kartongen och försökte få ut den så fort hon såg vad det var. Hon har lekt med den och vagnen sedan dess. Hon e för söt när hon går runt runt med vagnen. Men hon har också lekt med allt det andra. Hon fick ju grejer till spisen, kastruller, glas och teservis. Hon fick en pusselmatta som vi lekte med länge i går kväll. Och hon fick nallar och gosedjur som har sovit i hennes säng.

Ja sen jul har vi bara softat. På juldagen städade vi och åt julmiddag hos mina päron. Sen på lördagen åkte vi till mellandagsrean och köpte leksaker till Tomas, dvs. en bärbar adtor och en ny mobil. Så just nu sitter vi vid varsin dator faktiskt! Han har suttit vid den sen vi kom hem med den. Nåja det är ju jultider. Igår och idag är det bara softis. Funderar på att ta mig in tillstan imorrn för att köpa Tomas present. Får se, men det kanske e rea på deen nu.

På nyår ska vi vara hos svärfar i skogen. Mysigt å lugnt. God mat och trevligt umgänge, blir nog bara vi, Tomas pappa, bror och syskonbarn. Myspys!

Nej, tillbaka till soffan och paradisasken!

GOD JUL!

Oj vad tiden springer iväg. Hinner inte med att sitta vid datorn ens! Freja hade lite feber i förrgår men det verkar ha gått över. Då hörde jag att min pappa alltid hade feber dagarna före jul. Julsjukan kallas det. Får se om Freja har ärvt det av morfar. Än så är hon väl för liten för att riktigt förstå vad julen handlar om, men hon vet vad tomten är. Tomten, skriker hon när hon ser tomten på tv. Och när vi träffade tomten förra veckan så var hon inte alls rädd, hon blev jätteglad, precis som om hon visste vad tomten har med sig. Hmm? När förstår barnen vad som menas med jul?

Oj oj dan före dopparedan, men allt börjar bli klart här. All mat inhandlad, allt godis gjort. Städat klart hela huset och fixat alla klappar. Julgranen är klädd å klar å extra bord och stolar är hämtade! Ikväll ska vi åka å hälsa på min farmor å farfar och sen ska vi till gulliga morbror med härliga familj på julgröt! Mmmm, en ny tradition som man inte får missa! Å söta farmor då. Jag känner mig som en liten flicka när jag pratar med henne. Mysigt att få känna sig så ibland. Å så sitter hon bara å gullar med mig och med Freja å pratar om hur fina å söta vi är! Underbart att få höra ibland! Gullfarmor!

Imorgon är det dags. Först morgongröt, sen ska Tomas åka å hämta sin pappa och bror. Sen får vi väl laga mat halva dagen! Tur att Tomas å Tage e så duktiga på sånt. Å de tycker om det med. Tur, för jag e ingen matlagare! Jag bakar hellre. Å äter. Hehe. Sen kommer resten för "Kalle Ankas jul" å sen rullar det på. Kul, jag fullkomligen älskar jul! ÄLSKAR DET!

Å Tomas han fixar i köket. Han har jobbat på skitbra nu. Är nästan klar med köket. Snart är det bara fönstrena kvar, men det hade vi tänkt vänta lite med.

Önskar er alla en underbar jul och ett gott nytt år! Se till att ta hand om varandra!

Ha det bäst! Thess

Lilla julafton idag!

Men gud,samma PRoblem idag igen.Kom knappt in för jag hade glömt lösenordet. Vad är det för fel på mig?

Igår firades jul på jobbet. Julklappar delades ut. Vi går efter ett speciellt schema. Vi utgår från bokstäverna i Lustigkullen, som ju förskolan heter. Och i år var det bokstaven U, alltså skulle julklappen börja på U. Klurigt. Måste gå lite tillbaka i tiden för att förklara. Första året som jag jobbade där var det bokstaven I. Jag hittade skitsöta ljus som såg ut som om de var gjorde i is. Men senare hittade jag isbitar i snoppformar. Var ju bara tvungen att köpa de. Sen året efter så började folk fundera vad jag skulle hitta på för snuskigt i år då. Så då blev det Godissnoppar. Året efter var det bokstaven K, så det var ju rätt enkelt. Å i år var det U. Jag köpte en Uppblåsbar snopp! Hehe den var heeelt underbar! Å vilket liv det vart när hon öppnade den. Hehe,alltid skoj att chocka. Nu funderar jag på nästa år. L som i Lösk_k? Hehe,men det får inte kosta för mycket. Årets gick lite över nivån,men den var ju såååå bra! Jag var bara tvungen!

Idag är det "lilla julafton"! Det är en tradition som jag å min bästis Loppa har. Varje år några dagar före jul så firar vi "lilla julafton". För på julafton hinner man ju sällan ses. Man ska ju träffa släktingar och mysa, å inte vill man ju stressa och sticka från festen mitt i julklappsöppningen! Så detta är perfekt. Å det innebär att vi får öppna julklappar idag också! Freja älskar nog julen. Först fick hon en julklapp av "tomten" som kom till förskolan och delade ut julklappar. Å idag blir det säkert nåt skitskoj från Loppa. Och hon har tjuvätit av mitt julgodis hela veckan. Fast hon leker mest bara. Haha det var typ knäck överallt märkte jag efter att jag gav henne en tredje knäck! Hon åt ju inte, bara sög på de och la de nånstans! Gullunge!

Världens sötaste!

Älskar henne så!

Love U 2!

Glömska!

Oj, hade nästan glömt vad jag hade för lösenord in hit. Konstigt hur det kan bli. Har aldrig haft problem med det men nu provade jag säkert tolv olika kombinationer innan jag hade rätt. Mysko.

Nåja nu e jag ju här. Satte mig precis ner för första gången idag. Fick sovmorgon till halv nio! Underbart! Sen upp till en låååångsam frukost. Allt går långsamt med en tjej som vill kunna allt själv. Bre mackan tar tio minuter, klä på sig en evighet. Fick tvinga på henne kläderna till sist annars hade hon fortfarande hållit på. Sen ut och göra snögubbar, trodde jag. Ingen bra snö så vi gungade lite och hämtade posten från igår innan vi snabbt gick in. Höll på att frysa ihjäl i blåsten, trots bra kläder. Blåste lixom in i själen på nåt sätt. Nåja in och städa lite smått. Sen la jag Freja att sova och städade lite mera. Nu e övervåningen klar och toaletterna. Tar resten imorgon tror jag. Orkar inte mera nu.

Har ont till och från i höfter och... tja runt där nere... E orolig för foglossning eller nåt sånt. Lite tidigt för det kanske men det kanske är en varning. Måste tänka på hur jag går, sitter och bär. Får sluta bära på donnan då. Men det är nästan outhärdligt när hon står framför mig med utsträckta händer, darrande underläpp och stora tårfyllda ögon. Kan bara inte hålla mig då. Men ska tänka på det i alla fall.

Tomas han håller på och fixar i köket. Denna veckan har han listat runt en dörr och satt upp ett skåp. Småsaker som är nog så viktiga och tar så lång tid. Men fint blir det.

Och bara en vecka kvar till jul. Åh jag önskar att jag var rik, eller i alla fall hade liiite mer pengar att röra mig med. Då skulle jag köpa riktigt fina grejer till Tomas. Som en ny mobil, för hans är helt keff, en ny dator, för denna är skit. Och sen nåt ännu bättre tills han fyller 30 den 7 januari. Ojoj, nästan så att jag glömmer det i julfixet. Men den 16 januari ska vi ha fest i bygdegården i Faringe. Tokigt att fylla år i januari, men så är det.

Blir väl bättre med pyret som kommer i juni. Hoppas att det blir som Freja, två veckor före. Men det är nog inte att räkna med. Blir nog på midsommar eller nåt.

Längtar

Ha det bäst!

Lycka!

Snö! Pulka åkning och snögubberullning idag! Sen in med frusen älskling och bakade låtsaspepparkakor. Eftersom vi har så mycket pepparkakor så har jag bestämt att vi inte bakar några pepparkakor i år. Men vi tog och gjorde i ordning en "play-doh" deg och bakade med och OJ så skoj vi hade!

Inte långt kvar till jul nu. Faktiskt bara nio dagar! Otroligt omöjligt vad tiden går!Kul ska det bli.

Har målat lite rör i köket också. Vi har äntligen kommit igång med köket igen. Har ju hållit på ute länge nu, men igår började vi, eller Tomas. Jag gjorde inget! Ja, tog hand om älsklingen då. Och det är nog så viktigt. Så vad göra idag då? Hm? Kanske måla ett lager till på rören. Vi får se om det hionner torka innan F vaknar annars tar jag det imorgon, eller ikväll när hon sover. Baka knäck och chokladkola! Mmmm gott. Fixa julklappar! Mycket att göra, men jag vägrar julstressa! Inte aldrig!

Bara ett problem, ett grått moln på min blåa himmel. Ett regnmoln i snön. Saknar dig...

Julefrid!

Jaha så nu är man ledig i fyra veckor då! Nice. Gäller bara att ha något att göra varje dag,särskilt för Frejas skull, annars blir hon väl galen! Men vi har fullt upp ändå. Imorrn ska vi gå lucia i Faringe kyrka å sen ska vi till min mormor på middag. Sen ska vi vara på förskolan hela måndan eftersom de firar lucia därdå. Sen på tisdag ska vi baka å på onsdag ska vi till förskolan igen och hälsa på tomten. Sen ska vi nog städa på torsdag och mysa på fredag. Hoppas på snö också för då ska vi åka pulka och göra snögubbar så det skriker om det! Älskar snö! Och enligt aftonbladet ska det komma snö både på tisdag och på nosdag! Hoppas hoppas!

Idaghar vi varit duktiga, ett tag i alla fall. Vi har gjort massa ved och hälsat på mina föräldrar som kom hem från tre veckor i Asien igår. Sen har vi mest slappat på eftermiddagen, men det är väl lagligt? Det är ju iallafall lörda! Snart e de dags för middag å sen blir det familjemys. Lördagsmys!

Planerar lite inför julen. Funderar över vad man ska ha på julbordet, har lite ångest över att missa nåt, men tror att det viktiga ärmed. Skinka, köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse, vanlig potatisgratäng och kokt potatis. Sillar och rökt ål och revbensspjäll med sås. Hmm nåt glömt? Efterrätt? Kakor och julgodis! Knäck, ischoklad, lussebullar och pepparkakor. Eventuellt en cheesecake med pepparkaka som jag hittade recept på idag. Får se. Ska bli skoj å ha jul hemma i år. Första gången! Å då är det ju skönt med några veckors ledighet innan. Sen efter jul blir det ju 30-årsfets o då ska man planera det med. Hm var det verkligen så bra planerat det här?

Var förresten hosbarnmorskan i torsdags. Alla tester såg bra ut och allt verkar fint! Skönt! Beröknat datum den 22 juni, typ midsommar med andra ord. Är i vecka tretton nu. Å äntligen börjar det kännas som om det är något där. Har i och för sig mått illa länge och inte alls ätit som vanligt, men nu kan jag nästan känna nåt i maggen! MYS!

Nu måste jag mysa med min förstfödda, får inte glömma min första ögonsten!

Ha det bäst!

Trött!

Fan jag är verkligen trött hela tiden nu. Äter bättre nu men mest onyttigheter känns det som. Ska försöka äta bättre, jag lovar!

Inatt vaknade jag och riktigt kände hur magen växer. Kul, äntligen känns det nåt. Känner att magen är lite hårdare än förut. Liiiite större kanske. Svårt att säga när jag fortfarande har mindre mage än jag hade i augusti. Men äntligen händer det grejer!

Ikväll kommer Loppis hit. Vi ska ha spakväll och sen sover hon kvar och följer med till barnmorskan imorgon! Vi ska dit allihop! Tomas e ledig, Freja följer så klart med och sen jag och Loppa! Sist var det bara jag å Tomas. Hehe andra barnet verkar nästan mer efterlängtat än det första! Kul är det! Hoppas att allt ser bra ut bara. Tänk om det är två? Typ nästan ingen chans men ändå. Tänk tanken... 

På fredag kommer mamma å pappa hem efter tre veckor i Asien. Jag är inte avis... försöker jag intala mig själv. Kul att se hur de ser ut och bilder! Sen blir det fest på jobbet på fredag kväll. Lördag blir mysdag å på söndag ska Freja å jag gå luciatåg i kyrkan å på kvällen bjuder min mormor på julmat! Sen e jag ledig i 4 veckor! Men jag ska vara på jobbet måndag hela dagen och på torsdag. På måndag firar vi lucia på förskolan och jag vill vara med. På förmiddagen går vi till ålderdomshemmet och sen firar Frejas avdelning på eftermiddagen och sen min avdelning vid halv fyra. Så det blir en heldag på jobbet. Å på torsdag ska barnen få träffa tomten och det vill ju inte Freja missa! Alla barn ska få klappar av honom. Vi kunde få hennes present innan, men det är lite skoj att träffa tomten ju. 

Ha det bäst, det ska jag i alla fall ha det! 

Tjuv!

Ibland skulle jag vilja ha en psykolog att gå till. Inte för att jag har stora problem, mest för att ha någon att prata med. Någon som har tystnadsplikt, som lyssnar ch förstår, kommer med tips ocj idéer. Någon som inte känner alla mina vänner, någon som jag inte umgås privat med. Någon som jag kan gråta, skrika och skratta inför. Men ändå inte kostar multum. Finns nog ingen sån där ute. Har funderat på att starta en ny blogg. En hemlig som ingen kan gå in på, bara för att juag ska kunna skriva precis vad som helst. Men då kan jag ju lika gärna skriva dagbok. Och det gör jag ju... Typ. Skriver kanske två-tre gånger om året. Och bara när jag känner mig riktigt nere och deppig. Känner mig faktiskt bättre efteråt. Men det skulle vara bättre med en riktig människa som kan komma med förslag på hur jag kan göra.

Tv:n funkar inte. De skulle skicka en ny boxer. Tur att vi har en uppe också annars missar vi ju julkalendern. Den e faktiskt riktigt bra i år. Men eftersom den står uppe så blir det att man inte sitter vid den hela tiden. Och det kanske e bra. Lyssnar på radio och städar istället.

De har en fråga på radio. Har du någon gång gjort något olagligt utan att det var meningen? Jag kan komma på många gånger. Som två olika gånger när jag har lagt det jag ska köpa på vagnen. Märk väl, PÅ VAGNEN. Sen strosar jag runt en stund i affären, hittar inget och går iväg! Långt senare ser jagatt det ligger nåt på vagnen. Och detta har hänt under två olika tillfällen. En gång var det två pennor från en bokhandle, sen var det hårfärgningsmedel en gång.PINSAMT! Men man går ju inte tillbaka! En annan gång skulle vi gå på båtmässa. Tomas gick framför mig och betalade. Jag gick bakom opch följde med honom in. Sen vänder han sig om och frågar. "Betalade du?". Nej, det trodda jag ju att han hade gjort! Haha, och ingen stoppade mig. Jag bara gick förbi.

Usch, fy på mig...

Har ni gjort nåt liknande eller är det bara jag som verkar korkad?

Ha det bäst!

Arga snickaren

Ja här sitter jag ensam och kollar på arga snickaren. Tomas e hos en arbetskamrat. Jag tittar på arga snickaren varje onsdag. Dels för att jag tycker att det är skoj, dels för att få idéer och dels för att se att andra har det sämre än vad vi har det. Vi har inte renoverat någonting inomhus på hela sommaren. Vi började på ett sovrum på övervåningen i våras å sen har det stått vilket resulterat i att hallen uppe har varit överfull med saker sen dess. Det ser inte så skoj ut, men det går att leva i. Men sen tänker jag på vad vi gjort i sommar egentligen. Vi har grävt i trädgården, vi har fixat bra parkering och vi har byggt vedbod/uthus. Och när jag säger "vi" menar jag Tomas. Han e såååå duktig, han klarar fan av allt! Å själv! Han anlitar inte mycket hjälp. En rörmokare och någon elektrikerkompis. Annars fixar han allt själv. Jag e så lyckligt lottad! Å dessutom e han rolig, snäll,glad, uppmuntrande och generös. Älskar honom. Mycket.

Men nu är det dags igen, vi ska börja fixa inomhus, börjar bli för mörkt och kallt för att hålla på ute. Vi måste fixa lite ved med, men det får vi ta på helgerna när det är ljust.På kvällar ska vi arbeta i köket. Det är ju inte riktigt klart. Lite lister, några rör som ska målas, foder runt dörrar och ett hörn som inte riktigt e klart. Sen måste fönstren bytas men det tar vi efter nyår. Vi vill bli klara till slutet av januari februari. Sen jobbar vi stenhårt på sista sovrummet uppe. Vi vill ha det klart till sommaren. Sen över sommaren så jobbar vi vidare ute. Tomasplanerar att fixa utebelysning, göra några trappor å fixa klart uthuset. Jag räknar med att få rensa de gamla uthusen, det tar väl hela sommren bara det. Sen jobbar vi på med övervåningen till sommaren därpå o sen får vi se. Om vi blir klara med övervåningen till den sommaren så ska vi bygga ut. Större vardagsrum och badrum. Mmmm, badkar... Men det får ta den tid det tar. Tänker verkligen inte låta barnen komma i andra hand. ALDRIG!

 Mina favoriter.

Trötter.

Har kommit in i nästa stadie i graviditeten. Äter bättre nu, fortfarande inte bra mn bättre. Mest blir det godis å onyttigheter. Fattar inte varför jag inte kan stå emot. Käkade glasstårta i måndags kväll. Brukar vara duktig på vardagar men kunde bara inte. Nu är jag trött jämt. Slutade tolv i måndags å brukar va duktig när jag kommer hem, men jag bara låg på soffan hela dagen. Igår hade jag fullt upp, jobbade 9-16, var på möte 16-19 och sen kör 19-21. Åt middag halv tio på kvällen. Hmmm inte så bra men vad göra?

Idag slutade jag också tolv. Just nu softar jag men jag har varit duktig. Har städat hela övervåningen och badrummen. Ska ta resten imorgon. Sen på fredag tarjag det lugnt. Stänger på jobbet så jag har sovmorgon. Börjar ett! Sen ska Tomas på julbord på kvällen så Frejski å jag ska ha fredagsmys, sen blir det kalas hos Tindra på lördag och på söndag blir det OD! Ska bli skoj! Varje dag fram till jul är inbokad nu. Svårt att få in nåt mera, men det går så klart. Det är julbord å lucia å konserter så det skriker om det. Men kul är det.

Jag ÄLSKAR december.

Å idag har jag lite julkänsla eftersom vädret är fantastiskt! JKall frisk luft, solsken och glittrande frost på marken. Världen blir så mycket vackrare då!

Ha det bäst!

RSS 2.0