Världens bästa morgon!

INTE! Fortfarande inte inne på sommartid... jobbigt värre. Men Freja kom till min säng själv klockan sju imorse. Hon har äntligen fattat att hon faktiskt kan ta sig ur sängen själv nu! Och hon hade minsann inga problem att ta sig upp imorse.

Snart ska vi åka till jobbet! Skönt med en kort vecka. Ikväll blir det kör, har inte varit där på måååånga veckor. Men det e lite kul när man har varit borta ett tag. Då måste man verkligen läsa noterna för att kunna hänga med. De andra har ju lärt sig många nya låter nu som inte jag har varit med på!

Sen blir det onsdag, kort dag på jobbet och sen hem å städa lite. Spackla klart väggarna så det bara är att börja måla taket sen! På torsdag hra jga lång dag, men tror att det blir lugnt. Många barn går nog hem tidigare eftersom det är skärtorsdag. Sen ska vi till äldreboendet i närheten och gå påskkärrningar och sjunga lite. alltid uppskattat både av barn och gamla!

Men nus ka vi göra oss iordning för att åka! Får se om det går bra idag! Igår ville hon inte!


Ha det bäst!

Bestämda!

Nu har vi äntligen bestämt tapeter och färger till sovrummet! Har pendlat mycket men nu blir det tre svarta vägger, en fondvägg som kommer att vara enbart röd och guldfärgat tak! Mörkt, mysigt, murrigt, precis som jag vill ha det i sovrummet! Tomas håller på med spackling just nu, hoppas att det blir klart till påskhelgen så vi kan börja måla taket sen. Sen upp med tapeter, in med golv, lista, gardiner och möblering! Sen kan vi börja fixa bebisens sovrum (vårt gamla sovrum). Förmodligen kommer inte bebisen att sova där förrän tills hösten men det kan vara skönt ändå att ha det klart!

Så nu har vi börjat planera sommarens projekt, å det finns att göra ute. Parkeringen ska bli klar, precis som vedbod och förrådet. Gamla "garaget" ska rensas ordentligt. Fixa fram jord, grus och stenplattor. Dränera huset och sen ska Tomas göra en paviljong! Såg så fina grejer i stan idag och Tomas sa att sånt kunde han snickra ihop. Och det är lite kul med "hemmagjort" eller hur. Så glad att jag har en så händig man!

Älskar dig Tomas!

Freja äslkar sin nya säng! Trodde att hon skulle få svårt att somna i den men det gick väldigt fort. Jag har lovat lägga ut bilder, men ni får vänta. Kan inte ta nån bra bild justnu direkt.

Två sköna veckor på G. Korta veckor, endast 4-dagars... Och påsklovet blir det riktigt lugnt, många barn lediga! Tyvärr blir inte Frejski ledig, men hon får ju ett redigt sommarlov sen. Från den sista maj till mitten av augusti! MYS! Men hon kommer att sakna sina kompisar. Får hälsa på lite ibland.

Nej, nu ska jag lägga mig i sängen å myyyysa!

Gunatt alla!

Underlig känsla...

Freja e på förskolan medan jag sitter hemma vid datorn... Nej jag har inte blivit tokig och lämnat Freja på min lediga dag. Men denna dag börjar jag 12.30 men hade nätverksträff på förmiddagen. Den slutade halv elva så nu sitter jag hemma å äter lunch själv. Mysko känsla. Börjar inte förrän om en och en halv timme!

Igår var min först riktiga jobbdag på typ en vecka. Känns det som i alla fall. Vabbade förra torsdagen, jobbade sen eftermiddag förra fredagen, hade planering hela måndagen och var sjuk tisdag onsdag! Men igår vart det en heldag. Skönt, började sakna mina änglar! Sen på kvällen bidde det bad å sen skrattades det inför sveriges värsta bilförare...

Idag ska vi in till IKEA och köpa lite grejer. En byrå och en ny säng till F!En "riktig" säng! Får se hur hon sover i helgen... Stora tjejen!

Har underliga drömmar. Här om dagen hade jag en mardröm, men fattade inte riktigt vad det läskiga var. Tomas och jag köpte ett hus, men vaknade upp i ett annat hus, men på samma plats. Och sen ringde någon och sa att han hade vaknat upp i vårat hus. Hela världen var snurrig, hus bytte plats, åkrar och ängar förändrades. Men vad var det som var så läskigt med det?

Och inatt sprang jag vasaloppet! I spanien! Sen blev det åska över hela Europa och jag fick problem med mina händer, nåt jättefarligt syndrom. Brorsan fick sin bebis och jag blev jätteavis.

Finns väl ingen som drömmer så skumma drömmar som jag... Eller?

Magsjukan den går...

...och nu är det min tur... Hela familjen hemma idag men Tomas mår bättre så imorgon e han på jobbet. Men blä vad jag hatar magsjuka!

Det enda jag har fått i mig hittills är: en banan, en kopp te, avslagen gammal cola, en glass och lite Ahlgrens bilar. Men det enda jag får behålla var (som tur är) bananen. Hoppas hoppas innerligt att detta går över snart. För Tomas och Freja så har det gått över på ett dygn så kanske kanske att jag mår bättre redan ikväll. HOPPAS!

Nu sover Frejski, jag har äntligen kommit upp ur soffan och Tomas spacklar sovrum. Och jag som hade tänkt fixa lite i sovrummet idag jag med. Å så hade jag tänkt gå på kören ikväll, har inte varit där på flera veckor. Men men förhoppningsvis mår jag bättre imorgon så jag får lite gjort då...

Nu ska jag lägga mig i soffan igen...

Urp...


Dålig planering...

Ja, vi hade ju planerat massor idag. Skulle fixa i sovrummet, så plantor, sjunga i kyrkan (jag då) och plocka lite. Men först kom kära Loppis förbi å så åkte vi en sväng till Thuns. Sen blidde det en långprommis i solsken! Sen kom Tomas broder med familj och hälsade på. Trevligt! Sen var det bara för mig att göra mig iordning för att åka till kyrkan.

Ja förra helgen ringde kantorn och frågade om jag inte ville sjunga lite idag på Maria Bebådelsedagen. Jo det kunde jag väl, mest för att jag ÄLSKAR att sjunga... Men den enda tiden vi kunde ses var igår fredag, så jag hade ett dygn på mig att lära mig tre totalt nya låtar... Men det gick bra, tur att jag kan läsa noter lite. Och jag tyckte nog att det gick rätt bra. Nåja, hoppas att de andra tyckte att det var värt att lyssna på i alla fall...

Imorgon ska vi till Ikea! Älskar att gå på Ikea, det blir en familjegrej lixom. Ska kolla på Frejas säng, garderober till oss och annat till sovrummet, för nu närmar det sig. Eller nja, det e väl liiite kvar typ tak väggar och golv... Nåja, Tomas har i alla fall avrit duktig och hållit på nu på lördag kvällen! Han fixar runt fönstret nu så att vi kan avsluta väggarna och sen ska vi spackla hela veckan... Hatar det. Men sen ska vi måla taket, tapetsera, lägga golc och fixa lister mm. Hoppas vara klara till maj typ. Sen ska vi hålla på ute hela sommaren. Finns ju lite att göra där med...

Suck, man blir ju aldrig klar!

Blä, dålig timing!

Jaha igår när Tomas kom hem så åkte vi in till stan och åt middag, sen till Bauhaus och kollade lite grejer å sen till Ica för att handla lite mat. Mitt i Ica började Frejsan att spy! INTE ROLIGT! Jag stod där med spyor i händerna medan Tomas sprang ut och hämtade skötväskan i bilen. Som tur var så finns det underbara människor som ställer upp för medmänniskor i nöd. De hämtade sophink, papper och vatten till oss. Sen var det ingen rolig bilresa hem, och ingen rolig natt heller. Och morgonen kan diskuteras, vi har städat spyor och bytt kläder två gånger sen vi gick upp och klockan e tio över nio... Nu har jag storstädat sängen och skurat toaletterna. Den tredje tvättmaskinen sen igår kväll är igång och mer tvätt väntar utanför... Ingen rolig dag!

Och dålig timing är det, jag ska till barnmorskan klockan ett! Men Tomas ville jobba så han skulle komma hem till tolv så jag kunde ta mig dit. Så får vi se hur vi gör imorgon...

Blä, nu ska jag hänga tvätt och kasta i en ny tvättmaskin. Sen måste Freja få ta ett bad!

Roligt roligt!

Vem behöver underhållning? Jag har en dotter... Nyss satt jag lita framåtlutad över datorn och då passade hon på att titta ner i min rumpa. "Ne bajs!" konstaterade hon och jag tyckte konstigt nog att det var skitskoj så jag började asgarva. Dumt gjort för nu kollar hon ner hela tiden och tittar så att det inte har kommit nå bajs där... Och hon har plötsligt blivit så intresserad av tv:n. Hon har aldrig sett ett helt avsnitt på nåt förrän helt nyligen. Nu börjar hon skrika högt när "Musse Piggs klubbhus" börjar. Vi köpte in några filmer till henne men de e alldeles för långa för henne. Ett avsnitt på tjugo minuter är vad hon fixar än. Men det är kul att titta på tv med henne, hon vet precis va alla heter och vad man ska göra. När de behöver hjälp så ropar de på nån grej där och Freja vet precis. Hon ropar redan innan de gör det på avsnittet.
Och vad jag skrattar åt henne på förskolan då. Hon vill inte hem med mig när jag kommer utan hon hoppar upp i frökens famn. De flesta andra i hennes ålder springer skrikande fram till sina mammor och pappor, men inte min. Men jag blir inte ledsen, jag tycker bara att det är skönt att hon trivs! Å att hon fixar att jag och mormor jobbar på samma ställe! Det är mest hennes kamrater som tycker att det är konstigt. Ibland måste jag gå förbi hennes avdelning ner till källaren och så fort de andra barnen ser mig så springer de till Freja å skriker "Freja, du ska hem!". Nej nej jag ska bara ner till källaren förklarar jag. Jag säger Hej till Freja men hon brukar bara titta upp lite fort och säga hej tillbaka innan hon fortsätter med sitt. Hon e fantastisk.

Däremot e jag lite deppig idag... Skulle till sjukgymnasten idag så jag var där klockan tio som sagt. Men han var inte där! Han är i Länna på onsdagar och i Knutby på fredagar! Å inte sa han nåt om det till mig, jag trodde för givet att han tillhörde Knutby. Nåja, vi pratade på telefonen och jag fick en ny tid på en gång, men det passade inte, så jag får ta mig till Knutby på fredag morgon istället. Å då skulle vi prata i hela 45 minuter. Han ville ta längre tid på sig sa han. Längtar!

Å imorgon ska jag å Freja till barnmorskan i Årsta. Då kan jag fråga henne lite också. Längtar, har ju inte varit där sen förra året! Känns som evigeheter sen.

Sån jäkla skillnad mellan graviditeterna. Nu har jag ont heeeeela tiden, mår piss, är trött och allmänt grinig jämt. Med Freja märktes det knappt nån skillnad, förutom sendrag och halsbränna, men det var väl inte så farligt. Å då jobbade jag på småbarnsavdelning med mycket mera lyft och lägre bord mm. Nu vet jag inte om jag orkar ända fram till slutet av maj. Men jag vill så gärna jobba till sommarlovet. Sen missar jag mina sötnosars sista år på förskolan. TRIST! Kommer sakna de som bara den!

Vet inte vad jag vågar skriva men jag skrattar så åt de på min avdelning. Men de kanske jag kan skriva mer om en annan gång, för nu visade det sig att en viss liten donna har bajat i rumpan!

Ha det bäst!

Finally!

Nu har jag äntligen fått arslet ur vagnen och lagt in bilder på datorn...

Men har inte kommit på hur man vänder på bilderna.. ni får vända på era datorer... Visst e han duktig karln min? Å Freja så klart som hjälper till!

Forgive an let die.

KOm å tänka på en gammal James Bond-låt på vägen hem idag. "To live and let die", men i mitt huvud blev det "Forgive and let die", en bra mening som passade för dagen... hehe.

Veckan har börjat å denna vecka är verkligen inbokad, idag e de väl ganska lugnt, tänkte vila å tvätta lite bara, kanske dra till Thuns med mamma en sväng sen. Imorgon blir det en låååång dag. Jobbar 9-16, men ska vara på jobbet klockan 17 så jag tänkte stanna på jobbet. Sen 17-19 är det träff på jobbet sen kör... Å på onsdag ska jag äntligen till sjukgymnasten! ÅH VA jag LÄNGTAR! Var ju för fan flera månader sen som jag ringde å hade ont i ryggen. Sen på torsdag blir det barnmorskan å bad me Frejski. Fredag blir det arbete och träff med kanstorn för på lördag ska jag sjunga i kyrkan. Men helgen e lite "oinbokad". Får se vad vi hittar på, kanske till Stockholm till en kompis en sväng? Får se.

Nu ska jag ge Freja lite mellis å sen ska jag tvätta. Ha det bäst!

Underbara helg!

Underbar helg med visit hos svärfar, sen en heldag i Stockholm men mina föräldrar. Gick på båtmässan och drömde om solvarma klippor vid havet, sen vart det en sväng på ikea med fortsatta drömmar om sovrum mm.

I dag har jag å Freja varit ute i solen hela dagen. Underbara solen sken på oss när vi promenerade mellan hemmet och föräldrarna. Vart mycket promenerande denna helg, å det känns i ryggslutet nu :( Men på onsdag ska jag äntligen till sjukgymnasten! Hoppas man får lite bättring. Mardrömmen är att han säger att jag måste bli sjukskriven fram till förlossningen. Vill inte missa jobbet för allt i världen, inte nu när jag snart ska vara hemma i över ett år igen. Tror inte han säger så dock!

Medan jag å Freja vandrade i solen så har Tomas jobbat på med sovrummet. Nytt fönster är nu insatt och nu håller han på och gipsar i taket! Snart snart är det klart! Ska försöka sätta in några bilder på renoveringen snart, men vi har en ny kamera och ja har inte lärt mig hur den funkar riktigt än...

Söndagskvällen kommer att avslutas med hemmagjord pizza, fika med lillebror och vila för min rygg. Ska ta en varm varm dusch sen, det lindrar!

Ha det bäst o njut av solen!

Elak...

Usch, känner mig riktigt elak idag. Har så lite tålamod på jobbet så jag ibland tycker synd om barnen när jag kommer hem. Nåja, det var inte utan anledning i alla fall..

Fick sluta tidigare idag. Hade två timmar att ta ut och skulle ha jobbat till 12 idag men eftersom vi hade 3 barn på avdelningen så gick jag 10. Jobbade alltså mellan 7 å 10 idag. Underbart!

Frågade Freja vad vi skulle hitta på när vi kom hem. Hon sa "Puh", alltså hon vill se Nalle Puh på tv. Men elaka jag höll henne ute i solen en stund innan vi gick in och åt. Nu sover hon i vagnen och jag sitter vid tv:n och mumsar godsaker. Stackars Freja... Hehe.

Imorrn blir det båtmässan! Kul, jag älskar att gå på mässor och båtmässan e bland det bästa. Mest för att vi har en båt så klart! Men det roligaste är nästan att gå in i miljonersbåtarna och kolla. Tomas säger att när han blir pensionär ska han sälja allt och köpa en segelbåt och segla i medelhavet! Och jag säger då inte nej till det... Men det får vi allt se. Vet inte om jag klarar av att vara från Freja, men å andra sidan e hon ju vuxen då. Men vad ska man annars göra under pensionen? Bara få hemma och glo? ALDRIG!

Men man får väl hoppas att man får vara frisk då då...

Just nu längtar jag till våren. Den är runt hörnet, det märks, trots att det snöade lite imorse.

Ha det bäst alla!

Hemma igen!

Ja vi kom iland enligt tidsplanen. Mycket rolig resa, och lugn, inte en våg kände jag på hela resan. Bara några skakningar när vi körde in i lite stödde isflak. Och skoj hade vi. God mat och goda drycker. Fast jag drack mest cola. Nja, några alkoholfria drinkar blev det också. Min favorit va sprite med typ 50 jordgubbar! Bartendern tyckte synd om mig... hehe... Men gu vilken skoj resa. Massor av bra musik och dans. Vi provade att dasna line dance. ASSKOJ! Funderar på att börja på riktigt. Det ser så jäkla kul ut när de dansar typ 50 pers samtidigt. Men jag e ju inte så bra... än... men kanske nästa gång.

Det roligaste var ju när jag hade varit ner till hytten å skulle upp igen. I hissen åkte jag med en äldre dam, och hon var liiite dragen om jag säger så. Hon började ta på min mage å sa "Men GUUUU va mysigt!!!" Och sen drog hon snabbt bort handen och tittade sorgsen på mig. "Åh nej, du är säkert inte gravid!" "Jo då", sa jag. !´"Men GUUUU vilken tur!" Skrek hon då. Hahaha va roligt!

Även om resan var rolig så var det skönt att komma hem till donnan. Det är sjukt hur man kan sakna någon efter ett dygn. Vi hade familjemys i sängen hela söndagskvällen.

Men nya vecka nya tag. Imorgon blir det hårt, eventuellt är vi två personal på 15 ungar! Men det ska väl gå. Hoppas vi... Sen ska vi in till Uppsala på onsdag! Inget stort, bara ta oss in, mata fåglarna vid svandammen, leka lite i parken, äta på Max och sen åka hem igen. Hinner inte så mycket mera. Men skoj ska det bli! Och i helgen ska vi eventuellt på båtmässa i Stockholm. Vi har planerat det i alla fall... 

Sniff sniff, nu e de visst dax att byta blöja på lillan ;) 

Vårtecken!

Både Freejski och jag vaknar innan klockan ringer av att solen skiner in genom fönstret! Och alldeles supervakna går vi upp med smilande ansikten och glada miner.

Ett vårtecken så god som något eller hur?

Ps. Imorgon drar vi på kryssning, om inte båtarna behagar frysa in i isen. ds!

Vabbar...

Jaha, nu vabbar man igen då. Freja hade feber igår kväll. Men nu verkar det ha gått över, men hon har ögoninflammation istället nu så det blir att va hemma en dag till i alla fall. Det bästa med att va hemma är att man hinner med så mycket. Vi har städat akvariumet och fixat lite med renoveringen. Tänkte städa lite när hon sover sen. Men jag ska också ta det lugnt å vila min arma rygg... Har till och med planerat in lite vila i min dag.

Ja jag planerar. Allt! Jag har skrivit upp vad jag tänkte honna med idag. Å ibland gör jag såna planeringar frö hela veckor, månader och år. Jag har en grovplanering med vad jag ska hinna med under året. en har jag en veckoplanering där jag skriver in sånt jag ska göra varje vecka. Jag är en planerare. Synd bara att Tomas inte är sån. Han är impulsiv. Å jag kan bli sur om han förstör min planering, vilket han ofta gör. Men det är lite skönt också. Jag är så oimpusliv så att det är läskigt.

Sommarens semestrar är planerade. Faktiskt så är de närmaste tre somrarnas semestrar planerade...

Sommaren 2010

Vi tar det lugnt i sommar pga kommande bebis. Men innan bebisen kommer tänkte vi ta med Freja till Kolmården. Typ maj nån gång. Hon älskar djur och Bamse så det ska bli skoj. Skönt för henne att få vara ensamma med oss också, sen kommer ju bebisen och tar upp all tid... Sen ska vi bara ta ut båten i sommar. Åka till Norrtälje o sova där ett tag. Eventuellt ta båten till Stockholm och Strängnäs. Beror på bebisen...

Sommaren 2011

Under juni någon gång ska vi åka till Legoland. Tomas syster med barn å barnbarn ska dit så då tänkte vi hänka på. Bebbe e väl för liten men Freja tycker nog att det är skoj. Sen på vägen hem blir det stopp på Liseberg å då blir jag nöjd. På sensommaren ska min kära mamma bjuda oss utomlands. Hon fyller jämnt å tar med alla barn å barnbarn. Men det blir inte så långt eftersom det blir två ettåringar som ska med. Kanske södra europa.

Sommaren 2012

Denna år fyller Tomas syster jämnt å hon ska åka en bussresa runt Toscana. Jag älskar Italien, har varit i Rom coh Milano och älskar det! Så vi bestämde oss för att hänka på. Mmmm god mat, vacker natur och underbara människor! Längtar! Men det blir på våren så på sommaren måste vi hitta på nåt med barnen. Blir väl en Sverigesemester. Barnen får stanna hemma under Toscana resan, tror inte att de uppskattar en bussresa genom halva europa. Har lite ångest över att lämna de hemma. Men men...

Längtar!

Ont och slut.

Slut som människa. Orkar ingenting. Tur att jag inte har nåt speciellt att göra. Har plockat lite och satt på en tvättmaskin, men inget mer. Tur att Freja klarar sig själv nu. Hon plockar med sina kritor just nu.

Ont i ryggen, ont i huvudet. Hur lång tid ska det ta innan jag får komma till sjukgymnasten? Ska nog ringa imorrn o fråga. Trött som jag vet inte vad. Och ändå sov jag säkert åtta timmar inatt... Mysko. Men bebben tar väl sitt nu.
Freja kastar nu kritor överallt. Jag är för trött för att ens skälla på henne. Hon kanske plockar upp efter sig? Hoppas på mirakel kan man väl alltid.

Verkar som om Freja är väldigt empatisk. Kan man vara det som ettåring? Vi tittade på en tecknad film och helt plötsligt började hon storgrina samtidigt som det var väldigt sorgligt på tv:n. Vi trodde först att hon hade gjort illa sig men nästa gång det blev sorgligt igen så var det samma sak. Otröstlig, bara grät. Och nyss så var det sorgsen musik på tv:n och en man satt på en bil och tittade på stjärnorna. Väldigt sorgligt. Och Freja tittade på mig med en stooor underläpp och såg enormt ledsen ut. Men det blev inget mer än så som tur var.

Hon kanske är väldigt empatisk, men hon e då inge vidare på att städa efter sig...

RSS 2.0