Helg!

Oj oj vad veckorna flyger iväg. Igår var det fredag, Freja o jag började med kyrkis å sen till förskolan där jag jobbade till halv fem. Sen på kvällen blev det badtunna i snön hos mamma. Så jäkla varmt i tunnan så vi nästan brände oss. Men när man väl kom i så var det skööönt. Satt där å tittade på månen ovanför de tunna molnen samtidigt som det snöade lite lätt på huvudet. Å till och med de arbetskamraterna som fryser för jämnan stod i bara bikini i snön å tjatade om hur skönt det var!

Idag har vi tagit långfrukost. Ska snart duscha sen drar vi till stan för lite shopping. Efter det ska vi på fest hos morbror, lillkusinen fyller 15 år! Helt sjukt! Kommer ihåg när hon var typp ett år och lekte spöke... Sötnos. Imorgon blir det arbete hemma. Ska måla fönster och Tomas ska väl fixa med väggarna.

Sen rinner veckan på. Blir en jobbig vecka med sena kvällar. På måndag ska jag på kyrkonämnd, på tisdag blir det ultraljud igen! Sen på kvällen är det arbetsplatsträff å på onsdag kväll har vi föräldramöte. På torsdag ska väl jag å Frejski åka å bada som vanligt å sen är helgen här igen... Då blir det maskerad, bio och ljusparty!

Men ut å njut av snön alla. Klaga inte på vintern, det var längesen den var här å hälsade på så här ordentligt. Men till och med jag tycker att det räcker med snö nu. Spara lite till nästa vinter tack!

Love Thess

Hjälp!

Sitter hemma. Freja har ögoninflammation och är så förkyld. Men jag har varit duktig. Tvättat två tvättar, städat vinden och målat fönster. Men nu sover donnan och jag tänkte softa vid tv:n. Då slog det till...

Suget!

Har ätit godis í princip varje dag sen jul... Kan inte stå emot. Har precis ätit frysta hallon, men det hjälper inte. Vill ha choklad, chips å glass. Mmmm glass... Inte bra!

Funderar på något annat att göra. Något jag tycker är kul men som inte innebär onyttigheter. Men kommer inte på nåt! Det är fan illa när det enda roligt jag kan komma på är att äta godis! Fan fan FAN! Och det är inte okej att äta godis varje dag, spelar ingen roll om man är gravid!

Nä det blir till att ta fram fler hallon ur frysen....

Ultraljud idag!

Ja idag var det dags att träffa myran för första gången. Höga förväntningar hade vi, Tomas och jag på väg mot stan. Och fy vilken härlig känsla när man får se att det faktiskt är något därinne. Konstigt, men jag blev lite förvånad. Va, det är ju någon där inne. Men vilken liten surpuppa sen då. Så fort vi började peta på magen så började "han" tjura. Sparkade tillbaka och vände på sig. Sköterskan kunde mäta å räkna ut nytt födelsedatum, men när hon ville kolla hjärta och inre organ så vart det stopp. "Han" kurade ihop sig till en boll med ena armen bakom nacken. Gick inte att se någonting. Så det är bara att pallra sig tillbaka igen den 2 februari. Kul, alltid trevligt med ultraljud.

Ja, det va en liten suris som gömde sig ordentligt för vi letade länge efter den ena armen. Tog ett tag innan sköterskan såg att den låg bakom nacken. Och den enda bra bilden som hon kunde ta blev på en ryggrad. Vi får nöja oss med den till nästa gång, då får vi bättre bilder. Sen blev födelsedagen framflyttad, men det vart jag med Frejski med så det var ju inte så konstigt. Det nya datumet är den 1 juli, alltså inte 22 juni. Men jag känner på mig att det blir på midsommar... Men det betyder att jag år in i vecka 17 idag, och jag är alltså inte i vecka 18 som jag trodde. Hehe så kan det gå...

Längtar till den 2 februari nu...

Puh!

Lördagen blev en hit. Alla var nöjda och hade mat och dryck hela kvällen. Efterfest hemma hos oos sen och jag fick faktiskt komma i säng ganska tidigt. Tror klockan var typ ett, så det var ju inte alltför sent. Söndagen blev slappdag. Jag gick i pyjamas hela dagen och bara softade. Var ju tvungen att städa lokalen och sen huset när alla hade åkt hem. Men sen gjorde vi inget mer. La oss i sängen halv 7 och somna vid nio. Mmmm. Nice! Denna vecka blir lugn. Snart ska jag på föreläsning, imorgon blir det eventuellt kör (inte om jag fortfarande är hes) och på torsdag blir det ultraljud! LÄNGTAR SÅ! Att äntligen få se det man längtar efter. Allt kommer att kännas så bra efter det. Längtar!

Helgen blir väl lung. Slutar sent på fredag sen sticker vi till Stockholm o tomas brorsa med familj. Mys och fest. Vi ska ta med oss vinet som belv över, annars kommer det aldrig att ta slut. Lugnhelg. Sen e man igång igen med alla inbokade helger. Födelsedagar, maskerad(!) och swn westernkryssning första helgen i mars! Längtar till det med!

Ta vara på er alla. Man vet aldrig vad som kan hända. En vän till mig fick hjärnblödning i torsdags. Jag tänker mycket på henne och på hennes barn. Hoppas att allt löser sig. Hon e så härlig och glad, hoppas verkligen inte att hon blir förändrad på något sätt.

Ha det bäst!

Lurad!

Usch känner mig lurad och bedragen... Inte av Tomas, men av en gammal vän. Han har sagt upp bekantskapet, och bara på grund av en skitgrej. Eller, jag vet faktiskt inte riktigt varför, och han svarar inte på mina frågor. Har verkligen försökt kontakta honom på alla möjliga sätt, men omöjligt. Fattar inte varför men jag känner mig så jävla sårad. Jag kan väl förstå att man växer ifrån varandra och jag vill verkligen inte tvinga honom att umgås med mig, men allt jag vill ha är svar! Så trist när man har varit vänner så länge och alltid ställt upp för varandra. Visst har vi haft våra bråk också, men det är väl bara så man vet att man e riktiga vänner? Men nu verkar det slut och jag känner mig lite nere över det.

Nåja, man växer ifrån varandra. Å det är ju inte så att han e min enda vän eller ens bästa vän men i alla fall. Sen kan jag nog bli lite extra stött nu när jag e gravid. Så jävla fånig jag e alltså. Stod på förskolan och kollade på bilder på Frejas avdelning. Fick nästan tårar i ögonen bara jag såg henne... Hmmm. Och titta på tv e farligt. Jag får alltid ont i huvudet av vätskebrist. Gråter hela tiden! Det är någon reklam på en resebyrå där en tjej sjunger: "It´s oh so quiet. Sssh sssh. It´s oh so still, sssh sssh..." Och jag bara stortjuter. Fattar inte ens varför. Det som är värst är när de byter ut ett vinglas mot en babymugg. Då kommer tårarna. Hehe e väl lite extra känslig bara.

Å det märks på dagis med, stackars barn. Jag har inte alls lika mycket tålamod längre. Känner mig som en satkärring ibland. Annars brukar jag vara trevlig mot barnen, typ när de spillerför sjunde gången på två minuter så sa jag "Ooops en olycka till! Det gör inget det torkar vi upp... Lalala" Men nu suckar jag högt och rycker åt mig papper. Ska nog berätta för barnen va det är för "fel" på mig.

Nu skriker Freja på uppmärksamhet. Tror vi eleker en stund innan vi börjar med maten.

Pannkakor... mmmmums.

ha det bäst!

Klättrig unge.

Ja idag har jag jobbat för första gången detta årtionde. Tyvärr fick Freja vara hemma med pappa för vi hade planeringsdag och då är förskolan stängd för barnen. Så hon får vackert vänta till imorgon. Men oj vad skoj det är att börja jobba igen. Ny termin, nytt tema, nya prövningar och utmaningar. Längtar till barnen som jag inte träffat på länge. De är "mina" barn trots att de inte egentligen är mina. Synd att jag missar deras sista år på förskolan...

Freja är trött på att gå hemma nu, hon saknar dagis. Kompisar, utmaningar och verksamhet. Hon e så trött på att bara sitta inne med oss. Det har ju varit så kallt de sista dagarna så vi har inte varit ute så mycket i år. Men imorgon ska hon tillbaka. Nu kom hon med sina stövlar och vill gå ut. Men icke, snart e de dags för tandborstning å sagoläsning. Skitunge...

Och snart är det trettioårsfets. På lördag. Planerar för fullt nu. Ska kolla upp hur många som kommer, hur mycket sallad och grönsaker vi ska handla och fixa dricka till alla. Vi bjuder bara på läsk, öl och vin. Starkare drycker får alla ta med sig i så fall. Men kanske någon god välkomsbål?

Nej, nu är det dags att lägga lilldonnan!

Good night sweetharts!

Utveckling

Ja fy vad tiden går. Jag inser att jag säger det ofta men det är sant! Jag är redan i vecka 16, snart har jag gått halvvägs in i graviditeten! Om mindre än två veckor ska vi på ultraljud! Det är sjukt vad tiden flyger! Jag kände hur bebben rörde sig i magen i går. Har känt det tidigare men för första gången denna vecka!

Och Freja hon bara växer och utvecklas hon med. Läste i en bok att ett barn i hennes ålder ungefär kan 50 ord. Aldrig att Freja kan säga så många ord tänkte jag, men när Tomas och jag pratade om det så kom vi fram till att hon faktiskt kan fler ord än så! Inga meningar än, det enda är väl "Titta här då" som hon ofta säger när vi läser. Ingen lång mening men ändock en mening!

Och Tomas han växer han också. Fyllde 30 igår. Det firade vi med en familjeutflykt på Eckeröfärjan och sen fikade vi lite hemma med min familj bara. Festen är nästa vecka på lördagen. Vi tänkte bjuda på salladsbuffé och dricka, öl och vin. Enkelt och gött! Från början har vi bjudit ca 60 pers men då har vi räknat med att alla tar med sig barn och styvbarn mm, och många verkar komma ensamma. Eventuellt kommer det väl 30-40. Vi får se. Ganska lagom tycker jag.

På tal om att utvecklas så funderar jag på att plugga vidare efter min mammaledighet. Saknar pluggandet och vill verkligen, men vi får se hur ekonomin ser ut. Kanske måste joba lite först. Vill utbilda mig till specialpedagog men det blir ju några år extra att plugga, och jag vet inte hur vi kan klara av det ekonomiskt. Vi får väl se. Drömma kan man ju alltid...

Den drömmen som aldrig besannats som dröm var den vacker att få...

Lycka är...

Lycka är en riktig vinter med härlig snö som sakta faller ner från himlen.
Lycka är ett barnskratt som klingar över en vit nejd.
Lycka är att ha händerna kring en varm kopp choklad framför tv:n med en filt och tofflor som sällskap.
Lycka är just nu!

Känner på mig att 2010 kommer att bli ett bra år. Ett år med en extra kärlek i familjen. Ett år med utflykter, äventyr och småresor. Ett år till med underbara människor och härliga vänner.

2010 here i come!

RSS 2.0