Torsdag kväll...

...å jag e redan i vecka 22. Tiden går ohyggligt fort ibland.

Ikväll blir det familjemys med pizza, mums-mums bak och bad för Freja. Sen ska jag dammsuga och torka golvet här nere så jag slipper det imorgon! För då e jag ledig och tänker bara ta det lugnt! Ska ta sovmorgon, åka in på bokrea, träffa Loppis å sen åka till Leksand! Mmmm längtar.

Freja har nu suttit med ett pussel i säkert tjugo minuter. Bra med en unge som kan sitta stilla med tysta lekar, men det är inte ofta det händer. Njut av stunden.

Njut av friden.

Snart kommer Tomas hem ;)

IDIOT!

Hoppas att du inte tog vid dig för det var mig själv jag menade. Slutade tolv idag (fick gå en timme tidigare) och sen åkte jag hem och städade! Fattar inte att jag aldrig lär mig! Nu får jag väl skitont i ryggfan ikväll igen... Nåja, tänkte fortsätta om nån timme igen men då ska jag bara damma och plocka lite försiktigt. Vattna blommor å sånt. Ska iallafall INTE dammsuga eller torka golv nåt mer idag!

Fan vilket underbart jobb man har. Idag var vi på bio i Almunge. Jag satt och kollade på film i övwer en timme på arbetstid! Heheh världens softaste jobb. Imórgon blir det också lugnt. E min långa dag, men börjar inte förrän nio. Sen ska jag försöka få några barn att rita självporträtt och måla ramar till det. Sen får vi se. Det är ju sportlov och mindre barn, så det är lugnt. Sen är jag ledig på fredag! Underbart! Å sen blir det Leksand! Underbart!

Underbart!

Ajajaj!

Onti ryggen. Igen. Fast jag inte gjort nåt speciellt idag heller. Mysko det där. Igår var vi till Nickis i Uppsala och lekte med Freja. Klättrade, bar och kröp. Sen sjöng jag i kyrkan. Stod länge och väl, men ingen ryggont igår! MYSKO!Nåja.

Freja hade asskoj på Nickis. Jag trodde att hon var lite frö liten men hon hade skoj. Fick knappt henne därifrån...Men hon var så trött så hon somnade innan vi satte henne i bilen. Men det får vi göra om. Kanske fler hänkar på då?

Mmmm veckan inplanerad. Ledig fredag, eftersom det är sportlov och mindre barn. In till stan på bokrea och luncha med bästa Loppis. Sen till Leksand till Anneli å gänget. Nästa helg blir det kryssning! YEAH! Längtar så! Jag har lovat mig själv att inte köpa några kläder i onödan i år så jag får ta samma kläder som jag hade förra kryssningen. Men jag köpte nya smycken häromdan o så sk jag klippa mig innan vi åker.

Sen är det inte långta kvar till vi får sommartid... Till och med jag börjar tröttna på snön. Men ibland när solen skiner och marken gnistrar så är det så vackert så jag bara storknar! För det är vackert. Och hellre detta än slask och lera... Och barnen älskar det! Man får väl hålla ut ett tag till... Liiiite till i alla fall...

Nej, nu vill Tomas ha datorn igen. Han har varit duktig idag. Satt upp väggar och isolerat tak. Jag har inte gjort ett skit men klagar ändå över ond rygg... Blä

Hoppas jag får tid hos sjukgymnasten snart!

DU!

Känner du dig lycklig?
Känner du att du får ut allt som du önskat av ditt liv?
Känner du att du skulle kunna haft det bättre?

Tänk om!
Gör om!
Gör rätt!

Om du vill jobba mindre, jobba mindre.
Om du vill byta jobb, byt då!
Om du vill skaffa barn, gör det, om inte, skit it´.

Låt inte andra bestämma vad som gör dig lycklig, de vet inte!

Jag har världens bästa jobb.
Jag har världens bästa man.
Jag har världens bästa dotter.

I love my life.

Visst finns det saker som man skulle vilja ändra, sånt som redan har hänt. Men det går inte. Förlåt och glöm. Gå vidare. Eller bryt och gör om.

Man lär sig av sina misstag, men då måste man göra sådana.

Jag har gjort massor av misstag. Men annars lär man sig inget. Nu vet jag. Nästa gång ska jag göra på ett annat sätt. Vara lite "elak", tänka mer på mig själv och mina behov. Ibland måste man få vara ego! Ibland får man tänka på sig själv. För sin egen överlevnad, för sitt egna psykiska välbefinnande. Men gjort är gjort. Kommer aldirg igen, förhoppningsvis.

Gör om, gör rätt.

ONT!

Hur kan det vara så olika? Med Freja hade jag nästan aldrig ont, hade inga problem alls med hela graviditeten! Men den här gången! ARGH! Mådde illa som fan de första månaderna, och nu har jag såååå ont! I ryggen, längst ner i ländryggen, mot rumpan. Så sjukt ont att jag ibland inte kan stå upprätt, och det blir bara värre! Pratade med sjukvårdsupplysningen igår och de sa åt mig att prata med min barnmorska, och min barnmorska skicka mig till sjukgymnasten. Men nu ska jag få träffa en sjukgymnast, jag hoppas snart!

Och dum som man är så åker man hem o städar, fast man säger att man ska ta det lugnt! Hur dum får man vara?? Nu sitter jag här med ryggont igen då...

Det är värst på kvällarna. På dagen är det mest bara en molande värk, men på kvällen är det så sjukt! Försöker undvika att bära tungt men ibland måste man ju. Freja i och ur bilsätet och vagnen. I och ur sängen...Ja, det blir väl mer än man tror ändå... Vi får se vad sjukgymnasten säger...

Ibland undrar jag varför man gör om det? Om det nu är så jobbigt, ont, illamående. Varför varför göra om det? Men sen säger Freja något sött så man blir varm i hela kroppen.

För det är verkligen så. Man hör om det när man inte har egna barn. Att de lyser upp ens liv, att man blirså glad, att livet känns lättare. Eller hur, tänker man ju. För det gjorde jag. Man ser ju överallt och hela tiden hur jobbigt det är med barn. Skriker och bråkar, skiter å slåss.

Men Freja lyser verkligen upp min dag. När hon pratar med tv:n, sjunger, kramar och leker. Jag ler hela dagarna med henne.

Jag förstår varför folk skaffar fler barn hela tiden, trots jobbiga graviditetsbesvär mm.

I love her!

Utedag

Hm imorse när vi vaknade lyste solen och då bestämde vi oss för en utedag i snön. Men nu är det molnigt... Men men vi ska ändå ut. Ska åka pulka, skridskor och spark i snön. Måste ju ta vara på snön för den kanske försvinner snart. Fast det stod på aftonbladets hemsida att de kommer mer snö nästa vecka... Hmm räcker nog nu...

Efter gårdagens fiasko i melodifestivalen och OS så behövde vi lite uppmuntran. Tänkte jobba hemma i sovrummet först men inte nu. Jag har målat det sista på fönstrena imorse, men nu ska vi iväg.

Sitter här o funderar vad tusan Freja har för kläder på sig??? Är det shorts över långbyxor eller??? Mystiskt, men det är Tomas som har klätt henne så det an mycket möjligt vara det...

Nu sticker vi. Ses senare!

Njut av snön nu allihop. Snart är det vår!

Sångfågel!

Ja, freja går och sjunger för fullt. Funderade ett tag på varför hon skrek "AJE" i bilen innan jag insåg att hon gjorde det bara när hon hörde "Higher" på radion. hehe hon e för söt!Hon växer verkligen fort nu. Ska göra allt själv. Blir skitarg om jag skalar bananen eller brer mackan, för hon kan själv! Nja, mackan blir väl inte helt smörad men bananen fixar hon!

Har problem med modemet... har inte haft tv sen förra helgen... å internet fungerear till å från. Och vi har pratat med telia säkert tio gånger, fått nytt modem och allt möjjligt. men nu skulle de skicka en tekniker. hoppas vi inte måste betala för tv denna månad... man måste väl kunna slippa det då eller??

Jobbet funkar bra. Trivs som faen. Men nu har det varit många i personalen som e sjuka. Tur att vi har snälla ungar!

Nu ska Frejski å jag ut å leka i snön. Ta vara på snön nu, snart försvinner den!

Ha det bäst!

Världen är vacker!

Världen är en underbar plats! Visst finns det idioter, smärta och fel men det finns så mycket fint och vackert som man ibland glömmer att det finns. Kolla bara ut genom fönstret och titta på snön, tänk inte, bara titta! Glittrande, vit och ren. Allt är så vackert. Som ett skyddande täcke av tusen diamanter. Mmmm jag gillar vinter och snö. Men det är klart det skulle kunna räcka med snö nu. Hoppas bara att det kommer lika mycket snö varje år. Tänk om det är sista gången Freja får uppleva en riktig vinter. Sorgligt!

Vi e hemma idag igen. Freja hade skyhög feber i tisdags kväll, men idag verkar det vara bra. Hon hade nog klarat av dagis idag men det är lika bra att vara hemma och vila ut en dag till. Och fredagar är alltid lugnare på jobbet så då kunde jag vara hemma idag. Igår var ju Tomas hemma. Då har jag min långa dag på jobbet och så skulle morsan vara borta så då tyckte jag att jag behövdes mest.

Idag funderar jag på att dra in till stan en sväng. Handla lite till helgen. Å så fyller ju brorsan år och så ska vi på maskerad.

Freja e för söt. Pratar för fullt nu. ibland är det svårt att fatta vad hon vill men det kommer. Igår skulle jag rita en "picka" åt henne på ett papper. Vi ritade en prick, en pistol, en flicka... men inte nåt av det var det. Å när hon vill ha nappen säger hon "mack". Sötisen min! Nu har vi snart ätit frukost i en timme. Hon älskar verkligen att äta min bebi. Skönt tycker jag.

Blir väl lugnt ikväll. Trodde att det var melodifestivalen ikväll men den börjar imorgon. Men det blir nog lugnt i alla fall. Freja har ju varit sjuk också så det är väl dumt att åka nånstans. Men på lördag ska vi först till mamma och fira brorsan å sen på maskerad. Freja sover kvar hos mormor så vi kan stanna länge länge länge! Men vi får se, jag är väl trött vid tio som vanligt... Ska försöka stanna till efter midnatt i alla fall.

Nej, nu vill donnan tvätta händerna. Vi ses senare!

Love T


Vab...

Jaha så var man hemma med sjuk älskling igen då... Denna gången är det riktig ordentlig förkylning. Feber, ögoninflammation och snorigt. Men samtidigt så verkar hon vara magsjuk också. Lite lös i maggen och spydde igår kväll. Men idag är det bättre. Hon har fått i sig lite lunch å lite dricka. Men hon vill inte sova. Men det kan ju bero på att hon sov hela kvällen igår också...

Ska på föräldramöte ikväll då. Inte som förälder utan som fröken. Alltid lika spännande. Man vet ju aldrig vad som kan hända. Kanske är de jättenöjda, kanske har de jättemycket ris att komma med. Men det är väl också bra på ett sätt, så man vet vad man kan ändra på för att kunna bli bättre. Annars kan man ju aldrig veta! Annars kan man ju aldrig bättra sig! Bättre att folk vågar säga som det är istället för att mjäka.

Imorgon ska jag i alla fall få jobba, då ska Tomas få vara hemma, men sen på fredag blir det jag igen. Bra när man kan dela upp det så. Jag behövs på jobbet mest imorgon, fast jag hörde nu att de hade det tufft idag med. Nåja, så är det. Nästa gång är det kanske jag som står där med 13 ungar själv...

Typiskt att Freja inte vill sova, jag hade tänkt måla fönster då. Men det går ju inte om hon är vaken! Nåja, jag har ju städat övervåningen i alla fall. Tänkte ta en vända nere snart också. Så har man gjort lite nytta idag med...

Helgen är fullbokad som vanligt. Eventuellt kommer Loppis hit på fredag å på lördag ska vi fira brorsan och gå på maskerad! "Bad taste" är temat! Hm, hur ska jag klä mig så? Några idéer? Jag fick tolka det hur jag ville... Svårt.

Nej, nu måste jag kolla vad donnan gör...

RSS 2.0