ÄNTLIGEN!

Nu är huset färdigmåla. Äntligen, har ju hållit på sen i maj. Men jag har jobbat hela sommaren å så vill man ju vra ledig ibland. Sen kan man inte måla när det regner,ska regna eller har regnat å inte när Frejski e på dåligt humör! Men nu e de klart!

Nu ska bara vedboden målas också...

Ajajaj....

Idag har jag varit på kussen 20 årskalas. Å där bjöds det på mackor, kakor, bullar, godis och tårta. Jag tog faktiskt en smörgås... å tre bakelser... Men jag harfaktiskt sagt att jag skulle svulla idag. Men nu har jag varit duktig på eftermiddagen i alla fall. Å ikväll blir det frysta bär å banan till lördagsgodis, medan resten käkar ostbollar. Jag är väl lite duktig ändå. Å nästa helg blir det samma igen. Fast med vin, å de är ju inte så mycket bättre. Å två dgarblir det oxå. Hmmm. Men jaja, man måste ju få ha lite skoj oxå.

Får väl se på tisda om jag har gått ner i vikt eller. Borde ju inte ha gått up iallafall. Eller???

Minus igen!

Imorse stannade vågen på minus 1,4 kilo. Funkar men inte lika mycket sen förra veckan. Men det går väl fortare i början. Å såhar jag inte als varit lika duktig den här veckan.  Å i lördags morse vart det frukost på McDonken. Å på lördag ska jag på kussen 20-årsfest så då blir det lite gottigottgott. Å nästa helg blir det tjejkväll å fest, så då blir det vin! Men då får jag vara nogare under veckorna, jag vill ju gå ner ett kilo i veckan i alla fall.

Nej, nu ska jag nog gå upp å hämta ner Frejski till frukost, hon vaknar nog när som helst.

Ha det bäst!

Jag e sååå bra!

Fy faan vad jag e stolt ver mig själv! Jag kan ju det här. Bredvid mig står e liten skål med ostbollar å jag känner mig inte ens sugen längre! Har inte tagit en enda heller! Fast de ligger överallt efter Frejas framstorm härinne! Däremot vart det en frukost på McDonalds idag... Inte bra... å dessutom skippade jag både lunch å mellis... inte bra det heller... Va ju på stan hela dagen å Freja å Tomas käka både korv å pizzaslice, men inte jag. Fast det är väl inte så bra att svälta sig heller. Nåja...

Ja vi skulle ju på stan idag. Va på IKEA å köpt lite grejer till Freja, köpte vinterskor till alla å sen ville Tomas kolla lite bilar. Måste ju byta vår Mitcha snart, den faller i bitar. Så på fredag hämtar vi vår nya Volvo! Oj då det var inte meningen. Men Tomas föll för en svart Volvo å den va faktiskt fin å skitskön att köra. Stor å bekväm. Härligt! Å dessutom var den inte så farligt dyr för en volvo. Men det var ju inte tanken att köpa en ny bil idag.Men så vart det, å Tomas e jättenöjd. I gengäld ska jag få köpa massor med kläder när jag har gått ner i vikt sen :)

Nej nu ska jag festa till det lite med en fryst banan med kakao på. Tomas känner sig inte så bra så han har somnat i soffan. Nu e det bara jag kvar. Så vad göra nu då???

Käka banan å kolla tv blir väl bra.

Ha det bäst alla!

Magsjuka igen!

Denna gången är Freja magsjuk. Fick hämta henne på dagis vid 11 å sen somna hon i bilen på väg hem så nu har jag städat hela övervåningen och målat några brädor å nu softar jag en stund innan sötnosen vaknar å e hungrig.

Ska försöka hålla henne hemma hela veckan ut, men vet inte om Tomas kan vara hemma med henne imorgon. Jag skulle vilja jobba imoron, men vi får se. Annars får väl jagvara hemma då... Fredagen e lugn. Då börjar jag 12 å Tomas slutr halv två, så jag ska fråga mormor om hon orkar ha henne några timmar. Imorgon däremot jobbar jag heldag 9-17. Så då orkar nog inte mormor tror jag. Men men det går nog.

Det värsta med att sitta hemma är att jag alltid blir så jäkla sugen då. På gotter å onyttigheter. Men tänkte ta mellanmål sen vid tre när Annika kommer hit å fikar.

Får väl se hu det blir imorgon då...

Ha det bäst!

Eget beröm luktar illa...

... så detta inlägg kommer verkligen att stinka!

Imorse (tisdag) var det dags. Efter en veckas diet var det dags att väga mig. Har bestämt mig att bara väga mig en gång i veckan, man blir ju så deppig när man inte ser att det händer nåt, å förut vägde jag mig flera gånger om dagen! Men imrse var det dags. Ville inte titta, trodde inte på några resultat. Hoppades på minus ett kilo. Men...

MINUS TRE OCH ETT HALVT KILO!!!! PÅ EN VECKA!!! Jag går som på moln! Plötsligt är världen lite vackrare och jag sjunger hela morgonen:

"Oh, what a beautiful morning, oh, what a beautiful day. I´ve got a beautiful feeling, everything´s going my way!"

I eftermiddag ska vi träffas på jobbet igen å prata om hur våran diet har gått. Jag längtar sååå! Å det var knappt jobbigt att gå ner i vikt. Hazr det alltid varit så enkelt? Jag har försökt följa recepten men ibland har det blivit si så där med det. Men jag har inte ätit en macka, godis eller läsk på hela veckan! Har inte ens tränat nåt, bara promenader under raser och en joggingrunda i söndags.

Nej nu vill inte Freja att jag sitter här längre!

Vi höres! Ha det bäst!

Svårt

Fy fan va svårt detta är. Frdegskväll, fredagsmys. Tomas borta bara ja å Frejski hemma. Sååå sugen på nåt. Freja å jag festar på majsbågar men jag skulle kunna äta... ja vad som helst som e "olagligt". Vore det inte riktigt gorr med en macka? Men nej, "olagligt".

Ska fixa det här. Har ju bara hållit på med dieten sen i tisdags, men gu så svårt det är. Särskilt på dagis, men har faktiskt ätit makrillfile två gången denna vecka när et varit annan mat. Duktiga jag! Men igår blev det lite hastigt, kom hem efter fem å slängde i mig mat å sen vidare till badet me Freja. Då blev det en frukost som jg gjorde 1,5 gånger, men glömde osten. Hade liiite för bråttom.

Nu är det fredag å fredagsms cravingsen har kommit till mig. Eftersom ingen utom jag å Frejski e hemma så känns det som om jag skulle kunna äta nåt å ingen skulle veta! Men jag skulle veta. Nej, håll ut. Bara måste gå ner lite i vikt nu. Har lag på mig 5 kilo i somras å de ska bort + 15 kilo till, helst i alla fall.

Nu försöker jag bli av med suget gnom att surfa å nätet å skriva av mig här. Sen när Freja gått å lagt sig ska jag göra iso-glass,alltså fryst banan med kakao å lite hallon. Alltid nåt...

Å imorrn blir det kulturnatten. KUL!

Ha det bäst!

ISO!

Jaha då har man börjat försöka gå ner i vikt igen då. Det har verkligen inte blivit nå bra i sommar... Men nu e de höst å dax igen. Vi har ordnat en grupp på jobbet på 5 pers som träffas en timme i vecan å pushar varandra. Blir nog jättebra. Det är så mycket lättare med lite hjälp. Har börjat på nåt nytt (för mig i alla fall). Iso-dieten. LÅter skitbra faktiskt, men ska äta lika mycket av allt. Alltså kostens energiinnehåll ska bestå av en tredjedel av varje. Alltså ska jag äta mindre fett å mer proteiner. Låter väl inte så konstigt? En tredjedel av energin ska komma från fett, en trededel av proteiner å en tredjedel av kolhydrater. Det värsta är att jkag inte får äta mackor, snacks, godis eller alkohol. Men det ska nog gå! Om jag fixar det bra så kommer jag att gå ner ett kilo i veckan!

Problemet är att jag äter mycket på jobbet. Lunch å mellanmål. Å jag tycker inte att det är okej att ta med sig annan mat än det de äter. Men då får man väl försöka räkna ut vad som blir bra. Men eftersom jag e nybörjare så e de skönt att ha Anne på jobbet som har hållit på med detta ett tag nu. Hon kan verkligen!

Ett annat problem är att jag inte kommer ut för att träna så ofta. Jagtar en snabb promenad under min rast, å sen jobbar jag i rädgården hemma. Men att måla tar inte bort många kalorier... Fast igår städade jag övervåningen, krattade upp alla äpplen o klippte gräset, så det var den träningen! Idag ska jag å Freja på bad, men där blir det inte så mycket räning eftersom jag har Freja med mig. Å jag är där för hennes skull. Sen ska jag på möte så hela kvällen försvinner.

Imorgon e de fredag å då tänkte jag inte träna så mycket, kanske en promenad i alla fall. Men på lördag ska vi in till kulturnatten å då blir det promenera av! Men inget godis! Å bara en sallad till lunch.

Heja mig!

Ha det bäst!

Killar...

Jag förstår mig bara inte på dem... Har alltid trott att killar var lättare att ha å göra med men killar e precis lika djävliga som tjejer är;) Å då menar jag långsinta o griniga. Lägger sig i allt å snackar skit bakom ryggar. Trodde endast fjortistjejer höll på med utfrysning.. Haha vad ska man gör annat än att skratta. Å dessutom får alltid Freja å jag vänta på Tomas när vi ska iväg någonstans. Brukar (eller ska) det inte vara tvärtom?

Sitter å funderar på middag men kom på att vi ska in till stan sen. Blir väl nån äcklig men å så god hamburgare. Eller kanske subs. Godare å dessutom kanske lite mera nyttig. Eller? Jag e så dålig på sånt. Men nu får det fan va slut medgodis å onyttigheter. Kanske nåt litet ibland men inte varje dag! Blä för läsk! Ska träffas en gång i veckan med några jobbarkompisar å pusha varandra på att gå ner i vikt! Så nu djävlar!

Å fy vilket ovårdat språk det blev... Fy mig...

Ha det bäst!

Magsjukan

Jaha, Freja blev ju inte magsjuk som jag trodde. Det blevjag... Från båda håll så att säga. Trode ju attFreja höll på att bli magsjuk för hon va inte riktigt sig själv, lös i magen å åt inte som hon brukade, och dessutom så går det magsjuka på hennes avdelning. Men det var visst bara tänderna. Däremot vaknade ja imorse å va tvungen att prata lite med toan... Blä. Å jag som skulle på kräftskiva idag :(

Men Tomas åkte i alla fall, så nu jag å Freja hemma ensamma. Hon e rätt så snällFreja men jag tror nog att hon kommer tröttna på att vara inne snart. Tänkte nog gå ut en stund till sandlådan efter vilan, vi får se. Hade väl helst stannat inne idag men det får vi se hur det går.

Hoppas att jag e frisk till måndag. Det är ju typ bara jag som jobbar på min avdelning. Men magsjukan brukar ju gå över fort. Vi får se.

Ha det bäst!

Deppig igen...

Fan ja tror att Freja gått å fått magsjukan... Å vi som skulle på kräftskiva i helgen. Men det kan ju vara tänderna som spökar... Ska avvakta så vi får se. Men det gårmagsjuka på hennes avdelning så det vore ju inte så okntigt om det va det. Suck, jag som verkligen ville ha skoj i helgen! Men det stämmer som de säger. Efter tre veckor på dagis så blir de sjuka... Blä...


RSS 2.0