Illa...

Ja, det går inge vidar med sieten just nu... Igår provsmakade jag lite för mycket bulldeg å idag blev det bullar... Illa illa. Men men på´t igen ba´.

Freja har varit hemma idag. Hon var inte sig själv i tisdags, trött å grinig. Ville ha nappenhela eftermiddagen. Sen spydde hon på kvällen. Blä. Så synd för hon skulle ha tagit foto idag på förskolan. Hon missade förra årets också för då hade hon vattkoppor. Hon som aldrig e sjuk e alltid sjuk när det är fotografering... Nåja så vi var hemma idag. Jag skulle egentligen till barnmorskan men det var bara att ringa å ställa in. Men Freja har varti pigg idag. Busat omkring, ätit å inte spytt. Men hon får vara hemma imorgon också, å följa med mig in till stan. Shopping med tjejerna!

Å Saga ska få sin tremånadersspruta! Lillan blir stor. Men det är en konstig känsla. Det känns som hon nyss kom hit samtidigt som det känns som om hon alltid har funnits... Mysko...

Sova snart.

Ha det bäst!

Jag överlevde!

Kryssningen alltså. Åkte i fredags å kom hem ett helt dygn senare till mina älsklingar. Gick jättebra för Tomas å ta hand om Saga, hon är ju sååå snäll. Men jag saknade mina små! Men kul var det!

God mat som var Italieninspirerad. Första alkoholen på ett tag men jag tog det lugnt. Ett halvt glas vin till maten som jag spädde ut med sprite för den var inte god! Sen bjöd de andra tanterna mig på lite cider, lite vin å lite likör. Gott å jag behövde inte köpa en enda drink till mig själv. Underbar dansuppvisning med fantastiska kläder! Härlig musik å trevliga människor, utom en kille som var vegetarian och tyckte hela världen var en hemsk plats. Gå nån annan stans å deppa för jag ska ha skoj!

Å skoj hade jag. Sov inte en blund på hela kryssningen. Jag å Linda var uppe hela natten å lekte privatdeckare ;) Kul hade vi!

Tårtklänningen som var med på dansshowen!Sorry Anneli, jag var tvungen...

Men det är skönt att vara hemma nu. Å idag fick jag sovmorgon till halv nio. Sen har vi bara suttit vid tv:n å nu badar Freja en stund. Efter lunchen ska vi in till stan å kolla runt i affärer å sen kommer Tomas till Ikea så ska vi äntligen köpa garderober till vårt nya sovrum!

Skönt att få komma in till det nya rummet men jag tänkte låta Saga få sova kvar eftersom det ska bli hennes rum och hon är ju van å sova där. Dumt att vänja henne vid ett nytt rum för att sen flytta tillbaka henne i hennes sovrum. Vi får se hur det går. Freja sov i sitt rum för första gången när hon var 4 månader å Saga blir ju bara tre på onsdag.

Nu vill Frejski komma upp. Ses!

Arga snickaren.

Kollar på det nu. Jag tycker om deta programmet då vi också renoverar. Iblnad känns det som om vi aldrig blir klara. Vi är klara med två sovrum å det tredje är det bara taklister å sen möblera. Köket är i princip klart, bara fönstren som ska bytas. Till sommaren hoppas jag att hela övervåningen blir klar å sen ska vi bygga ut, men det blir nog sommaren 2012. Mycket att göra, men vi har inte fastnat som de på tv. Elkablar somligger överallt i barnrummen, ingen toa lett på flera månader, ingen dusch. Nåja, när vi renoverar badrummet kommer vi också att stå utan dusch... Tur att mamma bor nära...

Funderar: är det bättre att ta en stor skiva vitt bröd med kaviar eller två bitar mörk choklad? Ibland skulle man vara kostexpert...

Mycket som händer i mitt liv just nu. Små prinsessor, renovering, bantning. Men förhoppningsvis kommer det att bli bra. Vikten kommer förhoppningsvis vara på rätt nivå i sommar å sen aldrig gå upp igen. Renoveringen blir väl aldrig klart men julen 2012 hoppas jag att det värsta är gjort. Oca jag hoppas att änglarna aldrig växer upp.



Min underbara familj. Älskar er!!!

ha det bäst!

Ny färgad!

Jag har nyss blonderat mig. Inte så ofta som jag fixar med mitt hår men nu så. Jag var å klippte mig igår också. Skönt med lite kortare.


Längtar till helgen. Kryssning med tjejerna. Ska bli så skönt att inte vara "mamma" för en stund. Inte behöva ansvara för andra. Bara ta hand om MIG! Skönt. Men jag antar att jag kommer att sakna mina prinsessor, fast det bara handlar om ett dygn... Men skönt ska det bli.

Hum, det går inge vidare med vikten nu. Ligger ett kilo över mitt mål. Var dålig i helgen IGEN! Men men på´t igen ba´. Å på kryssningen tänker jag inte banta. Inte med ett stort bord fyllt med mat! Men efter helgen så ska jag börja igen. Får se hur pass jag ligger till då.

Har varit duktig i alla fall. Igår blev det en joggingtur på en halvtimme å idag bidde det Zumba hemma eftersom det regnade. Skönt.

SKÖNT!

Snabbstädning

Ja, idag är det städdag. Men inatt var det inte roligt för Saga var grinig från 3 å framåt. Hon verkar fortfarande lite smått grinig. Men så är hon lite förkyld också. Å säkert trött nu.

Så det bidde en snabbstädning å nu sitter jag å vilar med en bit mörk choklad. Mums. Vart så sugen på nåt gott men jag ska på ljusparty ikväll å då blir det nog en liten bakelse eller två. Mmmm.

Det går riktigt bra med stegräknaren. Gick tolvtusen steg både måndag å tisdag. Igår hade jag lite ont i hälen men det bidde i alla fall tiotusen steg. Just nu har jag bara gått 2000 steg men jag brukar räkna om städningen i steg. Förra veckan blev det femtusen men jag tror att det blir tretusen idag eftersom det blidde en snabbis...

Som vanligt så är alla helger uppbokade en  bra tid framöver. I helgen blir det trettioårskalas, hälsa på en liten veckobebis å ha myskväll med Loppis. Nästa vecka blir det KRYSSNING! å veckan efter det blir det dop för Saga. Å sen blir det Strängnäs med Tomas släkt å marknad!

Längtar!

Love

Tack för allt.

Sitter och tänker på hur bra vi har det. Å ändå så klagar man. Klagar och drömmer om något bättre. Men egentligen har vi det bra. Jag har det bra. Underbara flickor, underbar man, UNDERBARA vänner och ett fantastiskt liv. Visst drömmer man om bättre, om mera pengar, mera tid, större hus mm. Men som mitt favoritcitat säger:

"Den drömmen som aldrig besannas, som dröm var den vacker att få." Gustav Fröding

På tal om drömmar, hade en fin inatt.

Jag drömde att jag träffade en gammal vän som tyvärr inte finns i mitt liv längre. Vi träffades och pratade om hur vi ångrade att vi inte ses mer, om hur mycket vi tycker om varandra. Vi kramades å grät. Sen kom Freja in i sovrummet och väckte mig. Synd, å jag försökte fortsätta drömma denna underbara dröm. Men... Sån´t är väl livet ibland. Man växer ifrån varandra. Jag hoppas bara att du vet att jag verkligen bryr mig om dig. Jag hoppas att du vet att du sårade mig när du gick. Men jag hoppas också att du får ett bra liv. Jag önskar att du visste hur du sårade mig, hur jag fortfarande tänker på dig, ofta med ilska. Men inte längre. Jag kan ju inte göra något åt saken. Jag tycker faktiskt inte att jag har gjort något fel. Jag tänker inte straffa mig själv längre.

Jag tänker fortsätta leva mitt underbara liv. Med eller utan dig. Men jag hoppas fortfarande att du kunde höra av dig. Vi kommer nog aldrig att bli så nära vänner igen, du har sårat mig för mycket för det. Men jag önskar att vi kunde prata med varandra åtminstone.

Fan, va jag blev deppad nu då, detta inlägg som började så bra.

Jag ska fortsätta att tänka på hur bra mitt liv är, för det är det verkligen. Och om ni där ute tänker efter så har ni det också fantastiskt, eller hur?

Love!

Söndag...

Ja, vi har verkligen tagit söndag idag. Är helt slut efter igår. Det var kulturnatten och vi gick omkring i nio timmar på stan. Trodde jag skulle få massor av steg men det blev "bara" 13 000 st. Men man stod ju mycket still och kollade också. Vi träffade Bamse, kollade på dans, parkour, självförsvar, olika kampkonster, medeltida stridskonst och en mängd olika körer och musikgrupper. Men kvällens höjdpunkt var ju riddarshowen med eld och hästar. Så häftig, men den var bättre förra året... Nåja, kul dag som spenderades med goda vänner och familj! Samma tid nästa år?

Sitter just nu med fötterna i fotbad. Lite salt, lite honung och olivolja. SKÖNT och välbehövligt. Freja kom just hem med sin mormor och morfar efter att ha träffat Mulle. Så nu blir det myskväll.

Ha det bäst!

Fredagsmys!

Hehe när jag skrev "fredagsmys" i överskriften så sa Freja "FREJA!" Haha hon trodde det stod hennes namn! Gullunge! Hon e så fantastiskt duktig på typ ALLT! Låter som om jag skryter men hon kan nästan räkna till 20. ( hon har räknat rätt minst en gång, men oftast glömmer hon typ 14, 15...) Hon kan nästan alla färger, några av formerna och nästan alla bokstäver! Synd om Saga bara när Freja sätter ribban så högt...

Ont i hela kroppen idag... Hoppas inte att jag blir sjuk bara...

Ångest!

Tag en bakelse efter att jag städade hela huset. Tyckte jag var värd det. Hur tänker man då? Visst, det är gott i tyo 2 sekunder men sen har man den där extra vikten i sig. Istället för att man är värd lite extra kilon, att må lite sämre, är man då inte mera värd något bättre? Varför inte ett fotbad? En varm dusch? Nåja, gjort är gjort, bara att bita ihop å ta igen det. Åt ju faktiskt en bakelse igår också... Hum...

Det går bättre med stegräknaren i alla fall. Gick 12 800 steg i går! Underbart! Men SHIT vad jag hade ont i skenbenen sen. Sköööönt. Idag har jag städat å då får man inte ihop så många steg, men jag hittade en sida som omvandlar aktiviteter till steg å att städa i 2 timmar blir ca. 5 500 steg! Alltså har jag redan gått över 7000 steg, å då ska jag snart ut på min promenix. Vet inte hur lång sträckan är men det tar ca 35 minuter å 5000 steg!

Sen ska jag hämta lilldonnan å mysa med henne. Ikväll ska vi åka å bada!

Ha det bäst!

Ensam hemma idag!

Ja, idag har det bara varit jag å tjejerna. Tomas har jobbat lite extra och sen kom han hem haltandes. Han har ramlat ner från en bock på 1,5 meter och vrickat foten. Den var svullen och lila såjag tvingade honom att ringa sjukvårdsupplysningen. Efter ett låååångt samtal med en sjuksköterska så fick han åka till akuten. Hoppas verkligen inte att det är allvarligt. Men han kan röra tår å stödja lite på den så så illa kan det ju inte vara.


Annars planerar vi inför lördagen å kulturnatten. Vi verkar bli ett helt gäng som ska in. Eventuellt kommer Jenny, Mathias å Tindra från Strängnäs, sen ska vi möta Loppis å Rickard å Fia inne på stan. Ska bli skoj. Årets måste blir att träffa Bamse å riddarshowen. Sen finns det ju en massa annat att se. Fins över 300 saker att se, göra å uppleva! SKOJ! Längtar så!

Å bantningen fungerar fortfarande fint, trots en lördagkväll med alltför mycket av det goda. Kände mig bakis i söndags, trött efter för lite sömn, allmänt hängig å seg och illamående efter all socker...

Förra veckans steg blev i snitt 6500 steg om dagen. Inte alltför mycket men ganska okej antar jag med två små barn. Alltså blir målet denna vecka att öka, helst över 7000 steg om dagen. Idag har det inte blivit någon promenda eftersom Freja varit hemma, men imorgon ska hon till förskolan å då ska jag ut å gå! Ska se till att få många steg denna vecka. Å antar att det blir ganska många steg på lördag ;)

LÄNGTAR!

Ha det bäst alla!

Bakat!

Ja vart så sjukt suge på att baka idag så jag frågade Freja vad hon ville baka. TÅRTA! skrek hon men det bidde snoddas som vi kallade för tårta. Freja fick tom dekorera den. Till pappa, sa hon!


Jag provsmakade även lite, trots att det inte ingår i dieten, men visst måste man väl smaka sina bakelser? Gott vart det! Ska festa på de ikväll tänkte jag!

Sötaste bebisen på jorden!

Bra Thessan!

Japp vägde ju ett halvt kilo över mitt mål i måndags men dagen efter var jag vid målet! Fan va lätt det är, både att gå upp å att gå ner. Men ibland e jag lite orolig över att jag går ner för fort. Har hört at det inte är bra att gå ner för fort när man ammar. Men jag äter både nyttigare å oftare än innan så jag tycker inte att det borde vara någon fara... Eller???

Å det går bättre med stegräknaren också. Har ju fattat hur den fungerar nu. I måndags gick jag inte så mycket eftersom Freja var hemma. Det enda vi gjorde var att gå till brevlådan å sen vidare till en traktor som Freja ville titta på. Så det blev bara knappt 5000 steg. Men idag har jag varit duktig. Redan över 6000 steg å det är inte ens lunch.

Å dieten går alldeles utmärkt. Frukost ca 7, lunch ca 12, mellis ca 3, middag ca 5-6 å kvällsfika vid 9. Men jag är dålig på att göra lunch. Det blir typ ett större mellanmål oftast men det står i min bok att det är okej så jag kör på det. Å Tomas följer med å äter som jag gör. Innan gjorde jag typpotatis eller ris till Freja å honom men nu äter han som jag. Vi får väl se hur det går för honom.

Nu hade jag tänkt klippa gräset medan Saga sover men precis när jag gick ut genom dörren så började det regna... Jaha, så jag fastnade här då. Känner inte för att gå ut i regnet. Det får bli nåt annat då.

Har nämligen bestämt att göra något för huset varje dag, något för mig å något för barnen. Idag har jag gjort inneträning för mig, tänkte klippa gräset för huset å leka med barnen. Nåja, jag får väl titta på dräneringen å se om jag kan lägga nån kantsten där.

Nu blir det lunch. Omelett tror jag att det blir.


Ha det bäst!


RSS 2.0