Ps...

Det enda som vi köpte på mässan var en sack´n seat, en liten gullig hopvikbar barnstl. Bara halva priset!


Mässa

Nu har jag å Freja precis kommit hem från bara barn mässan på stockholmsmässan. En massa skoj, leksaker, kläder å barnvagnar överallt! Kul å mycket att titta på tyckte både jag, Jenny å Freja. Freja var så upptagen med allt att hon bara vägrade att sova fast hon var jättetrött. Till slut däckade hon som farbror Holger i sin vagn...

Går igenom alla gratisprover å papper som jag har med hem. En mängd saker som jag å Freja ska testa, bl.a. blöjor, badblöjor, barnmat, dryck, majskrokar å godis till mamma! Mmm

Snart kommer Tomas hem å då ska vi göra mat. Jag har aldrig tyckt om at laga mat men med ett nytt kök så e d skoj!

Nej nu har Freja trötnat på att sitta på golvet ensam. Måste gå

panikartad stämning

Oj oj oj nu händer det mycket på en gång. Alla vitvaror (varför kallas de vitvaror förresten,våra e i rostfritt???) är installerade så nu kan vi äntligen laga mat hemma. Det var så roligt, när spisen finally var i kopplad å Tomas skulle prova den... då funkade den inte på våra kastruller... det skulle vara speciella kastruller för induktionshäll... men dagen efter så inhandlade vi det, så nu har vi faktiskt lagat mat på den.

Som om inte allt me köket va mnog så ramlade jag nerför trappan iag... MED FREJA I FAMNEN. Jag ramlade väl inte riktigt jag lixom gld nerför de sista stegen, men Freja damp i golvet. Tyckte väl inte att det var så farligt så vi matade henne å åkte till Tage.

Men när vi kom hem var jag orolig. Hon hade sovit nästan hela tiden och den korta stunden som hon var vaken så var hon väldigt grinig, så jag ringde sjukvårdsupplysninge. Hon kopplade mig till barnakuten å de ville att jag skulle komma in! Smått panikslagen och nervös (jag tror att det kom några tårar också) och med tankarna "Varför ringde jag inte med en gång" så åkte vi in. Å när vi kom in så var hon sit vanliga glada jag. Hrm, å jag som har lovat mig själv att inte bli en sån där lättoroad panikartad mamma... Nåja allt var ju bra i allafall.

Nu har vi börjat städa i vardagsrummet och åh vad skönt det känns att damma av det där lagret med damm som liggerpå hyllorna. Men nu orkade v inte mer, har ju varit i gång hela dagen å nu e klockan... TOLV! Hjälp!

Nu går vi å sover.

God natt!

Jesus fyller år på julafton...

Ha, nu e elektrikern här. Kanske man kan laga mat hemma imorgon? Det vore underbart. Det är konstigt att något så enkelt som att kunna laga mat hemma är det man längtar efter mest just nu. Kanske imorgon...

Freja å jag åker till min mamma och äter. Tomas får stanna kvar å jobba med elektrikern. Vi tar med mat till honom. Men det är tur att vi bor så nära mina släktingar. Tur också att många av de har fyllt år å bjudit på god mat. Min mormor blev pensionär i torsdags å min mor fyllde år i går.

Visst e d skumt att alla fyller år i typ april eller oktober. Det vore väl bättre att lixom sprida ut födelsedagarna lite? PÅ min dag (de 15 augusti) känner jag 8 utom jag. Ett tag var vi tre stycken på min avdelning som fyllde år den dagen. Otroligt va. Sen känner jag massor som fyller runt omkring.

Vet ni förresten vilken dag som det föds minst barn? Det är väldigt få som fyller år på julafton. Kankse Jesus vill ha den dagen för sig själv?
Slutet hägrar.

Ja vi börjar hägra slutet av köksrenoveringen i horisonten. Igår (söndag)la vi golvet i matsalen. Idag ska vi fortsätta, men vi måste fixa med annat också.

Tomas sjukskrivning till exempel. Han e bara sjukskriven tills idag, han ska alltså jobba imorgon... med gips! Ringde till norrtälje sjukhus idag å de visade sig att akuten GLÖMT att skicka kallelsen! Han ska träffa en läkare imorgon vid 8, men innan dess ska han alltså till jobbet.

Om han har det kvar då. De sitter i möte på JM just nu. Förhoppningsvis klarar Tomas sig, men de blir på håret...

Men vi tänker positivt. Golvet börjar i alla fall likna något å äntligen kan Freja sitta i köket!


God morgon!

Ja igår tapetserade vi matsalen till halv tolvpå natten... "Vad gjorde ni i fredags då?" "Tapetserade." Kul va det, men eftersom vi aldrig har tapetserat förr så gick det så där. Men man lär så länge man lever.

 
Nu väntar vi på Peter som ska komma å hjälpa till golvet.

Vi väntar också på Loppa som också ska hit. LÄNGTAR SÅ!
PHU!

Vattenläckan fixad..

PHU!


HALLELUJA!

HJÄLP!!!

Vattenläkage i nya köket!

Helvete satans ... FAN!   
HJÄLP!!!Äntligen!

GOLVVÄRME!!!Konstnärsdrömmar


Freja har lekt konstnär idag.

Har tyvärr glömt vilken som hon har kreerat å vilken som Picasso har klottrat fram... Hmmmm...


Längtan

Väntar å väntar å väntar...

Väntar på rörmokaren som ska koppla in golvvärmen

Väntar på elektrikern som förhoppningsvi kopplar in spis å ugn så vi finally kan göra mat

Väntar på att sjukhuset ska ringa å berätta hur Tomas tumme ser ut

Väntar på att få ett nytt kök

Väntar på att få pynta till julen

Väntar på snö

Åhhhhh

"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge"   

Sure baby...


Älskar Yoav!!!

Min  å  Tomas  nya favorit.

http://www.youtube.com/watch?v=2EIEH17FFwg

Feberdrömmar.

Usch min bebi euk... Hon har feber, hostar å nyser å snoret rinner. Men vi har pratat med sjukvårdsupplysningen och de sa att det inte var något att poroa sig över, men det gör man ändå. Så idag e vi hemma å kurerar lilla donnan.

Men Tomas jobbar på så gott han kan. På torsdag kommer förhoppningsvis både elektriker och rörmokare hit å ordnar. Så det händer grejer.

Vi väntar även på att Norrtälje sjukhus ska ringa och berätta hur det ser ut i Tomas tumme, så att vi vet hur länge han ska vara hemma. För min egen del vill jag ha honom kvar ett tag till, men själv så förbannar han sitt gips varje heltimma. Vi får väl se...


Pyroman...?

Ja igår när vi eldade upp lite skit så satt Freja och studerade lågorna som dansade. Hon var väldigt intresserad. Kanske man ska oroa sig inför framtiden. Men jag förstår henne, det är så vackert. Eller hur?


DATAJÄVEL!!!!!!


Äntligen!!

Nu håller jag på att plocka in i köksskåpen, funderar på var alt ska stå och kastar allt som vi inte ska ha kvar å allt som e trasigt. Tomas e med mina föräldrar å farföräldrar på soptippen i Almunge å kastar en massa skit. Fan de börjar ordna upp sig alltså. Klockan e lite över tolv å vi har hunnit jättemycket idag. Dessutom känns det som söndag fast de e lördag. Alltså får man en gratis dag! Jag har inte kännt mig så glad på LÄNGE!

Men det e mycket kvar. Kakling, tapetsering, tak, golv, elektrikern och rörmokaren ska hit minst en gång till... Men snart... Synd bara att Tomas e enarmad, allt tar så mycket längre tid.

MEN VA FAN! Här va man lycklig å glad å efter en avskrivning på bloggen känner man sig inte lika glad längre.

Mutter...

Men en bild kanske muntrar upp oss alla !


Heehehehe

YES! Det börjar likna nåt!

Japp nu ser det ljust ut. Vi har kopplat in vår nya side-by-side så nu har vi värsta lyx-is! Mmmm å rent iskallt vatten! Ja å nu håller vi på å kaklar för fullt. Imorgon kan vi nog börja plocka in i skåpen så snart har vi ett kök OCH ett vardagsrum. Jag har aldrig längtat efter att städa ett rum så. Vill inte veta hur det ser ut bakom soffan å under alla lådor. Oops måset gå...

Tillbaka. Måste springa fram å tillbaka för att hjälpa söta Tomas med sånt som han inte klarar av nu när han e handikappad... Hehe

Nej skämt åsido. Jag e så stolt över Tomas som har gjort precis allt själv! Det blir sååå bra! Puss på dej!
Bilder!
  Observera tapeten!

Lycklig enarmad bandit.

Enarmad kakling
Grrr!

Så trött på att bo som en tattarfamilj...


Snart el.

Ja alla undrar hur d går me elen. å jo han va här igår. Fixade lite men han måste komma tillbaka för nu ar vi ingen spis... :( Men så e d får bo så en vecka sen kommer elektrikern tillbaka o fixar vidare. Tur att man har snäölla mamma i närheten som gör god mat ;)

Ja å Tomas e sjukskriven i två veckor nu efter att han gjort illa sin andra tumme. Den ena gjorde han ju sönder för några år sedan å fick värsta skadeståndet på... Men förhopnningsvis e d inget allvarligt. Men gips har han å kanske ska det bort nästa vecka... Vi får se.

Just nu e svärfar här å hjälper till så kanske vi kan tapetsrea bakom kylskåpet å få det installerat idag i alla fall. Ingen därute som vill ha ett fullt fungerande kylskåp???

Hur gör man?

Ja det undrar nog lilla skruttan när hon ligger på golvet å försöker nå leksakerna framför henne. Hon trycker upp överkroppen med armarna och... glider bakåt. Hela tiden. Hon fattar inte. Hon försöker igen... och hamnar ännu längre bort. Men igår träffade vi mobror Micke som försökte lära henne. Han tryckte upp hennes rumpa och höll emot och lyckades med hjälp ta sig lite framåt. Kanske hon snart kan ta sig framåt med... Men personligen hoppas jag att det dröjer lite till då köket ser ut som det gör med verktyg och vassa saker överallt.


Vi får väl vänta och se...

Strängnäs!

Ja nu har vi varit å hälsat på Tomas släktingar i Strängnäs. Mysigt sällskap skitsnack å allmänt skoj! Sov kvar där å gick på marknaden igår. Hittade lite saker bl.a. strumpor å en t-shirt till Tomas. Åke sen hem på kvällen.

Idag ska jag sjunga i Fainge kyrka ikväll, men nu har Jenny smittat mig, tror jag. Hon hade ont i halösen i  fredags å nu känner jag mig allmänt sjuk. Ont i kropppen å i halsen, snuvig å trött. Så de blir nog inge sång ikväll... 

Jenny å jag har bestämt oss frö att gå på Bara barn mässan i slutet av denna månad, Det ska bli skoj!Längtar!

Imorgon kommer elektrikern (igen), hoppas att han kan koppla in en massa vitvaror då... Vore sååå underbart!

Här leker Freja med sitt kusinbarn Tindra. De hade jättekul tillsammans!


ÖnskelistaBrevlåda och en fin fontän...


Stön flås phu!

Ja nu har man varit duktig. Först gick jag till mormor Maria, sen fickjag småstress hem för hon satt fast i ALmunge med en icke fungerande bil... Men jag behövde inte komma så hon kom hem till mijg å kollade Freja medan jag var ute och joggade.

Mmmm jag älskar känslan man har efter en joggintur. En sorts tillfredsställande lycka och lugn. Prova, det e skönt...

Men nu längtar jag till ikväll då vi ska till Strängnäs å träffa Tomas familj. Sen sover vi kvar där å går på marknad imorgon. Sen på söndag ska jag sjunga i kyrkan å träffa mina lillebröder.

På onsdag har jag fått jobb... Jag ska sjunga fr en massa tanter i Faringe bygdegård. Har valt ut några låtar som jag ska uppträda med. Hoppas att det går bra. Jag e så underlig för jag är inte ett dugg nervös. Det kommer jag inte att bli förrän någon minut innan jag ska sjunga, och när jag sen börjar sjunga så går det över på en gång, för man kan inte vara nervös å sjunga samtidigt. Men vi får se hur det går, har aldrig sjungit OCH spelat gitarr inför publik förr. Visst gör jag det hemma (typ jämt) men inte inför folk. Nåja vi får väl se...

 

Fynd hos mormor!


Sötis


Här testar Freja sin gunga för första gången. Kul!

Jag försöker lära Freja lite teckenspråk. Läste om det på utbildningen, små barn lär sig att kommunicera via kroppsspråket innan de kan lära sig att tala. Ska testa det.

Tror ni att det funkar?

Väntan

Ja den som väntar åp något gott... Men nu känns det lite jobbigt. Hösten e här och man e inte ute så mycket som man är på sommaren, nu e man inne jämt å trängs med alla maskiner å grejer. Jag börjar bi liiiite otålig.

Men va skönt när det e klart då. Aldrig måste vi ner till grunden å fixa, inte behöver vi byta el eller rör, vi kommer inte att behöva renovera på samma sätt igen. Om det inte händer nåt otrevligt... Men så ska vi inte tänka nu.

Ja köket e absolut det jobbigaste rummet. Det jobbigaste att göra å det jobbigaste att vara utan. Nåja positiva tankr.

*Hösten e ju vacker bara man ser sig omkring.
*Vi ska till Strängnäs imorgon för marknad å trevligt umgänge.
*FREJA!

Nu känns det mycket bättre.Hehehehe...

Tiden den går

Fy vad tiden springer iväg! Freja e snart 6 månader å hon lär sig nya saker hela tiden. Det tar inte lång stund innan hon börjar prata å springer på stan me polarna! Ja herregud! Jag kommer ihåg när man var liten å alla äldre sa "ÅH va stor du har blivit!" Jag tyckte inte att jag blev större, men nu förstår jag de. o jag e inte så gammmal än... Tiden går fortare ju äldre man blir säger farmor. Jag hoppas verkligen inte det. Hade tänkt ha det mysigt på ålderns höst. Gå på promenader, lukta på blommorna å umgås me all gulliga barnbarn ;)

Men lev i nuet.

Idag skulle elektrikern komma men han kan inte förrän på måndag så vi får vackert vänta... Men den som väntar på något gott...

Fy va många talesätt å ordspråk det blev nu då... Vad hände, blev jag femtio år äldre helt plötsligt? Nej nej "man är aldrig äldre än man känner sig". (Vad nu ett till???)

Sååå söt!

El?

Ja vi trodde att vi kulle kunna koppla in några vitvaror igår. Tomas kompis som e elektriker kom förbi... å märkte att det var nåt fel på proppskåpet. Det fräste och var jättevarmt. Inte bra sa han å vi fick stänka av värmen. Sen ville inte han göra nåt mer utan vi fickåka runt å försöka få tag på elektrikern som hade fixat med skåpet förra veckan. Vi befarade att vi skulle få vara utan el över natten. Men det finns en ängel! Å han jobbar som elektriker i Alunda. Han kom å fixa elenj så sen hade vi el!

Men inga vitvaror än... :(

Men i söndags började vi med att kakla, till klockan halv tolv på natten! Det kommer att bli sååå bra när det ärklart. Å sååååååååå skönt!Förhoppningsvis kan elkillen komma imorrn å fixa lite, vå får se.

Annars så har Freja å jag träffat Maria å lilla söta Allvar idag. Vi gick på markanden å köpte en massa fina grejer. Det behövs ibland eller hur?

Vi köpte bland annat en mössa som såg ut som barbamamma och vantar till. den ena vanten är barbapappa å den andra är barbamamma....Såååå söta!

Ojojoj en hektisk vecka kommer...

Ja imorrn ska ja å svärfar ta en tur me Eckerölinjen. Ska bli lite skoj istället för att sitta hemma å stöna över att det finns så mycket som borde göras. Försökte få tag på fler passagerare men de e svårt när vissa personer VÄGRAR att svara i telefon!!! Nåja de ska bli kul att bara få vara me svärfar en stund. Sen kommer elektrikern å fixar lite el. Kanske hinner han fixa all el men det tvivlar vi starkt på. Men hoppas kan man alltid:)

Sen blir det en heldag på stan me först mamma, pappa barn träning å sen marknad me Maria å Allvar!

PÅ onsdag blir det kyrkis å sen blir det fixa hus, höststäda ute å fixa lite inne.

Torsdag blir en ren städdag å fixdag.

Å på fredag ska vi till underbara Tin dra me familj i Strängnäs för skitsnack å skvaller... Hehehe sen avslutas allt me marknad på lördag å sen kök på söndag!

Hektisk vecka

Hur ska man kunna snacka allvar me folk som inte svarar i telefon eller på MSN? Å hur moget e d att vägra svara när man är hur trevlig som helst när man möts? Jag bara undrar?

Hmmmm

Äntligen fredag!

Åh nu har jag varit duktig. Jag har städat Tomas verktygssskåp å de va int lätt. men sen kunde jag äntligen städa hela hallen å så har jag dammsugit å tvättat golven nere, å de behövs verkligen. Särskilt nu när Tomas håller på å fräser in elen, det bra yr av damm...

Igår var Freja, jag min mamma å mor mor till Rimbo marknad på dagen. Vi trodde att de skulle vara mindre me folk då, men de va mnniskor överallt. Det är trångt att gå me vagnen men vagnen e bra att haför att lägga saker i. Å m in mamma tyckte nog at de va skönt att ha nåt att hålla sig i. Knske man ska skaffa henne en rullator när hon snart fyller år. Hahaha nej ja bara skoja mamma.

Men kul va de å pengar gick det åt. Freja fick en fin tröja av min mormor, alltså hennes mormors mor! Ja 4 generationer var vi på marknaden. Sen köptes det bröd, kokosbollar, trosor å strumpbyxor, å så en renkorv till Tomas.

Men har ni tänkt på att vid alla stånden (å i alla leksaksaffärer ör den delen) så ar det uppdelat i "flickleksaker" å "pojkleksaker". På ena sidan finns det rosa nallar å vackra dockor å på andra saidan finns det bilar, traktorer å åpistoler. Ja e så trött på det!!! Skulle inte Freja kunna leka me traktorer eller lego? å skulle inte Arvin (nästa barn?) kunna leka me dockor å nallar? Jag ska köpa lego å bilar till Freja när hon blir större å dockor till Arvin ( e inte de ett fint pojknamn?) Lego stärker fantasin å dockor stärker empatin. Behöver inte båda könen det?

Jag skulle vilja öppna en affär med leksaker å barnkläder som inte tänker kön! Ni kommer väl å handlar där då?

(Ja jag vet att rosa inte funkar på killar men jag skulle inte ha något rosa plagg. Alla andra färger funkar ju till båda könen eller hur? Freja har på sig gröna kläöder me insekter på som jag å Tomas hittade vid killkläderna. Skulle inte Freja kunna ha det då?)


sååååå trött...

Mmmm Freja  har hållit i gång i  natt. Varje timme!!! Kanske tänder? Nåja det blir väl bättre, tur att man e hemma på dagarna, skulle aldrig orkat  jobba idag.

Jaha i måndags var elektrikern här så nu har vi äntligen egen el! Det har vi väntat på länge.

I går (tisdag) var vi på mamma barn gympa. Va lite dålig i halsen men åkte ändå, tog det lite lugnare bara. Efter det träffa vi snälla Loppa å så åt vi sallad vid ån i solen! Jag älskar fina höstdagar. Hög, klar å ren luft, solsken å vackra färger! Mmmm. Sedan gick vi till psykologen med Freja!

Nej hon e inte psykiskt störd... eller ja de vet vi ju inte än... Men vi var där hos spädbarnspsykologen för att de ville testa Freja. Hon fick sitta framför en dataskärm som kunde "se" vad Freja tittade på. Så fick hon se en film. Tyvärr blev hon skrämd av små söta figurer som hoppade fram mellan filmerna. Samtidigt spelades hög musik så Freja blev jätteskrämd. Men de sa att de hade fått det de behövde så vi fick gå sen. Som tack så fick Freja hundra kronor på Barnens hus som vi handlade upp genast. Så Freja har redan arbetat ihop sin föra lön! Vid  månaders ålder. Känn på den farfar Tage som började jobba vid 12 år! HA!PSYCHO!!!

RSS 2.0