Egotripp!

Tänk vad världen skulle se bättre ut om JAG styrde den! Jag skulle agera precis som jag gör på jobbet med mina förskolebarn. De som inte sköter sig får inte vara med å leka. De som har ont får plåster å tröst. De som är hungriga å törstiga får mat å vatten.

Så bra det skulle bli.

Rösta på mig ;)

Oooops...

Testade att MMS:a en bild till bliggen nyss. Ja, ni ser ju själva här nere hur det blev.. Men det funkade i alla fall... Hehhe.

>Kramar!

SMS-inlägg

dsc00132 (MMS)


Nytt år, nya löften...

Fan så trött på dessa nyårslöften som aldrig blir verklighet. Jag har i å för sig mitt viktmål till sommaren att jobba med men jag vill ha något roligare oxå. Som att våga mera! Våga har roligare kläder å accesoarer, våga ta kontakt med nya människor, våga säga som jag tycker, våga säga NEJ! Det ska fan i mig bli mitt nyårslöfte! Får se om det blir lättare att hålla.

Ett till löfte: ska försöka att göra så mycket av möjligt barnmat från grunden. Just nu gör jag en omelett till Saga. Ett ägg å en dl mjölk å en klick osaltat smör i en skål som sen står i kokande vatten en stund. Det är nog klart nu. Spännande att se vad hon tycker om den.

Nu ska jag kolla till lasagnen i ugnen.

Ha det bäst å GOTT NYTT ÅR!!!

Love!

Nu e glada julen slut slut slut!

Å den spenderades med trevligt folk, kära vänner å familj å gooood mat! Tomten kom förbi till Frejas förundran, förtjusning å liiite panik... Men det gick bra efter att hon fick första julklappen från tomten. Sen var han snäll. Mååånga klappar till tjejerna, Freja verkar mest gilla keyboarden. Hon sitter ofta vid den å sjunger. MYS! På kvällen vart det kyrkan med kören. Mysigt med alla tända ljus, hela kyrkan flödade i ljus. Å prästen sa nåy som fastnade hos mig. " Nu blir det bara ljusare". Underbart!

Idag var vi tillbaka till Frejas farfar för att äta upp alla rester efter julafton, hann med en snabb sväng till mellandagsrean med, men hitta nada. Imorrn blir det julfirande med lillebror å lillkusin Ebba. Då ska F testa sina nya skridskor med. Hoppas det inte blir så kallt så vi kan vara ute mycket å åka skridskor, pulka å spark.

Jag ÄLSKAR julen!

Love U'all!

Amningens fördelar!

Läste på Aftonbaldet nyss att barn som ammar blir smartare. Hur många bra fördelar med amning finns det inte?? Å ändå finns det folk som väljer bort amningen. Varför? För att det är bekvämare? Hur bekvämt är det att gå upp mitt i natten, gå ner till köket, värma mjölken i mikron å sen gå upp igen. Jag går bara några steg fram till Sagas säng å sätter mig i stolen bredvid tio minuter tills hon är klar. Sen vet jag att det finns många som inte kan å de tycker jag faktiskt synd om. Finns inget mysigare än att sitta så nära sin kära å höra hur hon smackar. Å de låter så gott. Sen finns det de som slutar efter första veckan eftersom det gör så ont. Ja, det gör förbannat ont i början, men det går över. Det gjorde så jävla ont första veckan så jag visste inte vad jag skulle göra. Jag fick sår å blödde. Men jag gav mig inte å se, nu går det hur bra som helst! Jag skulle gärna amma till sommaren, men jag vet inte hur ont det kommer att göra när tänderna kommer. Å de kan vara snart det. Fick ju aldrig chansen att amma Freja när hon fick tänder eftersom hon slutade själv när hon var 7 månader. Hum Saga är snart 6månader. HJÄLP! Snart kanske jag aldrig mer får amma igen!!!

Saknar det redan.

Nu är det julstök på gång. Skönt att det mesta är klart men det ska städas å julgran ska fixas. Julklappar ska slås in å familj å vänner ska hälsas på. MYYYYSIGT! Älskar julen!

"Have yourselves a merry little christmas now".

God jul alla!

Julpyssel!

Idag har vi pysslat (igen). Jag hade tänkt smälta choklad å doppa marsipanfigurerna i, men det bidde inte så. Jag tog fram karamellfärg å pensel så vi målade figurerna istället. Otroligt roligt tyckte Freja.


Sen limmade vi glitter på gamla barnmatsburkar. Imorgon på "lilla julafton" ska vi sätta ut de på altanen med tända ljus i. MYS!

Fina va?

Kram

Förberedelse!

Idag har jag å mina älsklingar handlat mat till helgen. Blir "lilla julafton" me Loppis på lördag! Längtar! Sen kom vi hem, städade å gjorde saffransfudge. De står å stelnar men jag måste säga att smeten var urgod! Men nu få¨r de nog räcka med julgodis för i år. Har gjort knäck, pepparkakskola, nougatbollar, kokoskola å nu saffransfudge. Sen har vi ju gjort pepparkakor å pepparkakshus me. Åh, vad jag älskar den här årstiden! Eller den här månaden. December är absolut den bästa månaden på året! Å den som tyvärr går fortast med.

Imogon blir det mer julgodis! Ska göra klart fudgen å göra marsipan figurer med Freja... Så det slutade inte med de ja räkna upp innan. Sen ska det städas klart å åka på badavslutning. På fredag ska vi väl försöka umgås med Frejas kompis Elin om hon e hemma. Sen på kvällen blir det julmiddag hos mormor med morbror som är hemma från London. Sen Lilla julafton på lördag! Å konsert på söndag!

Ska sjunga duett men vi visste inte riktigt vad. Men igår frågade prällen om inte vi kunde ta "jag viskar en bön" med Peter jöback! Vi lyssnade lite på den å skrev ner texten men vi har inte övat ett dugg. Ska öva innan konserten så det blir spännande att höra hur det kommer att låta. Ska försöka hitta någon rolig överstämma med om jag hinner, Han en tendens att inte träna inför såna här dsaker.

Men det är ju så mycket just nu ju.

Sa nog lyssna på låten på youtube å försöka hänga med nu.

Ha det bäst!

Fantasi!

Jag tror att Freja har ärvt min skenande fantasi. Hon har flera hemliga kompisar å hon har inga problem att se andra lösningar som jag själv inte ens tänkte på. Vi har gjort julgodis idag. Jag tog fram marsipan å gjorde kulor som jag tänkte doppa i choklad senare. Men då byggde hon snögubbar av kulorna. Sen tog hon fram kavel å pepparkaksformer å gjorde hjärtan å sånt. Sen lekte hon med karamellfärger å pyntgele. Hon gjorde en jättefin julgran som hon sen tyvärr åt upp.

Å igår när vi lussade för Frejas farfar å min farmor å farfar så lekte hon att hon var hund. Sen sålde hon mat bakom stolen. Jag fick själv välja mat men min farmor fick en varmkorv. Hon fick inte bestämma själv, haha.

Det är skoj att hon har fantasi. Med fantasi har  man aldrig tråkigt. Å med alla hennes hemliga kompisar e hon aldrig ensam. De flesta är spöken en hon har en drakkompis också. Å de heter Vän, Mamma, Pappa, Väska å Drake. Sen var det nån som hette Pläpp eller nåt sånt också.

Jaha, men nu är det lunch sen ska jag väl göra klart julgodiset innan pappa kommer hem. Han kommer hem tidigt idag för vi ska till förskolan å kolla på luciatåg (igen). Men man tröttnar ju aldrig på sånt.

10 dagar kvra nu...

Love it!

Griniga gamla gubbar!

Å då menar jag inte min man, utan en jättetrevlig människa som jag mötte häromdagen. (ironisk)

Alla som kör bil mellan Solvalla å Knutby vet att vägen är ett helvete att köra på just nu. De plogar inte särskilt bra och gärna för nära diket så man tror att vägen är bredare än vad den är å så HOJ, ligger man i diket. Det var fallet härom dagen. Jag skulle hämta F på förskolan å körde i godan ro. Det gick inte fort eftersom jag kan vägen å vet att det gärna släpper i kurvorna, å dessutom visste jag att skolbussen snart skulle komma med. Men visst, jag låg nog lite för nära mitten på vägen, men det blir ju så med alla vallar mm. I alla fall så möttes vi i värsta kurvan å jag hann väl inte köra åt sidan så värst mycket för han gled ner i diket på andra sidan. Snäll som man är så stannade jag å gick å fråga hur det gick. Jag tror att den exakta meningen löd: "Å förlåt mig! Hur gick det?" Å så fick jag värsta utskällningen tillbaka. Han svor å gormade å idiotförklarade mig verkligen. Jag stod snällt kvar å sa förlåt igen å tog på mig allt. Visst kunde jag väl ha kört närmare min kant. Jag frågade snällt om jag skulle bogsera upp honom å fick till svar att det kunde jag väl för faan göra eftersom det var jag som satt honom där... Jaja jag sa inget utan drog upp honom ur diket å sen frågade jag hur det gick med bilen. Tur att man har en riktigt bil, sa gubben å sen åkte han. Inget tack! Nehe. Men det är väl bara att skratta åt det å gå vidare.

Jag ska väl inte begära ett tack eftersom det var mitt fel men i alla fall. Jag tror inte att han körde perfekt heller. Han kanske var lite för snabb, jag kan faktiskt inte säga hur fort det gick. Men eftersom jag knappt hann väja innan det var för sent så kan man ju tror att han körde lite väl för fort.

Nåja, allt gick bra å jag har gjort veckans goda gärning. Jag hjälpte en medmänniska trots glåpord å svordomar. För jag var nära att bara skita i honom å åka iväg i början. Tur att jag inte gjorde det för då hade jag ångrat mig.

Nej, nu ska jag städa klart å ta hand om min kära make som är på väg hem med feber. Hoppas han kryar på sig till lördag för då blir det julbord.

Love U!

Änglar, finns de?

Gick på en prommis idag å fick en sån konstig känsla. Min chef ringde å pratade om en löneförhöjning! Yeah! Å sen började jag tänka på att jag för nån vecka sen började dagdrömma om en massa pengar (dagdrömmer jämt!) Drömde att jag vann på lotto å sånt. Fick sen reda på förra veckan att försäkringskassan har fel uppgifter om min lön, jag har alltdså fått för lite från de. De skulle fixa de å jag skulle få pengar retroaktivt. Sen idag fick jag löneförhöjning... Började fundera om någon vänlig själ har hjälpt mig på vägen, som lixom hört min önskan. Å just då flög det förbi en massa duvor alldeles framför mig! Undrade lite för mig själv om det var ett tecken, stannade å tittade på duvorna å då landade tre av de på vägen framför mig å en var alldeles helvit!Jag stirrade på de länge innan de lyfte å flög iväg. Hade en så skum känsla sen resten av promenaden...

Nåja, snart är det dax för årets första luciatåg. Sen blir det ett på förskolan å ett i "vår" kyrka, å sen ska det väl lussas för farfar oxå. Mys! Som sagt jag ÄLSKAR den här tiden!

LYCKA!!

Love T

Dan före dan före dan före dan...

Ja, nu närmar det sig med stormsteg! Jag älskar det, det går så fort nu. Idag har F å jag varit sååå flitiga. Vi har fixat julkort, bakat pepparkakshus å pepparkakor, pysslat å småstädat lite. Fortsätter ikväll med att sätta ihop huset å bada tjejerna. Ska väl kolla in adventskalendern me å öppna alla klappar som vi missat.

Vi var ju borta hela helgen. På kalas i Strängnäs. Bowlingkalas. Freja tyckte att det var så roligt. Så fick hon leka me Tindra med. Nu ses vi inte förrän till nyår.

Veckan fortsätter me luciatåg, kyrkis, julbord å massor av skoj!

Ja man hinner nog inte med så mycket renovering i jul. Det får bli efter nyår... Men vi har börjat i hallen i alla fall.

Här ska det bli ljust å mysigt. Som ett mysrum med böcker, tv å soffa.

Men nu ska vi ha mellis!

Ha det bäst!
December!

Å jag älskar denna tiden! Underbara december, å underbara snö! Jag älskar det. Igår var det solsken å snön gnistrade när jag åkte å skulle lämna Frejski på förskolan och jag log hela vägen. Det är så otroligt vackert ute just nu. NJUT! Å alla ni som klagar, klä på er för sjutton, eller flytta till Italien. Här ska det vara en riktig vinter med snö å minusgrader så det så!

Idag har F varit ledig för att gå på Nickis! Å va skoj det var! Å så får vi vuxna motion också. Ja å Loppa fick klättra, springa å hoppa som galningar i två timmar... Men skönt var det. Nu e de softa en stund sen efter midddan iväg till badet å sen ska jag på syjunta. Kanske lite tantvarning på det men det e så mysigt. Pyssla å snacka skit å fika. Vem gillar inte det???

Årets julkalender har jag stora förhoppningar på. Har inte följt julkalendern på några år men nu ska det följas slaviskt. Tur att man kan kolla i efterhand på svt.se. Hann inte se den igår så vi kolla på kvällen. Än så länge verkar den bra, vi får se. Tycker fortfarande att de var bättre förr. Petsson å pelle svanslös! De va grejer det!

Alla klappar e inhandlade. Ska börja slå in de imorrn tänkte jag! Freja ska få en docka som kryper av sig själv å en doktorsväska. Ska kanske köpa några utklädningskläder med. Saga får typ en lära-gå vagn som växer med barnet. Man kan ha den när barnet ligger å sen sitter å sen lär sig gå. Verkar bra.

Annars önskar sig Freja :

En pingvin som ritar teckningar. Någon reklam som går på tv:n.
Pussel, pyssel å böcker.
Utklädningskläder, skor, hattar å väskor.
Lego eller duplo
Nicotintuggummi! (Hehe hon säger "Vill ha sån" när den reklamen kommer...)

Tja det va allt jag kom på nu.. Själv önskar jag mig en vit jul! Å det verkar slå in, om detta håller i sig!

Ha det bäst!

RSS 2.0