Övning inför julen!

Freja var så nyfiken när jag slog in alla julklappar så jag slog in en tom kartong till henne. Så att hon själv kan öppna sia julklappar på julafton. Det har tagit henne 24 timmar att komma så här långt...


Om hon får fyra julklappar av oss ochminst en julklapp av alla nära och kära... Då är hon klarmed julklappsöppningen... Lagom till sin födelsedag i April.  Och dåbörjar det om igen!

Den här bloggen verkar mest handla om Freja,kanske man ska starta en egen blogg till henne?

Freja busfrö

Jaha då var det roliga slut då...

Ja, nu töar all vacker snö bort. Förhoppningsvis komer den till jul igen. Om jag fick önska vill jag ha snö på söndag, till första advent. Men man kan inte göra något åt vädret å tur är väl det. Annars hade det bara varit varmt varje dag, å jag älskar verkligen vinter!

Men kul var det med riktigt mycket snö. Hoppas att det inte blir den enda riktiga vintern för Freja. Nej, mycket snö, varje år ska det bara!

Ja snart är det advent, det är inte klokt vad tiden går. Alldeles nyss var det sommar, eller hur? Vi får `finbesök` i helgen. Linda från Västerås kommer för att dricka gott, äta gott å bara mysa med oss å Freja. Så jag har börjat göra julgodis som vi ska smaka. Jag tänkte göra många olika godisar så får folk prova å rösta på vilken som är godast. Då vet jag vilken jag ska göra till jul mm.

Provade göra egna julkort idag med Freja. Men det var inte lätt. Hon ville inte göra det som jag ville. Men kul hade vi.

Vi har också varit till stan och besiktat bilen. Det gick bra. Mindre bra går det för busarna på vägarna. Igår såg vi tre bussar som stod stilla och idag var jag bakom en buss som försökte ta sig uppför en liten backe. INTE DÅ! Tur att jag kunde backa säger jag bara...

Nu sover Freja å Tomas är på väg till stan för att köpa lite saker till köket så att det blir klart någon gång. Jag tror dock inte att det blir så mycket med de idag då Tomas har varit uppe sen kvart över tre! Han skjutsade mina päron till Arlanda. De ska på lyxkryssning i Västindien... Jag är inte alls avis... bara lite. Funderade på att gömma mig i bakluckan på vår bil å sen hoppa in i mamma resväska. Men jag var inte så klartänkt i morse... nej INATT vid tre...

Kolla in snön över ingången! Läskigt att gå under säger jag bara!
Tomas stackarn får skotta varje idag, å inte bara hemma utan på jobbet med!
Så här såg det ut från mitt sovrumsfönstr imorse. Nu är det bara skorstenen kvar...

Hm tack det räcker nu!

Jo tack, jag älskar snö,men även jag har en snögräns. Nu är de på sina håll tremeter snö utanför dörren. Jag skottade nyss bort ett par kvadratmeter men det snöar än. Men visst jag älskar jusnö så varför inte?? Men det sorgliga är att det ska bli plusgrader i veckan. Å alla ni som tycker att det ärskönt när snö smälter. TÄNK OM! Visst är det vackrare med vit,gnistrande snö än grå,trist snöslask. Visst är det härligare att ta en promenad i snöfall än i slask å regn? Jag hoppas att denna snö stannar till mars,och jag hoppas på lika mycket snö alla mina kommande vintrar.

Men det är verkligen snökaos! Skolan i Knutby är stängdå det går inga bussar. Å då pratar jag inte bara om nr 810, skolbussen som går på lilla,smala solvalla-vägen, utan även om buss 809,som går mellan Knutby å Uppsala! Det är helt sjukt.

Tomas komknappt tlljobbet imorse. För det första var dörren täckt av snö upp till fönstret på dörren,sen va vägen inte plogad...ända till Norrtälje. 4 mil i knappt 30 km/h. Skönt att va hemma en sånhär dag!

Observera snön på bordet

Här ligger Freja och sover just nu.

Sparken som vi använde igår för att ta oss till morsan... Å jag ställde den inte i en snöhög...

INSNÖAD!

Shit, va mycket snö! Vem sa att den svenska vintern var försvunnen? Jag tror nästan att det är minst 1 meter snö utanför.Tomas skrek imorse att han inte kunde få upp dörren för all snö. Jag har inte försöktän,men jag ska ut och skotta....sen... För nu tänkte jag börja pyssla till julen. Jag ska slå in alla julklappar och börja fundera på julkort. Men jag ska också städa lite å skotta.Sen ska jag försöka soa lite när Freja sover. Fick inte mycket sömn inatt heller... Hon hostar, nyser och snorar stackarn...

Det kanske beror på att vi gick tillmormor igår fram och tillbaka. Men hon var påklädd och hade täcke och grejer. Så vi får se om det blir någon gympa imorrn. Jag måste in till stan ändå och fixa bilen,men jag kan ju hoppa gympan dåom Freja e lika förkyld.

Men nu ska jag sätta på julmusik, hämta julklapparna och grejerna och julpyssla lite... Snart är det advent!


Nej,se det snöar!!!

Mmmm underbart med snö! Hoppas bara att det håller i sig till typ första april, sen är det vår i en månad sen. PANG är det sommar i maj! Man får väl drömma? Men skämt åsido så vill jag ha kvar snön till efter nyår i alla fall.

Va ute med arbetskamraterna igår. Det blev en fördrink å sen lite vin. Blev lite snurrig ett tag,men det gick över innan Loppa kom å hämta oss me Freja! Det är bäst att ta det lugnt i början. Å jag saknar inte supandet direkt... Trevligt var det, trevligt sällskap,godmatå god dricka samt roliga samtalsämnen! Men det var skönt att få komma hem sen med Freja å Loppa,som sov kvar.

Tomas sov inte hemma inatt, han är på kryssning med jobbet. Jag å F ska hämta honom snart i Uppsala. Tänkte bara mata F först innan vi åker, sen misstänker jag att det blir typ Max för oss... Mmmm det var ett tag sen.

Nej,nu e F lite grinig.Hon har varit extra grinig idag. Kan det vara från sprutan i onsdags eller är det äntligen tänder på väg. Jag vet, jag har sagt att tänderna är på väg sen i Augusti,men det är svårt att veta vad hon säger... Någon som talar bäbiska å kan översätta?

Härligt med snö!! Allt blir så vackert då!

Får se om det flyttar in några nya grannar snart. Hoppas att det kommer en bebis!

Här står våran tv,oroa er inte den e trasig. Men det ser ut som ett skrotupplag här hemma pågården. Det blir så när man renoverar,vi bara kastar ut all skräp på gården...

På tal om utveckling...

Glömde skriva om en sak i förra inlägget...

Freja har krånglat ett tag med amningen. Jag brukade amma henne 2-3 gånger om dagen. På natten och till mellis, efter hennes middagsvila. Och så ibland till lunch t.ex. när vi e i stan på gympa, det är ju skönt att slippa ha med sig. Men nu har hon krånglat i en vecka, så igår frågade jag distriktssköterskan när vi ändå var där för sprutan. Hon sa att det kan vara så att Freja helt enkelt inte vill ha min mjölk längre. Hon tycker ju om att äta mat.Så inatt provade jag att inte ge henne någonting... Och det gick faktiskt bra. Hon vaknade först vid 11, men det brukar hon göra. Sen vaknade hon vid halv ett och då brukar jag ge henne mat, men inatt bara stopade jag in nappen och vände på henne... OCH HON SOMNADE OM! Så nu har jag inte ammat henne sen igår på dagen. Och det verkar funka bra. Och inte har jag spända bröst heller för eftersom hon inte har ätit så mycket på senaste veckan så har de nästan slutat producera mjölk.

Lite besviken e jag nog... Hade ju tänkt att amma henne minst en månad till, hellre längre... Men men nu kan jag ju faktiskt börja dricka lite alkohol!!! Men jag ska nog inte börja med en flaska vin... det räcker nog med ett glas... Det var ju faktiskt över ett år sen ja drack sen sist... Augusti förre året...Oj vad tiden går.

Så nu vill jag gå ut på krogen! NÅGON SOM HÄNKAR PÅ???

 Hehe...

Utvecklingsutläggning

Idag vinkade Freja för första gången till någon annan än mig.Det blev till Berit som i träffar på kyrkisen. Idag var vi på prostvisitation i Faringe och då var hon med. Freja var väldigt duktig och tyst,förra gången vi var i kyrkan så fick hon världens utbrott och bara skrek och skrek. Men idag var hon väldigt duktig.

Ja det var faktiskt ganska intressant att vara på prostvisitation, de berättade om kyrkan och alla ting som finns där. Och allt är ju så gammalt och det finns en massa berättelser om de.
 
På talom gamla byggnader så försvinner nart en av de gamla byggnaderna här i Faringe. De river ju den gamla sågen för fullt, men det går rykten om att de ska bygga upp en ny såg... Men det får vi väl se.

Detta är vad jag såg från mitt sovsfönster i morse när jag drog från gardinerna.



Nu ska jag städa och sen ikväll ska jag å Freja på bad i Almunge. Mormor ska med också, och jag ska försöka få med Tomas me...

Frejski 7 månader!


Grattis sötnos!

Grattis Freja, idag 7 månader. Och oj, vad vi har flängt runt idag. Först var vi till Knutby på kyrkis. Vad hon tycker att det är skoj,hon bara skrattar å klappar händerna. Det roligaste är att trummapå trumman å att spela med maraccas. Men du ska höra hur hon låter när jag tar bort de från henne, man tror ju att brandlarmet har startat. Men visst ska man bli arg när man inte får somman vill? Det är väl bara normalt. Jag blir också arg när jag inte får som jag vill...

Ja man vet ju vad man ska köpa till henne i julklapp, det blir bara en massa musikinstrument. Trummor å maraccas å kanske också något annat skoj. Tomas vill nog köpa snickargrejer, men det kan hon väl också få. Det är hon värd.

Efter kyrkis åkte vi hem så hon fick sova, under tiden julstädade jag hallen,så nu har jag julstädat klart! När Freja vaknade (av att jag tog upp henne ur vagnen) så fick hon mat å ny blöja å sen iväg till Knutby igen för Frejas andra spruta! Men det gick bra, hon sa inte ett ljud. Å allt såg bra ut. Sen for vi förbi dagis en sväng å lekte med barnen där innan vi åkte hemåt å gjorde mat. Å nu sitter vi här. Freja är lite extra gnällig ikväll, men det kan ha att göra med sprutan.

Imoron ska Freja å jag på prostvisitation... Det är lika tråligt som det låter... tror jag... har aldrig varit med förr. Sen ska vi bada på kvällen med mormor i Almunge. Sen på fredag ska vi på kyrkis igen (Freja älskar att leka där) å på kvällen ska gudmor Loppa vara barnvaktmedan Tomas å jag festar med våra respektive arbetskamrater. Härligt!

Sen e d helg igen... Kanske vi hinner jobba lite påköket då. Hoppas det, beror på Tomas dagsform, han har varit sliten att bra tag nu.

Regnet det bara snöar ner...

Det snöar!!! Och regnar... Ja det kallas visst snöblandat regn. Men det är faktiskt lite vitt på marken så jag myser, fasst jag går inte gärna ut just nu.

MM snö e fantastiskt. Det lyser upp en annars så mörk tid, den glittrar som av tusen stjärnor å det är så fantastiskt vackert att gå ut å gå när stora flingor sakta dalar ner. Eller en natt när månen lyser å det är ljust som en midsommarnatt! Alla ni som hatar snö, tänk om. Jag kan i alla fall inte gå ut på vintern utan att le.

Jag hoppas att Freja kommer att tycka som jag. Men idag hatar hon nog snön. Det bero på alla kläder som ska tvingas på en otvingbar kropp. Dessutom är väl höstoverallen lite förliten.

Så nu ska jag gå upp å leta efter Frejas vinterkläder!


Hösttröst!

Oj oj oj vilken tråkig höstdag... Men man ska väl inte gå å bli deppig bara för det. Jag har varit på kyrkis idag å träffat mina gamla "barn" från dagis å de muntrade upp mig rejält. Sen när vi kom hem var Freja övertrött så hon somnade i vagnen på fem röda sekunder. Så sen satt jag vid datorn med mackor å varm choklad uner en filt medan brasan i spisen värmde upp huset. Mmmm visst e d lite mysigt med trista höstdagar, men kan hålla sig inne utan att må dåligt över det. Men nu e d full fart på Freja igen, hon sitter på golvet å leker för sig själv.

Och äntligen håller de på att riva den gamla sågen, det var verkligen på tiden. Jag kommer ihåg när jag var liten för tio-femton år sen när jag lekte därinne. Lösa brädor, trappor på sniskan, tak som rasade ihop, för att inte tala om allt gift som visst finns därinne. Jag har tänkt länge på om de inte ska riva skiten snart, tänker ju på när Freja bli större å vill utforska omgivningarna lite. Men nu e d dax. De har hållit på i två veckor å nu e d bara den stora byggnaden mot vägen kvar. De e nog helt klara till advent. Ska bli spännande hur det kommer att se ut.

Det är ju å mycket som ändras i omvärlden, man hänger ju inte med. De river skog ute hos svärfar så att jag inte kommer ihåg hur det såg ut innan. Grannens hus brann ju ner i början på året så där ser det fortfarandeväldigt tomt ut, å så nu sågen som alltid har stått där som ett spökhus... Men det är ju bra med förändring.

Nu e de äntligen fredag å helg. Tomas e på väg hem med god mat å mys. Imorgon ska vi agera flytthjälp åt farmor å farfar,kanske man får träffa sin nya lillkusin då... Sen på söndag ska jag å morsan baka saffransbullar till advnt. Ja det är lite tidigt men mamma å pappa ska ju snart åka bort till staterna i tre veckor å när de kommer hem är det lucia!

Tiden går fort! Men ingen stress...


Tråkigt mamma-inlägg...

Att skaffa barn var det bästa som har hänt! Jag känner mig så lycklig när jag är med henne. Visst kan hon va rent av fördjävlig ibland men ÅH vad jag älskar henne!

Å humör har hon. När hon måste lämna ifrån sig en leksak (eller en marraccas) som hon inte vill bli av med så blir hon SÅÅÅÅ arg. Hon skriker högt högt, men bara för en kort stund sen e hon sitt vanliga glada jag igen. Mmmm Jag fröstår inte varför alla säger att det är jobbigt att ha barn, det är ju fantastiskt. Visst finns det saker man saknar, som typ att vara lite mer impulsiv, eller att kunna gå ut på kvällarna. Men vi fixar det fint. Tomas å jag ser till att den andra kommer bort ibland. Sen har jag hört att par bråkar mer när de har små barn, men det stämmer int på oss. Har inte bråkat sen typ hon föddes.

Fan jag e som gjord för att vara mamma.

Ok, så vad händer i veckan då? Jo snart ska jag göra mat, sen sticker Freja å jag på bad. Imorgon e d fredag å kyrkis, men på kvällen blir det nog lugnt å myspys. På lördag ska vi agera flytthjälp åt söta farmor å farfar. PÅ söndag ska jag baka med mamma. Sen kommer nästa vecka med allt det vanliga, med lite undantag. Freja ska få sin andra spruta. Bilen ska lämnas in å sen besiktas. Sen ska jag ut med mina jobbarkompisar på fredag. Tyvärr ska Tomas bort med sina jobbarkompisar (SÅÅÅ typiskt att det skulle vara samma dag, jag har inte varit ute med de sen Freja kom å Tomas har inte varit ute med sina på typ ett halvår.) Men underbara Loppa ställer upp som barnvakt, hoppas bara att F sköter sig. Det är ju inte hennes roligaste tid på dagen direkt. men förhoppningsvis somnar hon fort å sover sen. Sen e d bara en vecka kvar till advent.

Fan va tiden går. Så mycket jag vill göra, så många jag vill träffa men tiden finns inte. Tja tiden finns väl, det gäller bara att se till att göra den!

Men nu ska maten fixas.


Grattis alla pappor!!!

Men mest av allt grattis MIN pappa (ja Tomas med men är det inte Frejas jobb att säga det???) Idag ska vi åka runt till alla pappor å gratta de, först farfar Tage sen morfar Hasse!

Men igår var vi till stan och gjorde bus. Först träffa vi Christian Deborg som jag inte har sett sen... tja sen han typ var dagbarn hos min mamma... Å sen gick vi till Stampoe som fyllde 25 i onsdags! Vi gick sen på bowling tillsammans med honom å hans trevliga flickvän Anna. Efter det gick vi å åt buffe på Dragon Palace (mums) å sen avslutade vi dagen med biljard. Eftersom barnvakten inte gick att få tag på så var Freja med hela tiden å det gick faktiskt fantastiskt. Hon somnade vid fem som hon brukar göra å sov en timme under bowlingen. Sen va hon vaken en stund innan hon somnade vid 8, som hon brukar göra hemma. Sen sov hon i sin vagn medans vi käkade å spelade biljard! Sen när vi kom hem å lade henne i sängen så vaknade hon å typ trode at det var morgon, men efter ett tag så somnade hon där me å sov till halv sex!!! Men jag fick sovmorgon ändå eftersom underbara Tomas gick ner med henne. Mmmmm underbart!

Nej nu ska väl vi göra oss iordning för att åka...


Äntligen har vi ett vardagsrum.

Oj oj oj, nu har jag städat klart vardagsrummet. Det tog över en vecka, men jag har ju inte direkt städat varenda ledig sekund... Men sååå skönt att få bort byggdammet överallt, särskilt när Freja nu börjar ta sig framåt så smått. Än så länge endast några centimeter, men det kommer nog snart.

Jag har också hunnit med att julstäda hela övervåningen, så nu e de bara badrummet å hallen kvar. Sååå skönt. Å de ska jag väl hinna innan december. Ska hinna handla julklappar också innan december. Bara ett problem. Inga pengar kvar. Köket har liksom svalt alla våra pengar. Men det ordnar sig nog,det gör det alltid!

Å fars dag e d på söndag, så glöm inte bort era fäder. Det bli Tomas första,skoj. Men vi ska spendera dagen med att åka till Tage å hämta en vedklyv så vi kan göra lite ved innan snön kommer. Hrm... Nåja.

Bilder på mitt nystädade vardagsrum:

Freja har fått en egen liten lekhörna. Hon sitter där just nu å glor på tv:n.

Observera att mattan är borta. Både Tomas å jag avskyr mattor. De bara drar till sig damm å blir äckliga... Ska inte ha en enda matta när huset e klart. Eller kanske en liten vid dörren,å så har ju Freja en liten fiskmatta i sitt rum. Men de e ju lätta att rengöra.

Å inga vitvaror i vardagsrummet!! Skönt. Även här har Freja fått en plats för sina leksaker.

beroende...

Ja, jag e beroende. Av satsumas... av mandariner... av clementiner... De går ju bara att äta så här före jul,annars smakar de inge gott. Å jag äter de jämt! Bara idag har jag redan ätit tre, å klockan e bara tjugo minuter över åttapå morgonen! Men de börjar redan ta slut, de räcker inte länge i detta hushåll...

Sen har jag återupptäckt facebook. Har haft en sida där jättelänge men nu har jag återvänt å oj så skoj. Hittade massor av gamla klasskamrater å vänner som man inte sett eller pratat med på LÄNGE! Gå med där du med, så kan vi bli vänner där! Jag har aldrig tyckt att det e nåt, vill hellre träffa folk personligen, men de e lite kul att snacka med folk är, å så kan man ju bestämma träff sen. Jag ska nog till Stockholm å¨träffa Sara någon gång, men det får nog bli efter jul. Har inte sett henne sen högstadiet tror jag.

Ja, idag ska jag å Freja på kyrkis. Det är skoj att träffa andra mammor där. Ja, pappor också, men de är inte där så ofta. Det är ju synd. Hörde att pappor inte är hemma med barnen så mycket. Ocj ja, Tomas ska ju bara vara hemma i tre månader, men det handlar ju faktiskt om pengar. Men sen så ska jag se till att vi deler på att vara hemma med sjuka barn. Det äör ju viktigt att Freja är med sin pappa också. Men det är hon ibland på kvällarna. PÅ tisdagar till exempel så har jag kör, ikväll ska jag på kyrkomöteå på helgerna så är jag också borta ibland. Men vi har ju våran uppdelning som vi har kommit överrens om, jag tar hand om Freja,städning å mat... Tomas renoverar! Å eftersom jag vill ha köket klart så gör jag allt jag kan för att det ska bli så.

Men nu har Freja tröttnat på att sitta själv på golvet, ska ta å leka lite med henne innan vi åker.

Le mot hela världen, och hela världen ler mot dig!


Sovmorgon

Jo då idag fick man sovmorgon... till tio i tio! Det e sant! Ja hon kunde inte sova i natt så hon fik ligga i våran säng. Sen vaknade hon näör Tomas gick upp. men sen somna hon om å så väckte jag henne. Otroligt. Men skönt va det.

Sen har jag hunnit julstäde hela övervåningen så den e klar. Nu e d bara vardagsrummet, badrummet å hallen kvav. PÅ eftermiddagen har jag å Freja myst, badat å lekt tillsammans. Nu väntar vi på pappa.

Imorgon ska jag på gympa å sen ska vi träffa Loppis på stan å på kvällen e d kör i Knutby. På onsdag ska jag på kyrkis me freja å sen kommer frhoppningsvis elektrikern å gör klart köket. PÅ torsdag ska jag städa lite nere å på kvällen ska jag å Freja på bad i Almunge. På fredag blir det mys, kanske till Knutby på pyssel å lek? Ojoj, hela veckan e klar!

Jag har redan börjat lyssna på julmusik. Det skrålade här nere medan jag städade idag. Min mamma tycker att det är alldeles fel, men jag älskar julmusik. När jag var liten så började jag lyssna på det redan efter min födelsedag i augusti, men det e väl lite väl tidigt. Men i slutet av oktober är det väl ok? eller?


Härligt, härligt, men farligt, farligt

Igår åkte vi till Tage. Efter en väldigt späänande åkturmednågra sladdar så bestämde vioss för att det är dags för vinterdäck,även om vi verkar vara de enda i Uppland sominte har sett snö.

Efter att vi så duktigt bytte till vinterdäck och tvättat båda bilarna så åkte vi till min mamma för att prova en hoppgunga som de har införskaffat. Freja tyckte att det var skoj att kunna stå men hon fattade inte riktigt att den var till för att hoppa i,hon snurrade mest i den.



Sen tyckte min far att Freja skulle leka med honom, så han tog fram lite leksaker... EN SAX Å EN TÄNDSTICKSASK!!! Men han ångrade sig snabbt då hon tömde ut alla tändstickor på bordet. Hehe, så går det. Man undrar ju hur man överlevde barndomen med en sådan far.
                                           

Freja tar sig fram!

Ja, nu har Freja lärt sig att ... ja vad ska man kalla det? Hon kommer upp i krypställning på alla fyra, sen kastar hon sig framåt. Det ser lite läskigt ut men hon e nöjd med att kunna ta sig dit hon vill. Snart snart kommerhon nog att krypa som ett jehu. Men nu e ju golvet lagt i köket så nu gör det inte så mycket. Fast det ligger sladdar å verktyg överallt å de e mindre bra. Hm måste skaffa en grind till trappan...

Nåja idag ska vi göra klart fläkten i köket, sen ska vi till svärfar å äta middag å hälsa på. Skönt att få komma hemifrån lite iblandå slippa renoveringen, det är fan det enda man tänker på här hemma.

Lite bilder från veckan

                
Så här såg Freja ut efter fallet i trappan, notera svullnaden över ögat...


Här leker Freja med en ballong från mässan.

Här övar Freja på sin krypstil.

RSS 2.0