Deja vú

Men shit va jag älskar mitt arbete. Jag vet att jag har sagt det förut men det är verkligen så. Kommer att sakna det som faen snart! Men i höst ska jag lämna Freja här på dagarna så då får jag insupa lite dagisluft. Det blir inte som förra gången då jag kände mig så utanför och träffade nästan aldrig barnen. Skönt de!

Sitter på jobbet just nu å har rast. Slutar sent i dag men det gör absolut ingenting! Sen ska Frejski å jag åka å bada i Almunge å sen blir det kväller för henne. Sen ska jag försöka städa klart huset, orkade bara med halva igår. Men jag tar det lugnt!

Inte så lugnt som jag kanske borde. Fan va dålig jag är på att lyssna på min kropp! Känner mig så slö och lat när jag ligger i soffan, särskilt när Tomas far runt och fixar och donar. Fick honom faktiskt att sitta inne å kolla på tv igår kväll, så då gick det bra. Undrar om edt är nåt bra på tv ikväll som man kan lura honom med? Får kolla upp det.

Ha det bäst alla!

I love my work!

Sitter på jobbet å har rast. Jag äslkar verkligen mitt jobb. Det är mysigt, frittt, intressant och samtdidigt så där lagom krävande. Vi kan vara ute eller inne om vi vill, så det blir mycket utomhus såna här underbara dagar. Det är kul, man skrattar ofta åt små kommentarer och funderingar. Samtidigt som det är lite utmanande ibland. Att hitta på nya saker att intressera de små krypen med. Just nu väntar vi på att våra puppor ska bli fjärilar. Det är faktiskt synd att jag bara har 8 dagar kvar att arbeta innan min mammaledighet!

Hade en underbar långhelg på Kolmården med familjen. Freja njöt för fullo av all uppmärksamhet och alla roliga djur. Tigrar och apor var roligast. Mycket promenerande blev det och trots att det regnade i princip hela torsdagen så njöt vi alla. När det regnade som värst gick vi till delfinariet, åkte safarin och var inne på akvariet så vi klagade inte. Sen badade vi på hotellet på kvällen innan Freja slocknade i luften klockan nio! Hur hon orkade vara uppe från klockan 6 till nio utan att sova en blund på dagen och titta på alla djuren förstår jag inte! Dagen efter åkte vi till Frejas farbror Peter med familj och njöt av den första riktiga sommardagen i år! Myspys så det förslår! Åkte hem på lördagen och festade med mina släktingar och grannar innan vi åkte till svärfar på söndagen.

Nästa helg kommer bjuda på mer släktingar och sång i kyrkan. Tomas ska ut med jobbet på fredagen så jag ska försöka hitta på nåt att göra. Kanske en myskväll med film med en god vän? Vi får se.

Det är förresten ingen som vill ta hand om Frejski den 18 juni? Jag är ju egentligen ledig men chefen undrade om inte jag kunde komma och utvärdera året med min jobbarkompis annars får hon sitta själv eftersom mamma har slutat. Jag sa att jag kommer. Freja får i och för sig vara på dagis men om någon e ledig och vill ha något att göra så... hör av er!

Ta vara på er och ha det bäst!

Stolt mamma!

Ja, jag är så stolt över min Freja. Hon e så duktig och hon kan det mesta. Gör om man säger (ibland) och följer enkla instruktioner. Kan nio färger och alla siffror! Tom 10! Å imorse började hon med bokstäverna. Hon kunde både B och K, men sen bidde det lite fel. Men jag är sååå stolt!

Nu är i alla fall veckans arbete klart. Hela altanen är inoljad! Skönt. Tänkte börja gräva upp en stubbe och lite rabarber nu idag men jag har så ont i ryggen så jag bara måste få sitta en stund. Tyvärr hjälper inte ens det, hittar ingen skön ställning...

Men idag fick vi träffa lilla söta Ebba! 10 dagar gammal och såååå söt! Vi var bara förbi en snabbis för de skulle på dop, men nu har vi i alla fall sett henne! Freja vart lite blyg först men sen satt hon bredvid Ebba och petade på handen och ögonen (!). Lite svårt för henne att förstå att det en riktig person.

Nej, nu ska jag prova att lägga mig ner i soffan, får se om det hjälper. Men först ska jag nog göra mina övningar...

Ha det bäst!

Äntligen!

Äntligen fungerar t och internet som det ska. Efter många många samtal till Telia och många olika routrar så har vi äntligen fått en ny telekabel. Tomas sa redan i höstas att han trodde att det kunde vara den, men ingen har någonsin lyssnat. Nu äntligen så skickade de en kabel och voila! Allt fungerar! Nice.

Idag är det städdag men här sitter jag medan Tomas rastar dammsugaren där uppe. Tomas har varit hemma med sjuk älskling idag, så han har ork och tid. Freja e lite sjuk. Vet inte riktigt vad det är. Lös i magen och sover mycket. Allmänt trött och äter alldeles för lite för att vara Freja. Hon å pappa e hemma imorgon också så får vi se. Hon sov länge idag, Tomas väckte henne tjugo i elva! Å sen somnade hon i alla fall i bilen innan ett! Så hon e inte frisk. Men hon verkar vara sig själv, leker och skojar hela tiden. Mystiskt. Hon är en tjej som aldrig e riktigt sjuk...

Har sååå ont i rygg och revben så jag vet inte vad jag ska göra nu. Kan knappt sova på nätterna, orkar knappt gå på kören för att jag har ont. Funderar på att ringa barnmorskan men är rädd för att hon ska sjukskriva mig och jag vill verkligen inte det! Jag har ju inte så många dagar kvar nu. Nej, jag har varit dålig på övningarna jag fick från sjukgymnasten. Ska göra de nu faktiskt och varje dag så kanske det blir bättre. Annars ska jag ju till barnmorskan på onsdag om en vecka och är det inte bra då så får jag väl säga det då...

Å lilla lillebror har blivit pappa! Till en liten Ebba, hr ännu inte sett henne men hoppas jag får träffa henne snart! Kul och grattis lillebror! Det gjorde du bra!

Ha det bra alla, nu ska jag göra ryggövningar!

Timing!

Ja det är verkligen dags att skaffa ett barn till nu! Freja är ju sååå stor! Hon kan en massa saker. Kan alla siffrorna, några bokstäver, många färger, bland annat rosa och lila! Hon följer enkla beskrivningar som t.ex. "Hämta strumpor" eller "stäng av tv:n". Hon e så duktig! Treordsmeningar kan hon också. "Freja ha bollen" t.ex. Så nu är det dags för en till. En liten bebi som inte kan något och som e totalt beroende av mig och Tomas! Längtar så nu. Å inte bara för att få träffa bebben utan för att det blir allt jobbigare nu. Har ont i ryggen och i revbenen varje dag! Kommer inte längre ner till golvet och tycker att det mesta är jobbigt! Men trots det så har jag städat och oljat in halva altanen idag! Ska olja den en gång till, får se om jag hinner (läs orkar) idg eller om det blir imorgon.

Men just nu tar jag hand om Freja, och det är inte längre ett heltidsjobb. Hon badar ensam i badrummet och jag sitter här och skrattar åt henne. Nu räknar hon någonting. Hon räknar ända till tolv! Men hon börjar trots allt på fem...

Nej, nu ropar hon på mg. Får väl se vad hon vill!

ha det bäst alla!

RSS 2.0