Här bara målas det...

Phu!

Tråkig dag med regn men det gjorde faktiskt ingenting för idag är det städdag, å hur skoj är det att städa med sol utanför fönstret? Men Freja var lessen hela tiden mens jag städa så efter att jag städat klart så fick hon måla lite å då blev hon glad igen!


Hon va så rolig. Jag brukar göra handtryck när vi ändå målar å kladdar, å idag var det väldigt roligt för hon försökte göra handtryck själv sen. Gick sådär. Missade att måla typ halva handen å hade lite för bråttom med att trycka fast handen men det blev så här:


Nu ska vi snart käka lunch å sen blir det den dagliga promenixen. Men vi får se, om det regner är det ju inte så skoj...

Å inte har jag joggat på lääänge, men det beror på att all ledig tid går åt till trädgården, å det känns viktigare just nu...Det får bli senare... suck...

Ha det bäst!






Längtar!

Jag är väl den enda i Sverige som längtar till jobbe nu i semestertider? Men så är det. Om en vecka ska jag börjajobba igen å jag längtar så! Saknar de små liven!

Idan har vi varit å gjort Stockholm med Loppis! Shopping, trevligt umgänge å god mat å glass! Underbart! Å hela långhelgen har vi jobbat på huset. Det går undan nu, mest för att snälla mormor (Frejas alltså) har varit barnvakt. Tack!

Staket så att en vis liten dam inte rultar ut till vägen.


Det behövdes VERKLIGEN målas...


Å den hemska uteplatsen är nu i himlen!

Tänkte på en sak idag när vi satt på McDonalds. I Happy Meal finns det två olika leksaker! En för flickor å en för pojkar. En söt liten kattunge som älskar rosa, blommor att baka å¨handla skor! Å Spindelmannen som kastar sig mellan hus å¨räddar tjejer. Gissa vilken avdessa som var till vilket kön? Det är ju sjukt! Okej om de i alla fall frågar om min tjej vill ha spindelmannen eller Hello Kitty, men nej. De bara kastar till oss nån rosa jävla grej... Jag blir så förbannad! Å i alla klädesaffärer är det uppdelat i tjejkläder å killkläder. Å ena sidan gulliga rosa klänningarmed ryschpysch, volanger å hjärtan. Å andra sidan marinblåa skjortor med flames å dödskallar... Jag vill ha coola kläder till min tjej! Var hittar jag dessa!! Jag handlar massor av kläder på killavdelningen, men då står det att det är för killar på kläderna! Sjukt! När en fyraåring redan har delat upp toaletterna i tjej- å killtoaletter efter vad de innehåller (den ena har blommor på väggarna, den andra har en haj hängande i taket) Då har det gåt för långt.

Jag längtar till att få börja jobba igen, då ska jag minsann lära barnen att det inte är någon stööre skillnda mellan killar å tjejer...

Skansen!

Torsdagen spenderades med mamma å pappa på Skansen i Stockholm. Freja skulle somna i bilen på vägen men hon vägrade utan somnade när vi åkte in i Stockholm. Som tur va så sov hon hela promenaden till Skansen å vaknade upp precis när vi gick av bergbanan! Sen blev det livat! Vi såg sälar, björnar, vargar, getter, kor, hästar, älgar å ekorrar mm.


Å idag har vi också haft fullt upp. Började på kyrkis sen hem å fixa i trädgården. Freja fick vara hos sin mormor å morfar medan vi målade hus å gjorde staket. Tyvärr började det regna så vi kunde inte måla mera, men men. Imorgon e en annan dag!

Ha det bäst!

Klassåterträffen!

Ja, det var en lyckad kväll! Tyvärr dök bara typ en tredjedel upp,men vi som var där hade väldigt skoj! Kul att träffa alla å se vad det blivit avde, vad de har blivit, vilka som blivit föräldrar, gifta, förlovade mm. Väldigt skoj som sagt. Vissa har jag inte sett sen, tja tio år sen när vi slutade nian! Men ni som inte dök upp: DÅLIGT! Om tio år ska jag se flera personer där. Annars...

Lite bilder från kvällen:

Några av de som dök upp


Underbara människor!


Här står jag mellan min första pojkvän å min första kärlek!

Kul att se er alla, om tio år så kommer ni väl igen?

Igår började vi måla huset, å idag blir det gräsklippning, husmålning å allmänt underhåll av huset... Om två veckor kommer en värderare så nu försöker vi få upp priset... ;)

Ha det bäst!

ESC eller klassåterträff???

Inte så svårt att välja. Jag går mycket hellre på åtträffen men jag e lite besviken över att missa finalen. Tycker inte om idéen i att tävla i musik. Jag menar alla tycker olika, det bara är så. Å bara för att vissa tycker om en melodi bättre behöver ju inte det betyda att den låten är bäst. Sen röstar inte folk på den låten som är tekniskt bäst, alla röstar bara som de tycker. Egentligen ska det finnas en jury men då försvinner lite av iden med eurovision song contest. Nåja jag ser på skitn ändå, men endast för att jag älskar musik! Sen blir det aldrig som jag vill i alla fall... Å låt mig inte börja å diskutera alla dessa melodifestivaler med dueller å fan å hans moster...

Eftersom jag missar "skiten" ikväll så har jag redan nu lyssnat på alla bidragen på Youtube å kommit fram till mina fyra favoriter.

1. Sverige så klart, även om jag inte tror på att hon vinner å även om jag inte själv ycker att hennes låt är så där skitbra. Men man måste väl heja på sitt land eller???

2. Norge! Underbar låt som man bara blir glad av!

3. Malta! Fantastisk ballad med en fantastisk sångerska som har varit med så länge. Är det inte hennes tur nu???

4. Armenien! Även den en låt som man blir glad av, trallvänlig å dansvänlig, precis som de ska vara!

Vi får väl se hur det går...

Kram

Ängel eller demon???

Igår när jag satt vid datorn så var Freja i köket å lekte med sin spis... trodde jag... Efter ett tag började hon gnälla så jag var tvungen at kolla henne...Detta var vad jag såg.


Hehe hon kunde inte komma ner igen. Tur att lådan höll.

I helgen ska jag på klassåterträff, så nyfiken! Ska bli kul att träffa alla igen å se vad det har blivit av alla. Även om jag bor kvar iområdet så träffar man inte särskilt många från den tiden. Synd att den e samtidigt som ESC bara. Men någon får messa mig under kvällen...Någon som känner sig manad?? Jag hejar på Sverige så klart men jag fullkomligt älskar Norges bidrag, han e bara för skön å låten blir jag så glad av!

Å på onsdag ska jag å Tomas på bio! Vi ska se änglar å demoner, å jag har så höga förväntningar på den. Å inte blir det bättre av alla som säger at filmen e så bra... Jag får försöka sänka mina förhoppningar. Ska bli skönt med en kväll på tumanhand!


 

Ha det bäst alla!

Hinner jag?

Måste bara få sitta neren stund. Har precis dammsugit å torkat golv i hela huset å nu ska jag ut å byta däck på bilen... Tomas fick punktering igårså jag sa att jag skulle nog hinna med det. Men det beror på hur länge Frejski sover. Vi får välan se... Annars har vi oxå hunnit med att åka till förskolan å hälsa på idag på förkolans dag! Kul så att det förslår. Mina söta pojkar från "min" avdelning hängde efter mig som en svans... Hehe sötisar. Längtar sååååå!

Å igår hann jag också med ganska mycket. Vi var på kyrkis  sen hem å ät middag å gå promenad. Sen kratta å fixa ved innan Freja vaknade, lite fööör tidigt... Men sen på kvällen hann Tomas å jag med att fixa lite på staketet. Tyvärr kom det grannar å vänner å störde hela tiden så vi hann inte med så mycket. Men det gör INGENTING! Alltid trevligt med sällskap!

Imorrn e de Fredag å då tänkte vi åka till kyrkis igen Sen får vi se om jag ska städa akvariet, det behövs verkligen. Annars får jagta det nästa vecka.

Här rä några bilder som vi tog igår. Vi hade picknick, jättemysigt!



Härligt var det. Tog en bild på ett så vackert träd, det synsintepå bilden men det är full av äppelblomsknoppar. Sen hittade vi femton kungsängsliljor med.

Nej nu ska jag väl gå ut å hämta däcken...

Ha det bäst!

Brisingamen

Usch å fy vad tiden går. Om bara tre veckor börjar jag jobba igen! Å vad jag längtar dit! Jag älskar mitt jobb. Tänk er själva att mötas varje morgon av glada barn som kramar å gosar. Mmmm saknar de så. Och jag tror att Tomas kommer att tycka att det är skönt att få vara hemma. Visst ska ju Freja ha uppmärksamhet å tid. Men hon är ju så pass stor nu att hon kan underhålla sig själv en stund. Gullungen min.
Jaha vad har hänt sen sist då? Jag var på kryssning i helgen, å vad ska jag säga? God mat, god dryck (lite för mycket dryck) å roligt sällskap! Borttappade mobiler, nya vänner, tonvis med skratt, karaoke å dans! Synd att jag inte har några bilder från det, kanske Jenny är snäll å skickar över lite bilder sen...

På söndagen var jag i kyrkan å sjöng. Å idag har jag tvättat bilen. Freja var så grinig att jag inte hann med något annat under dagen. Tror att det kommer många tänder på en gång nu... Stackars liten. Kunde inte jogga nu på kvällen eftersom Tomas var hos Tage, men jag tränade aerobics å dans istället. Hittade videor på youtube som jag övade till. Hoppas bara att ingen kollade på genom fönstret.

Höll på att glömma min hemlis som jag gjorde i onsdags. En tatuering! Gjordes hos Henke i Knutby. Ska nog göra lite tjockare linjer sen å kanske skugga den, eller vad tycker ni???


Det är "Brisingamen", gudinnan Frejas halsband som hon fick av dvärgarna. Det var världens vackraste halsband och det har även skyddande krafter.


Plus ett kilo...

Ja, efter helgens alla strapatser har man gått upp igen då... Fattar inte att det sjka vara så svårt att gå ner några kilo... Nåja, det är ju bara att fortsätta. Och efter denna helg är det nästan konstigt at jag bara har gått upp ett kilo! Sista april firades först i stan tillsammans med Loppa. Båtar, studenter, glass å jordgubbar. Mmmm Sen på eftermiddagen till en kompis för grillat å god dryck. Jag höll mig till Cola men hur nyttigt var det egentligen? Kubb i kylan tills solen gått ner sen åkta jag å Frejski hem efter ett. Dagen efter hämtade jag Tomas å sen åkte vi till brorsan som skulle ha flyttjälp! Grön av avund gick jag omkring i deras tre våningars snygga villa i Sunnersta... Vill också ha... Men jag skulle inte kunna bo så nära inpå grannarna, nej, jag trivs nog bättre här! Tårta, paj å saft... Dagen efter (lördag) fyllde Micke år, så tillbaka för ännu mera tårta å avundsjuka :) Kvällen avslutades med konsert i Faringe kyrka å sen till Knutby rockpuben ör lite för mycket cider å vin. Ont i huvudet dgen efter, men den gick över efter en lång dusck. Sen till Knutby för ännu en vårkonsert å sen pizza å mera cola hemma. Så det är väl inte så konstigt med ett kilo plus???

För att Tomas hjälpte till med en garderob hos brorsan så fick vi en helkväll. Middag, bio å barnvakt! Underbart,längtar. Vi har bokat in onsdagen före Kristi Himmelsfärd. Då ska vi äta på Texas Steakhouse å sen gå på Änglar å demoner. Jag längtar,älskade ju boken.Men då blir man alltid besvilken på filmen... Men jag hoppas på en ganska bra film i alla fall...

Skulle tvätta bilen idag å fixa ute, men regnet faller så jag känner inte för det idag. Istället ska jag tvätta typ tre maskiner, plocka å städa inne, för det behövs...

Så törstig...

RSS 2.0