HIPP HURRA!

För 24 år sedan hade jag inga syskon... Livet var trist å ensamt... Sen den 2 maj 1985 kom min lillebror Mikael! Å idag är han klar med sina studier! FEM års studerande på Uppsala universitet blev idag avklarat! Nu är han civilingenjör inom IT (vad f-n nu det ska betyda, har ingen aning vad det innebär, tror at han gör hemsidor till folk...?)GRATTIS LILLEBROR!

Dessutom så håller han på att flytta till sitt å hans sambos nya hus i Sunnersta! Dyrt så det förslår men vilket lägew! Jag e sååå avis, men glad för hans skull! Vi ska dit på fredag å hjälpa till att flytta. Tomas ska slå igen en dörr å jag ska gå å vara grön av avundsjuka i detta trevåningshus! Hehe.

Nej men grattis lillebror! Grattis till examen, jobb, hus å till din fössledag på lördag!

Önskar en stolt syster med familj!

Nu vill Freja även skriva en sak till morbror...

fev  v v vv4e n nn nvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Hehe tror att det betyder grattis...

Kram ThereseLillebror för ca 22 år sen...

Picknick i det gröna

Nu har Freja å jag haft en liten picknick på "gullviveängen" bakom gamla skolan! Mysigt å soligt.Ta det lugnt, Freja fick solkräm innan vi gick!Mmmm got med picknick! Detta ska vi göraom,men då med pappaå en rejäl middag! Vi letade efter gullvivor när vi hade ätit klart,men det enda vi hittade var en knopp, men det betyder att de är på väg. Vitsippor å blåsippor fanns det multum av i alla fall!

Barnkalas!

Nu har vi haft barnkalas i helgen igen. Tomas syster å bror med barn o barnbarn var här. Trevligt sällskap, god mat å gott dricka...Frejas kusinbarn Tindra tog med sig sin vattkoppor så nu hoppas vi på att Freja ska insjukna snart! Stackars Tindra var alldeles prickig över hela kroppen. Hon såg ut som en (för att använda hennesord)  prickekorv! Hehe, de pussades å kramades å de drack ur samma nappflaska så om inte Freja blir sjuk nu så har hon ett sjujäkla immunförsvar! Men nu e Frejski sur på mig för att hon inte får stänga av datorn så nu ska jag umgås lite med henne.

'

Leo, Freja, Linn å "prickekorven"


Ont i huvvet!

Jag som aldrig brukar ha ont i huvet har idag förbannats med en rejäl huvudvärk! Detta tillsammans med en grinig bebi gör livet inte lätt... Men jag har i alla fall dammsugit å torkat golv i hela huset å stoppat i en tvättmaskin. Så nu är jag väl värd en paus? Freja är just nu upptagen med att stöka till, tokiga mamma har ju plockat ihop alla leksaker i lådor!

På tal om Freja så kan hon gå nu, minst tio steg har jag sett henne ta. Men hon kryper hellre, det går väl fortare antar jag,å så slipper man ramla så högt ifrån. Vi var till distriktarn igår å allt såg bra ut. Spruta fick hon med, men Freja var fullt upptagen med ett fint halsband som hon fick leka med så hon märkte knappt av sprutan. Läkaren kollade lungorna med eftersom Freja har haft slemhosta länge, men hon hörde ingenting så det var bara att hålla ut så försvinner det av sig själv... Jaha men när? Hon har ju hostat i flera veckor nu! Nåja...

Efter lunch ska vi ta en promenix, måste ju se till att komma ut i solen. Men sen tänkte jag vila mitt arma huvud, så kanske jag orkar kratta lite sen... Vi får se. Jag måste duscha också för jag joggade igår kväll å sen orkade jag inte duscha... Började jogga vid nio så det bölev lite sent.. Men det är ju så skönt när det är gjort sen! Ikväll är det kör så då blir det paus. Å på frdega blir det ålandsfärja med farfar så då blir det väl inget av... Ska inte köpa massa godis. Ska köpa lite vin, öl å kanske nån god sprit som man kan göra goda groggar av...

För i helgen kommer Tomas syster med barn å barnbarn å hela gänget. Då blir det grillfest, så vi hoppas på sol å vindstilla. Tyvärr så blåser det ofta här så även om det är sol så kan det blåsa skitkallt!

Nej nu är det väl dags för lunch tror jag..

Ha det bäst!

Nyttig???

Vet inte om det är nytigt men jag hoppas verkligen det då jag stoppar i mig typ fyra sådana här om dagen...


Det är alltså ett tortilla bröd fyllt med ost, skinka, creemecheese, fetaost, paprika,tomas,lök och sambal oelek. Jag inbillar mig detta är nyttigare än snacks å godis, men hur nyttoigt är det egentligen? Borde jag kanske äta en macka istället? Någon som vet mera??

Snart ska ja å Frejski till kyrkis, vi väntar bara på klockan. Någon behagade vakna tidigt imorse. Men hon har sovit dåligt ett par dagar nu, å dessutom e hon grinig hela dagarna utom när vi var på gympan igår. Så jag inbillar mig att hon kommer att bete sig bättre på kyrkisen. Tror personligen att en tand kommer att titta fram så småningom,vi får väl an se. Sen i eftermiddag ska jag väcka henne under sköna sömnen å så ska vi åka å ta en spruta. Stackaren,men det är den sista av dessa första sprutor.

Man känner sig lite elak då...

Frejas födelsedag!


Va bara tvungen att ta med denna bild. Det är från i fredags när Freja provar sin sandlåda för första gången...


Freja fick äta frukost på våran säng,och så fick hon öppna en present med! Va glad man kan vara då!!
Min söta farmor å ingifta farfar! Alltså Frejas morfars mor... Ojoj


Frejas mormor å morfar. Frejas gudmor Loppa fick verkligen träna på att läsa med Freja...

Man kan ju tro att det är över nu, men i helgen kommer Tomas syster med alla barn å barnbarn... Det är bara att festa vidare!

PARTY ON!

Grattis Freja ett år!!

Jaha så nu är det ett år sen som man låg inne på BB med en alldeles ny liten prinsessa! Helt sjukt vad tiden går fort när man har en liten att glo på hela dagarna... Vi har haft kalas hela helgen. Igår (lördag) så kom det en massa bebisar hit. Grannen Elin, ex-grannen Alva å lilla söta Allvar. Men eftersom syskon å föräldrar var med så blevdet ganska mycket folk. Bara Alva kom med mamma,pappa å tre syskon. Å sen är det en på väg också... Phu, själv tycker jag att det räcker med två max tre. Men så är vi alla olika också. Å tur är väl det...

Idag kom min familj hit å ävn det blev ett gäng. Å nästa vecka kommer Tomas släktingar. De kunde inte denna helgen å det kanske var tur att slippa ha så mycket folk här på en gång. Det är ju kul när alla kommer men när alla går så är man helt slut. Fasst man inte gör något speciellt krävande...

Freja är jättenöjd med alla presenter, hon sitter här i sin fina klänning å lker med sina grejer. Tack alla som känner sig träffade! Men nu är vi så slut så ingen orkar göra mat. Det bidde pizza idag. Det är gott,bara man inte äter det så ofta. Det är sjukt hur trött man kan bli av pizza!

Tyvärr orkar jag inte lyfta armen så långt så jag når kameran så ni får vackert vänta på blderfrån Frejas första fössledag! Men nu måste jag gå till henne för hon bidde lessen när pappa gick. Lilla pappisen...

Kramis alla!

Utlovade bilder från Milano!

Ja,här kommer några bilderfrån Milano. Svårt att välja mellan alla tusen bilder,men jag tog bara tio stycken...


Freja och Tomas på tåget mot Skavsta. Skönt att slippa sitta fast med bilbälte!

Freja gillade att titta ut genom fönstret från hotellrummet. Bilar å bussar gick precis nedanför.

   COOLINGEN!

   Över 25 grader varje dag! Här blommade träden för fullt!
 


I parken fanns det mycket att göra. Gungor, ett riktigt tågå en under bar lekplats!


     Slottet Sforesco!

   Glass i gräsmattan.

Pampiga Doumo. Bredvid syns ingången till den enorma Gallerian, Le Emmanuelle.

Vackert. Hade lätt kunnat stanna längre,men samtidigt var det skönt att komma hem.

Borta bra men hemma bäst!

Ja, det är verkligen skönt att vara hemma igen, även om vår minisemester var alldeles underbar! Freja var som en ängel hela tiden. Hon var lugn på flygresan ner, somnade på bussen till Milano å sov under flygresan hem. Å inte fick hon ont i öronen heller! Mmmm hon var verkligen snäll. Flyget hem var försenat så tyvärr missade vi tåget med ca tio minuter. Men vi uppehöll oss i Nyköping med lite middag medan vi väntade på tåget. Freja blev trött på tåget så hon krånglade lite de sista minuterna på tåget,men det var inte länge.

Å själva semestern var så skön. Över tjugo plus alla dagar, upp emot tjugonio tom. Vi gick å gick å gick,från nio på morgonen till fem på eftermidagen så var vi ute å gick,men pauser för fika å lunch å sånt. Sen efter en kortvila på hotellet så gick vi lite mera... Jag överdriver nog inte om jg säger att vi gick typ 7 mil under de här daarna, ska försöka räkna ut exakt hur mycket det blev sen... Ja vi gick så mycket att jag har gått ner ett kilo under semestern, trots all godis, glass å ypperligt god mat! Hehe flera såna semestrar tack....

Det jag mest kommer minnas är lilla Matteo och Jokobo. Matteo träffade vi under middagen på lördagen. Han var så nyfiken på Freja, å fy va de busade. Trots att han var ca två år så hade han jätteroligt. Freja fick tom. ett chokladägg av honom! Även om hon inte äter choklad just nu så behöll vi det som ett minne. Jokobo träffade vi under middagen på söndagen. Även han var intresserad av Frejaå de busade lite under kvällen. Av honom fick Freja en våtservett, kanske för att hon var sååå kladdig! Även den har vi som minne... Ja, Freja har verkligen charmat brallorna av italienarna, förutom dessa "presenter" fick hon även ett chokladägg till, en massa "gelato" (glass), en hatt, bullar å kakor å en massa annat.

Å jag å Tomas har gått runt å tittat på alla sevärdheter. Vi har sett "Doumo" (domkyrkan), "La Scala" (operahuset), gallerian Le Emmanuel, Slottet Sforisco, parker, akvarium mm. Ska kolla upp om jag har stavat rätt sen...

Bilder får ni vackert vänta på. Jag lovade Tomas att vi skulle se på bilderna tillsammans ikväll. Å jag håller vad jag lovar ;)

Nu tvättar jag min andra tvättmaskin för idag, jag har packat å donat lite. Nu tänker jag bara vila mna trötta fötter. Blir nog en kort promenad idag sen ett skönt fotbad! Mina fötter känns inte så sköna idag... Vad kan det bero på???

Snart snart snart...

Nu bär det av! Idag gäller det! Om tre timmar kommer Tomas hem,sen käkar v lunch å packar bilen å sen sticker vi! Tåget går tio i två, sen bytes till buss,sen flyg sen e vi där! MILANO! Värme,sol, trend å shopping...å familjeäventyr! Ska bli sååå skönt. Dock e vi ju bara där till på måndag, men gu va skönt det ska bli. Slippa städa,tvätta,tänka på mat å stressa! Bara slappa,promenera,glo på byggnader å sevärdheter å umgås som familj. Första resan som familj...

E lite nervös inför flygningen dock. Tycker inte om att flyga. E inte rädd men orolig, tycker inte at en maskin som väger flera ton med en massa människor i ska kunna flyga. Fattar inte hur det går till. Men pappa å brorsan jobbar med flygplan å de tycker att jag e fånig. Det är ju större chans att dö i en bil än i ett flygplan. Men jag undrar hur Freja kommer att tycka om att sitta stila i ett plan i två å en halv timme? Hoppas på det bästa.

Nej, nu ska ja plocka undan lite å packa det sista. Sen tänkte jag bada av Freja me,hon ser fördj-vlig ut... Å dåmenar jag att hon e smutsig å kladdig. Mackor med mjukost e ju sjukt gott men oj så kladdigt...

Sol å äventyr!

Jaha man kanske ska berätta lite vad som har hänt de senaste dagarna...

I helgen var vi på överraskningsfest hos Tomas brorsa med familj. Trevligt sällskap, god mat å gott vin gjorde helgen.  underbara härliga vädret var inte heller helt fel. Vi satt i linna å uppdragna byxor å svettades! Freja hade väldigt roligt,hon ksrattade i studsmattan och hon totalvägrade sova... Men kul var det.
Idag var jag å Loppis Till Hanna med dotter i Runhällen utanför Heby. Trevligt å härlig sol (igen). Man kan verkligen vänja sig vid detta väder. Men det värsta är att vi svenska ändå måste komma på någonting att klaga på. "Fy, vad solen skiner i ögonen!" "Fan, va varmt det är i bilen!" Typiskt svenskt...
Imorgon blir det ingen gympa, å ingen kyrkis på onsdag. Vi ska hålla oss hemma för att undvika förkylningar å magsjukor innan resan. Så vi ska hålla oss hemma. Men det finns att göra. Vi ska städa innan resan, vi ska byta däck på ena bilen, städa å tvätta bilarna, kratta trädgården å rensa rabatter. Så det finna att göra ändå...

Sen på torsdag åker vi!!! MILANO BABY!!!

Utmanad!


Jag har blivit utmanad av Viktoria

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom.Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du?: Therese

2. Ett ord på fyra bokstäver: Tron

3. Flicknamn: Tiffany

4. Pojknamn: Tomas

5. Yrke: Tandläkare

6. Färg: Turkos

7. Klädesplagg: T-shirt

8. Mat: Tortilla

9. Sak i badrummet: Toalett såklart!

10. Plats/stad: Trelleborg

11. En orsak att vara sen: Tid?

12. Något man skriker: TOMAS!!!! ;)

13. Film: Törnrosa

14. Något man dricker: Tonic

15. Band: Takida (tycker inte om de,men de var de enda jag kom på för tillfället...)

16. Djur: Tiger

17. Gatunamn: Torsgatan

18. Bil: Trabant :)

19. Sång: Tingeling...

20. Aktivitet med mer än en deltagare: tennis

Jag utmanar    Annica   Helmer     Thillman     Jessica    Carro

Lycka till!

Vår, värme och glädje!

MMMMMMM VÅREN E HÄR! Nästan sommar med. Temperaturen har varit långt över en okej vårvärme å Frejas gläds åt att slippa jobbig jacka. Idag slapp hon tom. mössa! Vi har varit ute i stort sett hela dagarna, till Frejas stora glädje. En hel ny värld att utforska. Hon är nog trött på vårat hus nu. Grus å gräs är en stor hit. Hon har suttit och bara dragit i grässtråna och kastat stenar hur länge som helst.

Lyssnar på "Talang" på tv:n i bakgrunden... Hur FAN kunde killen ensam sjunga flerastämmor??? Trodde inte det var möjligt!! Han borde vinna. Detta säger jag innan jag har sett eller hört några andra, men WOW, jag vill också kunna det. Erik verkar han visst heta.

Skum känsla...

Hum jag känner mig skum...

Jga är varm å svettig trots att det bara är 16 grader inne,jag gick en promenad med Freja ner till Solvalla å va alldeles andfådd, å nu känner jag mig... jag vet inte... glad?

Jag lyssnar på sommarlåtar å längtar till sommaren å börjar nästan gråta, inte av sorg... Svårt att förklara.

"...och det enda som du gör, för att ta dig dit du bör, är att du tror."

Får tårar i ögonen när Stefan Andersson sjunger detta. Vad är det för fel på mig?? Någon som vet. Kanske feber som gör att jag känner mig varm, men jag känner mig inte sjuk alls. Har städat hela morgonen utan att känna mig helt slut. Den enda febertermometern jag har är Frejas å den vill jag INTE använda...

Nej, jag ska nog vila lite nu. Om det är feber så ska man ju vila. Vill ju åka till Tomas släktingar i helgen...

Hum hum,känner mig skum...

(Satte på samma låt som gjorde mig alldeles gråtfärdig å jag börjar nästan gråta innan han börjar sjunga. Va fan e de för fel på mig???)

April april

Ha än så länge har jag inte gått på något aprilskämt. Först örsökte grannen lura mig att Thun´s stod i lågor,sen försökte brorsan sig på en: "Ska skrapa lott i tv..." Eller hur...  Sen skulle ett par få barn... Eller hur sa jag,men det va visst sant. Oj då...

Sen skulle kronprinsessans bröllop hållas i Uppsala domkyrka enligt UNT. Å sen va jag in på aftonbladets hemsida, å dessa måste ju bara vara ett aprilskämt!!!

Höstens mode:


Nej inte igen!

Jaha så va Freja magsjuk igen. Hon var underlig imorse,grät hela tiden,jag fick inte läggaifrån mig henne å sen somna hon i min famn vid halv nio. Så jag ringde till Berit på kyrkis å sa att vi inte skulle komma idagför att Freja inte var sig själv. Sen spydde hon... BLÄ... Stackars tjej. Å va jobbigt det blev, jag var tvungen att klä av oss, duscha oss,kläpå oss å torka spyor.. Allt utan att lägga ifrån mig henne. Ja det gick u inte riktigt så jag la henne ner en stund å hon vråla hela tiden. Sen satte vi oss framför tv:n å då somna hon igen,sådär satt jag. Inget bra på tv å vågade inte röra mig för att inte väcka prinsessan. Där satt jag till elva. Då vaknade hon å jag försökte få i henne någonting. Ja några köttbullar å lite saft slank ner. Sen ville jag verkligen gå ut å gå, för solen skiner ju så underbrt idag. Men jag trodde aldrig att hon skulle somna eftersom hon hade sovit i princip hela förmiddagen. Men jag hann knappt komma utanför dörren så sov hon igen. Min stackars älskling hon e verkligen inte bra. Hoppas att hon blir frisk till helgen för då ska vi hälsa på Tindra m.m.

Ja å jag som hade tänkt fortsätta på min vårstädning idag. Det blir nog inget av med det. Jag skulle ju kunna göra något nu,men jag behöver sätta mig ner också. Har så förbannat ont i yggen efter att ha suttit konstigt när Freja sov på mig. Å jag hade inte hjärta att försöka lägga mig på nåt annat sätt...

Jag har i alla fall slängt in två tvättmaskiner (det behövdes) å nu har jag städat undan efter lunch å frukost(kunde bara inte lägga från mig henne). Men nu ska jag vila lite innan hon vaknar igen. Hon lär ju inte sova så länge eftersom hon har sovit hela dagen...

Hoppas på en gladare tjej efter sovstunden...

RSS 2.0