Det ska va gött å leva...

...annars kan det kvetta!

Underbara vår, underbara sol, underbara Freja. Allt går verklgen vägen för mig. Har fortfarande ont o det är jobbigt men har bestämt mig för att skita i det. Jag tar det lugnt å bara njuter nu! Varför klaga? Det blir inte bättre för det.

Tror att min lillebror har blivit pappa nu... Jobbigt när man inte vet... Det betyder att jag har blivit faster! HA! Ta det du, Tomas. Han e ju mormors bror. Låter väl lite äldre va? Hoppas hoppas att allt går bra!

Nej, nu ska jag softa i soffan och sen ska jag fortsätta med städning.

Ha det bäst alla!

Grattis Freja!

...som fyller 2 år imorgon. Men vi har haft kalas i två dagar nu. I fredags kom Frejas kusiner och sov kvar, igår kom gudmor Loppa förbi å idag kommer resten... Sitter å väntar på Tomas som hämtar farfar Tage nu. Tårtan e klar och alla bullar framtagna. Skoj skoj!

Freja fick en studsmatta av oss. Tomas köpte den i fredags och eftersom Tomas själv är ett stort barn så kunde han inte vänta utan satte upp den på en gång. Freja har hoppat i den heeela helgen, hon ÄLSKAR den! Å hon e så duktig på att hoppa i den också! Underbart. Hon fick ju en säng av oss förut men det var ju ingen leksak... Å sen ska vi till Kolmården med men det blir ju om en månad så hon måste ju få något när hon fyller också! Då bidde det en studsmatta. Å jag e så nöjd. Hon får motion, frisk luft och grovmotoriksträning. Ja jag vet jag är arbetsskadad! Tänker typ bara så när jag ska köpa grejer till henne.

När jag köper en film så MÅSTE den vara pedagogisk på något sätt. Leksaker måste ha något pedagogiskt värde. Jag köper mycket böcker och pussel. Hon fick leklera av loppa igår. "Perfekt" tänkte jag. "Finmotorisk träning samtidigt som hon får känna på olika material".

Hon fick också:

Böcker. "Perfekt!"
Sandlådeleksaker. "Frisk lift och motoriks träning samtidigt som hon får känna på olika material"
Lego "Matematisk och motorisk träning, finmotorik och bygga och konstruera".

Ja jag e väl lite sjuk då...

Ha det bäst!

Jag vet!

Jag lovade bilder men orkar inte nu, kommer sen...

Har haft en mysig fredag å lördag trots skitväder och en pappa på vift. Tomas e med jobbarkompisarna på kryssning å kommer inte hem förrän ikväll. Freja längtar så, hon har inte sett honom sen i torsdags... Men snart så.

Igår slutade jag tidigt, klockan tolv! Hem å släppte in sotaren å sen till stan för att handla lite å hälsa på Maria som har flyttat! Sen hem till tacokväll med Loppa som slutade med övernattning å sen Thuns idag på förmiddagen. Nu e jag å Frejski ensamma igen så nu tänker jag faktiskt bara softa! Jag e såååå dålig på det. Ska alltid ta å städa eller nåt. Men inte idag!

Tiden går så ofantligt fort nu. Nästa vecka fyller Freja två år! Sjukt! Tomas bror kommer över på fredagen med familjen, får se hur länge se stannar. Sen på söndagen blir det bullfest hela dagen. Längtar tills donnan blir lite större så man kan ha "riktiga" barnkalas. Bjuda in typ 15 ungar som springer omkring! Men än så länge känns det som om hon e för liten fö sånt. Men tänker nog bjuda granntjejen i alla fall.

Nu försöker jag få henne att sova, hon ligger i hallen i vagnen eftersom det regnar ute, men trots att hon var uppe redan klockan sex imorse så verkar hon inte så trött. Men hon är inte ledsen heller.. Får se när och om hon somnar... Snart kanske hon slutar sova på dagtid. Stora tjejen!

Bara 7 veckor kvar att jobba nu... både längtar och våndas inför det. Kommer sakna jobbet.

Love T

Dålig dag!

Igår höll vi på med att spackla vårt fina sovrum, jag skulle hålla undan några rör som Tomas skulle spackla bakom... Då gick röret av och fyllde rummet med vatten! Tomas fick ta och åka till jobbet för å hämta en "avfuktare" som nu stått på sen igår kväll. Hoppas det fungerar... Sen idag så slutade bilen fungera, så den står i Norrtälje. Så dagen som skulle bestå av takmålning får nu bli bilhämtning... Blä...

Men nu lilte roligare:

Svensk-Frejskisk ordlista

Mack - napp
pallong - päron
faffa - morfar
kack - tack

med mycket mera.

Nu kommer Tomas, nu blir det grekisk sallad sen blir det väl bilfix... blä!

RSS 2.0